icon

Plienkové torty - postupy a nápady

majca1581
12. sep 2013

AHOJTE . mate niektorá skusenosti s plienkovou tortou ,,,nejake napady..alebo dobre stranky ako postupovat pri zhotoveni takejto torty ...chcela by som to vyskusat a venovat ako dar ..tak tak chcem aby to nejako vyzeralo a aj drzalo pokope 🙂 😀

Strana
z2
terezka1947
12. sep 2013

@majca1581 ja som ju robila pre kamosku....zisti si ake plienky pouzivaju,velkost(ja som kupila vacsie,aby sa z nej kamoska mohla chvilu tesit 😀 )...kazdu plienku som si stocila do rolky...spevnila gumickou,potom rolky potlacila k sebe,urobila okruhly "korpus"....cely ho este spevnila maslou(aj to vyzeralo super)na tento korpus podobnym postupom dalsi a dalsi...tak,aby si mohla podavat nejaku hracicky okolo...alebo cumliky,hrkalky...plysaky...vyzdoba a pocet korpusovje na tebe...na vrchu moze byt nejaky pekny plysak,napr.....niekto dava ako pevnu zakladnu nejaku rozpravkovu knizku a na nu uz potom pokracuje....skus si dat do googlu plienkove torty,najdes vela inspiracii....a este ma napadlo...namiesto niektorych plienok som zrolovala bodynka,podbradniky,atd...no a cele somto zabalila do celofanu...vyzera to uzasne,luxusnejsie 😉

majca1581
autor
12. sep 2013

@terezka1947 dakujem si zlata hej uz som nieco pozerala tak toto by aj slo ..ja to hccem venovat na krstiny 🙂 takze myslis zeby pampersky 2 mohli byt ??? a este sa chcem spytat toho plysaka mam na vrch ako pripevnit ??

terezka1947
12. sep 2013

@majca1581 no ja som pampersky nepouzivala ☹ tak neviem od kolkych kg su....ale znacka je to dobra....pozri si kg na obale plienok a podla toho kup...zisti se velke babo je teraz...nejake tajne info 😀 😀 pozistuj 😉
plysaka mozes spevnit,ale nemusis...mne drzal tak,ze iba sedel....tym,ze som to cele dala do celofanu a hor 😉 previazala maslou,tak drzal tym naskladanym celofanom....ale urcite ti kadeco napadne pocas vytvarania plienkoveho dielka....ja som sa zo zaciatku bala-neviem coho 😀 ...a potom som sa pustila dodalsich.....vsetky mamicky potesia taketo prakticke torty viac ako obrovske cukrarenske 😉

eeffka
12. sep 2013

@majca1581 ja len za mamicky, nespevnuj lepiacou paskou a spajlami 🙂 aj take sikuly su

katkas1
12. sep 2013

velkost 4 az 9 kg

aadulik2110
12. sep 2013

ahoj, ja som robila takéto: v tej poschodke som v každom poschodí v strede vybrala plienky a do stredu som vložila body, ďalšie poschodie hrkálky a na vrchu bol schovyný hrnček s náustkom a na samom vrchu papučky. a tú spodnú som robila kamoške, čo sme boli spolu v pôrodnici, tak len jedno poschodie a plyšiačik a malá mala obrovskú radosť. A ešte jednu som robila, ale tú nemám vyfotenú - tá bola v tvare slimáka (na predstavivosť pridávam foto z netu) - v strede bola lopta a okolo toho plienky - spevnila som to drôtikom (ale tak, aby som neprepichla plienky) a pridala som k tomu ovocné tyčinky - ale tá tiež bola susedovi k 1 roku. Terezka ti už všetko konkrétne napísala, takže postup máš 🙂 skús si pozrieť aj nejaké videjko na youtube. Inak veľký úspech majú takéto tortičky 🙂 a čo sa týka pampers plienok - zisti si aké je teraz bábätko - lebo môj malý mal pôrodnú váhu 4050g - 1 plienky sme ani nenosili, 2 plienky sme nosili len 2,5 mesiaca. Takže, aby sa aj potešila a potom aj využila... a potom ešte jeden postreh - upozorni kamošku akej veľkosti sú tie plienky.... lebo jedna sa vytešovala z torty, až skoro z plienok vyrástli....

