Počítanie na prstoch v dospelosti
Poznáte niekoho takého? Veľmi sa za to hanbím.
Prosim ta, ved dospelaci uz snad dokazu pouzivat kalkulacku 🙄
@anonym_autor Ja pocitam a nehambim sa za to...mam s tym cely zivot problemy, tak si takto pomaham. Fungujem normalne a mam plnhodnotny zivot 😊👍.
Nepoznam
ja vobec nepocitam , len do desat viem
Hoď si to do kalkulačky a nemusíš používať prsty.
@anonym_autor úprimne - ja ani na prstoch neviem.
Mám 34 a počítam na prstoch🫡
Podľa toho aké počítanie. Ak scitovanie 3 plus 5, tak nie, ale také že počítam desiatky niečoho, tak si držím, koľko desiatok som napocitala.
A čo sa trápiš? Každý sme nejaký, niekto lepší v tomto, niekto v inom... Nerieš
A ak sa hanbíš, tak každý mobil má kalkulačku.
Inak nemám problém s počítaním spamäti, ale v náročnej časti mesiaca som už občas počítala na kalkulačke aj dva krát tri, od vyčerpania som si neverila.
Prosin vas a co konkretne na tych prstoch pocitate? Napriklad 10-4 ?
No nevadi, hlavne ze to pomoze. ja ked som chvilu robila casnicku, pouzivala som kaljulacku. Prisli skupiny, 2 hidiny konzumovali. Pveedali, ze im staci spolocny bloček. No a potom ze im to mam rozratať. Bolo ich 6 a kazdy mal asi 6 poloziek. Na nejaku hanbu som fakt cas nemala! Pri blbych poznamjach som sa len s usmevom opytala, ci to chcu rychlo s kalkukackou alebo pomaly a s chybami? Samozrejme sa do toho este prekrykovali kto co (ne)mal, no a pitom sustred sa. Sorry ja to neviem! Doma si v klide vypicitam z hlavy bez prstov. Takze, vobec nerieste nejaku hambu. Mam kamosku, ta picita penuaze a v pohode mi odpivedala 5 vetami na moju otatku - pritom pokracovala v picitani - bez chyby!
Urobila som to dalsej, ta bola vytocena a mohla zacať od znova. A to bola velmi kompetentna, sikovna a rychla.
Pozrite, niekto vie ratat z hlavy v pohode, iny na prstoch, a co? To o charaktere nic nevypoveda 😉.
ja vobec nepocitam , len do desat viem
@princkrason tak to spĺňaš kritériá na ministra hospodárstva nominovaného Smerom👍
Ano. Mam možno dyskalkuliu. Alebo nejaky blok z detsva. Ked som nevedela počitat, tak mama bola hystericka, ako to nemožem nevedieť. Stresy pri písaní úloh. Tak keď aj teraz počujem "koľko je..." dostanem blok a vypnem 🤔. Použivam kalkulačku, prsty... Robila som aj v obchode, použivala som kalkulačku, vydávať bolo v podode...
Prosin vas a co konkretne na tych prstoch pocitate? Napriklad 10-4 ?
No nevadi, hlavne ze to pomoze. ja ked som chvilu robila casnicku, pouzivala som kaljulacku. Prisli skupiny, 2 hidiny konzumovali. Pveedali, ze im staci spolocny bloček. No a potom ze im to mam rozratať. Bolo ich 6 a kazdy mal asi 6 poloziek. Na nejaku hanbu som fakt cas nemala! Pri blbych poznamjach som sa len s usmevom opytala, ci to chcu rychlo s kalkukackou alebo pomaly a s chybami? Samozrejme sa do toho este prekrykovali kto co (ne)mal, no a pitom sustred sa. Sorry ja to neviem! Doma si v klide vypicitam z hlavy bez prstov. Takze, vobec nerieste nejaku hambu. Mam kamosku, ta picita penuaze a v pohode mi odpivedala 5 vetami na moju otatku - pritom pokracovala v picitani - bez chyby!
Urobila som to dalsej, ta bola vytocena a mohla zacať od znova. A to bola velmi kompetentna, sikovna a rychla.
