icon

Pochod na podporu utečencov: Pridáte sa?

22. jún 2024

Idete na tento pochod a podporit utecencov? Aj to je jednou z foriem pomoci.

doriiis
22. jún 2024

@qrstxyz ....stretla som ich mnoho a s tými pár,čo sa s nimi dalo dorozumieť lamanou angličtinou som sa rozprávala o všetkom.Ziaden z nich nikdy nepovedal,že by tu chcel ostať.Nezaujima ich naša kultúra,náš štát,naše ženy nič.Chcu len zarobiť.

qrstxyz
22. jún 2024

@doriiis áno, už som si prečítala Tvoj príspevok, ale až po dopísaní komentu 😃 každopádne je pre nás nepriaznivé, že sem chodia, lebo automobilky nemajú motiváciu zvyšovať platy, a tak je veľa Slovákov odkázaných na prácu v zahraničí.

doriiis
22. jún 2024

@qrstxyz ....prepáč,ale to je ďalši mýtus,čo koluje medzi nevdacnymi Slovákmi.Pracujem tu 7 rokov.S menšou prestávkou.Za veľmi málo práce zarobím dosť veľa.Vies koľkým známym som bola ochotná a schopná tu z mesiaca na mesiac vybaviť prácu? A vieš koľki nastúpili? 0,0 nič.Lebo oni nebudú robiť jak mukly,lebo je teplo,lebo je to ďaleko,lebo musia ísť na lekársku,atd atď.Za nasledujúce 4 roky nám zvýšia plat o 400 €.
Bez tých Indov by sme boli v riti.A tuším len samotný Peugeot tvorí 2,niečo % hdp.
Lebo nevieme nájsť schopných slovákov,ktori by dokázali robiť manuálne.
Všetci chcú byť IT,freelanceri a právnici.Najidealnejsie v bruseli

doriiis
22. jún 2024

@qrstxyz ....a ešte potichučky poviem,že ja ako žena žiaľ musím skonštatovať,že zo všetkých národností,ktoré som stretla sa najviac ako hulvati a nadržané prasce ( pardon za výraz) správali práve Ukrajinci.Nejeden bol odtiaľto vyvedeny ochrankou

doriiis
22. jún 2024

@galioska ....srbi síce nie sú utečenci.Ale priemerná mesačná mzda na Slovensku 1200€ je pre priemerne zarabajuceho srba tak 3,5 mesačná výplata.Kedze priemerná mesačná mzda v Srbsku je 363 €.Vdaka peniazom zarobenym tu na Slovensku stávajú tam v Srbsku penzióny,kde potom Slováci chodia na dovolenky.To len tak okrajovo

nikamo33
Odpoveď bola odstránená
galioska
22. jún 2024

@doriiis bavime sa ale o utecencoch ktori ,, skodia,, ide im o prispevky a rozne benefity, len tak okrajovo.

doriiis
22. jún 2024

@galioska ...stále sa im tu oplatilo byť.Viem,že nezijes na SVK ale opýtaj sa takých obyvateľov Gabcikova ktorých je tak 5500 asi,ako sa cítili,keď im tam jeden čas pobehovalo 800 migrantov.Jedli,byvali,chlastali a žili zadarmo + dostávali dávky.Lebo však z niečoho žiť treba,že áno.Dakovali Bohu,že odtiaľto boli vyhostení do bohviekam.A že idú do Nemecka? No veď nemci si už tlcu hlavy,že im to dovolili.Sa ich teraz nevedia zbaviť.

doriiis
22. jún 2024

A podporujem každého,kto do tejto krajiny príde,pracuje a správa sa v rámci zákona a slušnosti.Takych by sme mali prijať.Ostatnych nie.Ani keď sú vojnoví alebo iní utecenci

lienka.7
22. jún 2024

Samozrejme, už si idem nohy dolamat...

galioska
22. jún 2024

@doriiis no vidim, ze ty ides stale svoje, tak si uzivaj ten svoj mokry sen.

doriiis
22. jún 2024

@galioska ....veľmi inteligentné.Ale chápem a beriem.

autor
22. jún 2024

@doriiis robit v Stellantise na Slovensku nie je ziadna vyhra. Dovolim si tvrdiy, ze snad jeden z najspinavsich a najdepresivnejsich montaznych zavodov. To je fakt zavod len pre “muklov”.

doriiis
22. jún 2024

Keď to povieš ty autorka🤷🏻‍♀️.Ja som spokojná.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
egonsk
23. jún 2024

