Poďme si poradiť vychytávky naprieč generáciami

chinwag
5. mar 2019

A začnem prvá.... Síce som rodila pred 26 a 21 rokmi, ale nemám ani jednu striu. Staršia kolegyňa mi vtedy poradila obyčajný a lacný olej AVIRIL.... Taky modrý v sklenenej flaske. Povedala mi, nech natieram a natieram a vykašlem sa na mastné pyžamo, lebo sa to oplatí. A naozaj, bruško mi rástlo a pokožka to pekne zvládla. Minule som v drogérii zahliadla AVIRIL a napadlo ma podeliť sa o svoju vychytavku. A čakám na tie vaše. 🙂 škoda

chinwag
autor
5. mar 2019

Škoda nechať dobre veci zapadnúť prachom 🙂

dopolbokaodrata
5. mar 2019

No tak ja som z tej mladej generácie a takú vychytavku mám len z rozprávania, a síce keď neboli make-upy v istom čase dostupné tak pani používala zápalku a krém na boty. Ale to nepíšem ako že to odporúčam aj ostatným 😂

diewcatqoo
5. mar 2019

Myslienka je to dobra, ale co sa tyka strii, tam zohrava ulohu viacero faktorov od mazania koze, cez celkovu telesnu hydrataciu, az po genetiku.
Urcite sa treba niecim mastit, ale nemusi to pomoct. Poznam xy zien, ktore sa mazali od rana do vecera (aj avirilom) a strii maju kopu. Ja, chvalabohu, nemam ziadnu, ani moja mama, ani babka nemali.

chinwag
autor
5. mar 2019

Každý má určite svoju vychytavku čohosi a to zdieľajme. 🙂 nič na svete nie je univerzálne, ale niekomu môže pomôcť.

brita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
17juraj17
6. mar 2019

Zakladna chyba napriec generáciami je ta ze sa vsetko riesi bud na poslednu chvilu alebo neskoro. Drtiva vacsina zien riesi natieranie a volbu kremu bud to ked zacne brusko rast alebo az sa objavia prve strie. V kocke . Treba to riesit pred rastom bruska. Pripravit pokozku na rast. Ako samotne natieranie tak aj cielene vytahovanie koze rucne a to nie len po bokoch ako to vela zien robi ale od stehien, zadku chrbta az po prsia. Da sa skusit jemna bankova masaz ktora nepojde do hlbky ale zaberie iba pokozku a podkozie takisto sa daju vyuzit jemne tachniky ktore su priamo urcene pre tento ucel az po rucne vytahovanie mmm povedzme stipavym spôsobom vytahovat kozu.
Najdolezitejsie je sa tomu venovat uz v predstihu...

moni73
6. mar 2019

@diewcatqoo
@chinwag
ja som v tehotenstve pribrala 36 kg, slovom tridsatsest!, nenatierala sa nicim a stria ani jedna. klop-klop😉

diewcatqoo
6. mar 2019

@moni73 to je super. Ved som pisala, ze je to velmi individualne. Niekto sa natiera od rana do vecera a ma strie, niekto sa nenatiera nicim a nema nic

jessicai
6. mar 2019

Moja vychytavka sa tyka pupakov na tvari. Hned ako zacitim, ze sa zacina tvorit natriem miesto Tea Tree Oil. Mne to zatial pomaha.Ked to natriem neskoro a vytvori sa pouzivam potom na noc mast Aviril. Aviril baby mast bola lepsia, ale aj tato nova receptura staci na skorsie uzdravenie pokozky. Tento krem pouzivam aj na ekzem na rukach.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
6. mar 2019

bože s týmito striami je to už trápne, robiť si zásluhy za niečo, čo máme geneticky dané, viď komentáre. Tá, čo sa nenatiera nemá striu tak isto ako tá ktorá sa natiera a myslí si, akú vychytávku našla.

Ja mám vychytávku pre záhradníkov, pokosenú trávu z kosačky nedávame do kompostu, ale používame ju ako mulč okolo paradajok, paprík, sadeníc. Zadržuje nám táto tráva vlahu a zabraňuje rastu buriny. Po čase sama zhnije a tým pádom sa z nej stane hnojivo na hriadkach.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
chinwag
autor
6. mar 2019

@0silvia0 ..ty si urcite vystudovany genetik a vsetko vies posudit . Uzasne ! 😁

chinwag
autor
6. mar 2019

Ale pridam dalsiu.....na domace bielenie zubov moja kamoska uz roky pouziva kokosovy olej z DM. A zuby ma fakt prekrasne. Ja som ale este k tomu nenabrala odvahu 😊

0silvia0
6. mar 2019

@chinwag nie som vyštudovaný genetik, ale píšem že súdim podľa komentárov, dosť žien tu píše, že sa vôbec nenatierali a napriek tomu strie nemajú, takže hľadisko výhradného natierania akosi zlyháva, ale pripúšťam, že niektorým typom to môže pomôcť.

0silvia0
6. mar 2019

@ptmt1011 ja používam hlavne na jahody a paradajky a papriky, ale podľa mňa prečo nie aj na koreňovú zeleninu? Podľa mňa v pohode... pre mňa má tento systém najväčšie plus, že toľko nerastie burina.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
3petka
6. mar 2019

No ohľadne tých strii. Já ako mala som rýchlo vyrastla a urobili sa mi strie na stehnách. A keď som bola tehotná začala som sa natierať až keď som zbadala malú striu na bruchu následne zmizla. Používala som nivea olej a krém nastriedacku. A skončila som bez strii na bruchu akurát cicky som dosť zanedbala a tam sa mi spravili.

bsp39
6. mar 2019

@diewcatqoo ani ja a pribrala som 24 a 22 kg.