icon

Podivné uhynutie rastlín

9. jún 2022

čím to môže byť že mi všetky kvety doma uhynú? prinesiem si ich odniekiaľ kde sa im darí bez starostlivosti , prídu ku mne a doslova pred očami o pár dní je po nich. taký zamiokulkas ktoremu sa všade a u všetkých darí mi odíde do pár dní, a tak isto aj ostatné rastliny. neprelievam ich, neprehnojujem, no napriek tomu uhynú. stáva sa to aj vám? čím to môže byť spôsobené?

viestta
•
9. jún 2022

Pre každú rastlinu treba vhodné podmienky. Kazdá ma iné nároky na svetlo, zavlažovanie.
Moja skúsenosť je taka, že väčšina rastlín umiera na zhnité korene v obaloch na kvetináče, kde nie je prehľad o vode, ktorá stojí pri koreňoch. Každý kvetináč v obale je treba podsypať strkom alebo keramzitom a pred kazdou zálievkou skontrovat vlhkosť pôdy.

karhu
•
9. jún 2022

nespravnou starostlivostou, nevhodne svetlo, teplota, vlhkost vzduchu..

zuzanna33
•
9. jún 2022

Počula som aj také záleží na strane akej máte kvety juh ideál nesmú mať prievan...a niektoré sú tak citlivé že sa nesmú prenášať 🤷

h2
•
9. jún 2022

Nechala si ich v místnosti s pyšným člověkem. 😁
Ale nie, neviem, možno si vyberáš rastliny, ktoré zle znášajú zmenu stanoviska. Treba im zabezpečiť zhruba to, čo mali tam, kde sa im darilo. A niekedy to vôbec nemusí byť tvoja vina. Hlavne, ak kupuješ rastlinku niekde v obchode s potravinami, napríklad, kde spravia akciu a vyložia sto rastlín, aby sa za pár dní predali. Často sa o tie rastliny za ten čas nikto nestará. Oni sú v obchode ešte pekné, ale už sú tým transportom a nedostatkom starostlivosti poškodené.

jaskolka
•
9. jún 2022

Zle svetlo, nevhodná teplota v miestnosti, niektoré rastliny sú citlivé aj na zmenu prostredia.

lrnka
•
9. jún 2022

By si sa čudovala, ale známej tak hynulib, ked je mj muž si pri nich sem tam zapálil napr ze fajčil dnu ale vypustal dym von z okna ale telom bol dnu v skratke fajčil dnu

lrnka
•
9. jún 2022

Cize cigaretový dym

lilke
•
10. jún 2022

Ak to nie je nevhodnou starostlivosťou a podmienkami... Mne sa podobné deje v našom byte. Nie je to starostlivosťou, lebo predtým som prešla cez x privatov aj menší spoločný byt, všade nádherné kvety. A teraz všetky hynú, nemôžem mať doma temer nič, všetko živorí a uhynie. Suseda nad nami to isté. Nejaká mŕtva zóna?🤔

nikanu
•
10. jún 2022

Presne tak, nemali vhodné podmienky, mne trvalo veru veľmi dlho kým som prišla na to kde sa ktorej darí a kde je ktorej dobre 🙂

bubik6x
•
12. jún 2022

Podľa mňa máš nevhodné podmienky doma, mala som to takisto, vlastne doteraz mám, uhynie tu aj kaktus 🤦

mugsy_28
•
2. apr 2024

Tiež som nedávno riešila tento problém a kolegyňa mi povedala, že to je typom skla na okne. Niečo s UV žiarením

mk1111111111
•
2. apr 2024

Nevhodne prostredie. U nas to napr.sposobilo aj dodatocne zateplenie stropu. Predtym tam kvety v pohode prekvitali cca 8 rokov a teraz sa len trapia. Starostlivost ta ista, len klima sa zmenila a uz to nie je ono.

anonym_40cde4
•
14. jan 2026

To isté sa aj mne stáva odkedy som porodila moju dcéru pred 8-mi rokmi sa mi s kvetinami vôbec nedarí všetko mi vihinie aj vnútri aj vonku na balkóne.Pted tým som mala vnútri aj vonku kopu kvetiniek,už som s toho veľmi zúfalá aj ja.😭😭🫣😢😢