@karolinakr inak ked si uz spomenula africanov, tak ma napadlo, ze prave nedavno som nahodou narazil na zaujimavu stranku, kde robili realny pokus ako zvysit prirodzenou cestou urodnost pody. Dospeli k realnemu poznatku a aj to testami potvrdili, ze aj z pustnej, alebo inej neurodnej zeme je mozne behom 10-20rokov spravit velmi urodnu zem a to bez pouzitia kadejakej chemie, pricom tato urodnost zostane nasledne zachovana po dalsie desiatky rokov. Ak by take nieco boli v tych vyprahnutych oblastiach aplikivali, nemuseli tam desatrocia posielat potravinove pomoci... len toto je o politike, nie o tom, aby robili nieco pre dobro ludi 😪
K tomu principu - staci drevene uhlie roznej frakcie aplikovat do pody, to dokaze na seba viazat vlhkost a rozne ziviny a tie neskor zo seba vylucovat. Navyse ma vlastnost zabranovania niektorym castym chorobam rastlin. Drevene uhlie sa nerozklada ako drevo, takze vydrzi roky. V kombinacii so zapravovanim zeleneho hnojiva, t.j. zaoravania urcitych zelenych plodin sa casom z pody vytvori velmi kvalitny humus, na ktorom sa dari vela plodinam. Cely ten proces sice potrva par rokov, ale vysledok je super... Dalsou vyhodou je vdaka zadrziavani vody aj znizovanie teploty, cize obmedzovanie prdov krav, obmedzovanie fosilnych paliv a dalsie ekoteroristicke hovadiny by nemuseli nicit ekonomiku a zivot na vela castiach zemegule.

babulkomale
23. jún 2024

@egonsk suhlasim, vyskusane. To je jedna stranka veci, politika. Druha vec je, ze by sa tym Africanom muselo aj chciet. Nie len sa valat a kadeco hulit alebo zuvat.

egonsk
23. jún 2024

@babulkomale ved to, oni su uz generacne vedeni k tomu, ze oni su chudobni a treba im nacahovat ruku a potom dostanu. Takze naco by nieco robili... 😔

veronika2021
23. jún 2024

@qrstxyz Indov sa netreba tolko obavat,celkovo ti,ktori sem dojdu za pracou,nie su ti,ktori budu znasilnovat a okradat.Aj ked je prirodzene,ze mame strach ked vidime tlupy chlapov…

veronika2021
23. jún 2024

@esterr_ka este maju radi macety a zapalovanie

veronika2021
23. jún 2024

@doriiis to som si aj ja vsimla,prvy rok po utoku na Ukrajinu,ze akykolvek strach ma z Afgancov a spol,vacsi ma z Ukrajinskych zien😁tolka arogancia,hulvatstvo,hlucnost,povyseneckost-to by nasi Cigani mohli chodit na doucovanie.Ale je to cudne ,lebo bud poznam Ukrajincov ,ktori su skveli ludia alebo Ukrajincov ,ktori su dost hovada(tych nepoznam osobne ale hned na prvu to clovek vidi a pocuje).Akoby to boli dve uplne rozdielne mentality.

vevesh
23. jún 2024

@babulkomale afrika sa pohla za poslednych 20 rokov mimovymi krokmi. Odporucam ti precitat aj odbornu literaturu na tuto temu. Ti africania, co utekaju, utekaju z krajin, kde je cirou nahodou obcianska vojna, prevrat a pod. (a cirou nahodou su tam americke niklove ci zlate bane, ropne polia ci ine nerastne "lahodky", ktore velmi vyhovuju zapadnej top 3 s atomovkami - usa, uk, fr). S tym by bolo potrebne nieco robit a potom by tu nechodili obyvatelia danych krajin, kde vdaka takym prevratom maju posunute emocne hranice....

vevesh
23. jún 2024

@qrstxyz ukrajinci nam nie su vobec podobni- to je len asociacia, ktoru si ludia vsugerovali, lebo "su za rohom" a povodom slovania. Oni su mili, dobri, pokial maju davky a pokoj. A ked im zrusia davky, to len bude eu v haji zelenom, lebo taki "ali" bude len slaby odvar.....

babulkomale
23. jún 2024

@vevesh ja nepisem o utekani, tomu rozumiem.
Ja pisem o tom, ze v prvom rade si treba upratat doma. Tam na mikro urovni najradsej nikto nic nerobi. Zeny musia, chlapi sa vezu. Ludia co tam roky zili o tom vedia rozpravat...

karolinakr
23. jún 2024

@egonsk bolasom velmi prekvapena, v knihe Biela Masajka, aka veĺká korupcia je tam na všetkych urovniach života a to nie je dobre znamenie..ked nikto nepohne prstom, kým nedostane bakšiš, s takouto mentalitou nič nevybudujú

babulkomale
23. jún 2024

@karolinakr ano, my si myslime aka je tu korupcia, ale my sme uplni amateri oproti Afrike alebo Juznej Amerike, uplni chudaci 😃

egonsk
23. jún 2024

@babulkomale ono aj v azii bez poplatku toho moc nevybavis. Ale tam to beru ako beznu sucast zivota 😁

nikamo33
Odpoveď bola odstránená