xaga
12. sep 2013

@majca1581 ak by si chcela pomoct s postupom nejakej zz tych co mam v albume tak napis ,rada pomozem 🙂

majca1581
autor
12. sep 2013

@xaga jemine si zlata dakujem tak musim pokupit co treba najprv a potom sa ti ozvem ok ?? dam si tak priatelom 😀

majca1581
autor
12. sep 2013

@aadulik2110 dakujem ...chceme to robit pre krstniatko chlapceka a ja som v 38.tt tak by som mu nieco vyhotovila aj tak sa nudim a chcela by som nieco vytvorit pekne a potom by som mu to chcela venovat ...taka mensia pomoc 🙂 dakujem za rady ale tak si myslim ze 2-kami plienkami by som nic nepokazila lebo by to mohla vyuzit i potomm 🙂

xaga
12. sep 2013

@majca1581 ok :D

aadulik2110
12. sep 2013

@xaga pozerala som tvoj albumík a je fakt krásny - len škoda, že sa mi nedarilo ti tam napísať koment, tak aspoň tu ťa pochválim 🙂 nádherné

xaga
12. sep 2013

@aadulik2110 dakujem ;) a uz si si vybrala aku tortu chces urobit?

aadulik2110
12. sep 2013

@xaga si si pomýlila adresátku...... ja som tu majce1581 radila a pridala foto, čo som ja robila tortičky - aj keď v porovnaní s tými tvojimi sú to začiatočníčky. Ja som si len dovolila pozrieť albumík 🙂

terezka1947
12. sep 2013

@xaga aj ja som kuk do tvojho albumu...vaaaauuuu,naaadhera...klobuk dole...

xaga
12. sep 2013

@terezka1947 dakujem ;)

terezka1947
12. sep 2013

@xaga tak nemas za co...lebo ked raz sikovna si a vidim tie dielka,neda sa mlcat...iba napisat ti,ze vaaaauuuu

majca1581
autor
14. sep 2013

@xaga chcela by som skusit tu tortu čo mas v albume...ale premyslam o tej klasickej pyramíde alebo aj ten vlačik je zaujimavy 🙂 tažko je spravit ten vlacik ??

xaga
14. sep 2013

@majca1581 nie , vlacik je uplne jednoduchy ,myslim ze to v pohode zvladnes ;)

majca1581
autor
14. sep 2013

@xaga a ta pyramidka ??? tu som videla aj na nete postup no ten vlacik este nie ...ty nemas nejake video k tomu vlaciku ??? 😀

xaga
16. sep 2013

nie nemam le ako som pisala pomozem ti s tym a urobim postup ,len mi musis povedat na ktoru tortu to chces,..a ta pyramidka,hm,,neviem ktoru mas na mysli

xaga
16. sep 2013

@majca1581 nie nemam le ako som pisala pomozem ti s tym a urobim postup ,len mi musis povedat na ktoru tortu to chces,..a ta pyramidka,hm,,neviem ktoru mas na mysli

xaga
16. sep 2013

@majca1581 tu su nejake postupy na pyramidku ,ak som spravne pochopila o ktoru tortu ide
http://www.mimibazar.sk/navod.php?id=868&order=1
http://www.alinka.sk/c/plienkova-torta-4400.html

https://www.youtube.com/watch?v=IbRvPRLT_QI

ak by nepomohlo napis,pomozem 🙂

majca1581
autor
16. sep 2013

@xaga ešte som sa nerozhodla mam este nejake starosti ,ale budem robit asi tu pyramidu len neviem co mam dat do stredu aby to drzalo ..ty si co davala ??? 🙂

xaga
16. sep 2013

@majca1581 ja vkladam do prostriedku rolku z kartonu ( je na nej zvycajne natoceny alobal,alebo potravinova folia...lepsie su rolky z alobalu lebo su z takeho tvrdsieho kartonu)

erni
23. okt 2013

@majca1581 inspiruj sa u mna 🙂 ak budem vediet poradim, prip.spolu nieco vymyslime

erni
23. okt 2013

tieto sa mi pacia 🙂

catrina_s
29. sep 2014

Aj ja sa chystam na takuto krasotku 🙂) Ak to vyjde, postnem foto 🙂

vierao
29. sep 2014
vierao
29. sep 2014

Vrchna a spodna vrstva su obalene v ozdobnej servitke, aby sa plienky nezaspinili.

janka62
30. sep 2014

Ahojte kočeny...chcem vas poprosit ci sa da aj meno nejako na plienkovu tortu napisat,alebo nejako tam na tu torticku dat,,neviem z coho by som to urobila a ako pripevnila ak sa da ,,prosim napiste,,,,dakujem mooc za radu....🙂

Strana
z2