icon

Počítanie na prstoch v dospelosti

Dnes o 07:38

Poznáte niekoho takého? Veľmi sa za to hanbím.

ivka225
Dnes o 07:54

@anonym_autor Aj napríklad 7 krát 6 ?

anonym_d4b83b
Dnes o 07:55

Prosim ta, ved dospelaci uz snad dokazu pouzivat kalkulacku 🙄

oceanahory
Dnes o 08:10

@anonym_autor Ja pocitam a nehambim sa za to...mam s tym cely zivot problemy, tak si takto pomaham. Fungujem normalne a mam plnhodnotny zivot 😊👍.

o__o
Dnes o 08:12

Nepoznam

princkrason
Dnes o 08:21

ja vobec nepocitam , len do desat viem

januska12323
Dnes o 08:23

Hoď si to do kalkulačky a nemusíš používať prsty.

svokrinjazykmonika
Dnes o 08:32

@anonym_autor úprimne - ja ani na prstoch neviem.

anonym_5754a5
Dnes o 08:39

Mám 34 a počítam na prstoch🫡

letfenixa
Dnes o 08:56

Podľa toho aké počítanie. Ak scitovanie 3 plus 5, tak nie, ale také že počítam desiatky niečoho, tak si držím, koľko desiatok som napocitala.

ljzozv
Dnes o 09:00

A čo sa trápiš? Každý sme nejaký, niekto lepší v tomto, niekto v inom... Nerieš
A ak sa hanbíš, tak každý mobil má kalkulačku.
Inak nemám problém s počítaním spamäti, ale v náročnej časti mesiaca som už občas počítala na kalkulačke aj dva krát tri, od vyčerpania som si neverila.

svetlonos
Dnes o 09:03

Prosin vas a co konkretne na tych prstoch pocitate? Napriklad 10-4 ?
No nevadi, hlavne ze to pomoze. ja ked som chvilu robila casnicku, pouzivala som kaljulacku. Prisli skupiny, 2 hidiny konzumovali. Pveedali, ze im staci spolocny bloček. No a potom ze im to mam rozratať. Bolo ich 6 a kazdy mal asi 6 poloziek. Na nejaku hanbu som fakt cas nemala! Pri blbych poznamjach som sa len s usmevom opytala, ci to chcu rychlo s kalkukackou alebo pomaly a s chybami? Samozrejme sa do toho este prekrykovali kto co (ne)mal, no a pitom sustred sa. Sorry ja to neviem! Doma si v klide vypicitam z hlavy bez prstov. Takze, vobec nerieste nejaku hambu. Mam kamosku, ta picita penuaze a v pohode mi odpivedala 5 vetami na moju otatku - pritom pokracovala v picitani - bez chyby!
Urobila som to dalsej, ta bola vytocena a mohla zacať od znova. A to bola velmi kompetentna, sikovna a rychla.
Pozrite, niekto vie ratat z hlavy v pohode, iny na prstoch, a co? To o charaktere nic nevypoveda 😉.

sevrin
Dnes o 09:07
@princkrason

ja vobec nepocitam , len do desat viem

@princkrason tak to spĺňaš kritériá na ministra hospodárstva nominovaného Smerom👍

anonym_726409
Dnes o 09:53

Ano. Mam možno dyskalkuliu. Alebo nejaky blok z detsva. Ked som nevedela počitat, tak mama bola hystericka, ako to nemožem nevedieť. Stresy pri písaní úloh. Tak keď aj teraz počujem "koľko je..." dostanem blok a vypnem 🤔. Použivam kalkulačku, prsty... Robila som aj v obchode, použivala som kalkulačku, vydávať bolo v podode...