Pozrite, niekto vie ratat z hlavy v pohode, iny na prstoch, a co? To o charaktere nic nevypoveda 😉.
stačí keď mám počítať lyžičky UM do fľaše ( len do 5) a keď ma niekto vyruší, môžem vysypať a začať odznovu
Ano, poznam, ale ten clovek ma diskalkuliu. Nemas ju aj ty?
Ja som z matiky tupá. Normálnu matiku som mala na ZŠ, na strednej sme mali starého učiteľa, ten už mal toho dosť. Takže celých 5 rokov sme mali matiku voľnú hodinu. Na vysokej som samozrejme matiku nemala.
Teraz sa učím spolu s dcérou
Ja si tak pomáham a potom kalkulačka, matika mi nikdy nešla - mám problém si pamatat čísla - možno by to bola aj nejaká forma dyskalkúlie, ale také čosi v mojej mladosti neexistovalo len som bola proste blbá ( ponižovanie na matike od učky bolo fakt krásne). Mne je to jedno ja sa za to nehanbím.
To neviem ale poznam ludi cez 20 vusokoskolsky vzdelanych ktori nevedia na rucickovych hodinach
@anonym_autor Ja áno…A to si nerobím srandu…
@anonym_autor nehanbi sa za to Kašli na to.mne pocitanie nejde odjakziva neznasam matiku a ano tiez si niekedy spocitam.na prstoch.
@anonym_autor nehanbi sa za to Kašli na to.mne pocitanie nejde odjakziva neznasam matiku a ano tiez si niekedy spocitam.na prstoch.
@anonym_011453 dobre. Lebo niekedy mi je blbé vytasit pred niekým kalkulačku keď ide o jednoduché výpočty. Prsty sa niekedy dajú schovať napr vo vrecku v mikine
Ja z hlavy veľa počítať neviem. Priestorovu predstavivosť mam v pohode geometria bola pre mňa super ale napríklad 8+6 alebo 7+9 z hlavy neviem 🙈 niektoré príklady som sa už naučila naspamäť nech aspoň do 20 viem. Ale keď mám vypočítať 2 ciferne čísla a viac spíšem pod seba a počítam.. Násobilku do 13 viem naspamäť aj prvocisla 😁 prsty používam tak potajme
Aj ja si pocitam na prstoch.odjakziva.akoze nie 2+2 ale niekedy mam take dni ked mi mozog nechce normalne fungovat vtedy si pocitam na prstekoch.aj nasobky aj scitanie a vooobec sa za to nehambim.
stačí keď mám počítať lyžičky UM do fľaše ( len do 5) a keď ma niekto vyruší, môžem vysypať a začať odznovu
@anonym_c7b68a
🤣🤣🤣 ja mam to iste ked robim malej mlieko
@anonym_c7b68a
a preto ratam nahlas zase. Pride dalsie dieta- maminkaaa, do toho mu nieco - no nelub ich 😁 A preto nahlas jeden dva a vtedy sa nepomylim, ja by som v tom zmatku aj prsty zabudla kolko krat 😄
Ano. Mam možno dyskalkuliu. Alebo nejaky blok z detsva. Ked som nevedela počitat, tak mama bola hystericka, ako to nemožem nevedieť. Stresy pri písaní úloh. Tak keď aj teraz počujem "koľko je..." dostanem blok a vypnem 🤔. Použivam kalkulačku, prsty... Robila som aj v obchode, použivala som kalkulačku, vydávať bolo v podode...
@anonym_726409
moja bola tiez hrozna. Ked to vedela ona, misela som aj ja, hroza des!
Na strednej sme chitili super matikarku a ja som z M nakoniec maturovala. Keby mi to niekto povedal na zš, vysmejem ho. Ledva som trojky mavala.
Vzdy pocitam na kalkulacke 😆 nechce sa mi rozmyslat
Radšej si prerátať aj na prstoch než sa seknúť. Kde problém? 🧐
Kludne, nemam s tym problem. Hlavne nech to je spravne vypocitane. Nam dokonca riaditelka v skole hovorila, ze kludne aj vlasy si mozu deti pocitat, ked to vypocitaju ako maju.

@anonym_autor Aj napríklad 7 krát 6 ?