icon

Pleseň u morčaťa

zuzana123446
28. aug 2023

Prosím vás môžem sa opitat je pleseň smrteľná choroba keď to má morča a prenesie na človeka mi ju našťastie nemame

queeninthenorth
•
28. aug 2023

@zuzana123446 pre vás nie, ale treba ísť s morčiatkom k veterinarovi aby mu podal lieky na tu pleseň, inak mu vážne môže ohroziť zdravie

zuzana123446
autor
•
28. aug 2023

@queeninthenorth to ideme stredu tak pre ľudí to nie je smrteľne teda

colsami
•
28. aug 2023

Nie je to smrtelne pre ludi.
Morca dostane lieky a tiez to prenho nebude smrtelne.

nika523
•
29. aug 2023

Smrteľné pre ľudí??? To čo za otázka, samozrejme že to nie je smrteľné pre ľudí, mala som pleseň kožná mi dala mastičku ktorú som si mohla kúpiť aj v lekárni keby som vedela a za dva týždne bola preč

madymax
•
29. aug 2023

Nie smrteľná isto nie, ale veľmi prenosná, môže sa ľahko preniesť na človeka a spôsobuje dlhodobé nepríjemnosti--treba vziať morčiho čím skôr veterinárovi, nakoľko sa aj ono trápi a zhoršuje sa mu to.. veterinár pravdepodobne predpíše Imaverol roztok a treba ho v ňom kúpať ..

nika523
•
29. aug 2023

@madymax áno môže sa preniesť na človeka ale nie je to nič hrozné, ja pracujem si zvieratami pleseň som už 2x chytila a keď sa to podchytí na začiatku tak stačí mastička a za týždeň - dva je to preč

nika523
•
29. aug 2023

Aj kožná mi povedala že to nie je taký strašiak ako sa píše na internete, zvieratko treba samozrejme liečiť, je to preň dosť neprijemne

madymax
•
30. aug 2023

@nika523 jasné, každý je samozrejme iný, niekto sa dá doporiadku po pár týždňoch, niekto po pár mesiacoch.. sledujem fóra zamerané na chov morčiat a niektoré prípady nákazy u ľudí sa im tiahli dlhšie, čo tam písali svoje skúsenosti s plesňou..preto som slečnu radšej upozornila 😉

nika523
•
30. aug 2023

@madymax asi záleží aj na tom ako skoro sa to začne liečiť, niekto ani nevie že má pleseň a keď sa to rozšíry tak sa to dlhšie lieči, ja som vedela hneď že mám pleseň keď sa mi spravila malá bodka, najprv to bolo ako uštipnutie a veľmi to svrbelo, neskôr je to ako popálené od cigarety

zuzana123446
autor
•
30. aug 2023

@madymax prosím vás môžem sa niečo opitat

madymax
•
31. aug 2023

@zuzana123446 áno kľudne