icon

Pohotovosť- súrne

bielavlcica
29. dec 2018

Baby potrebujem surne radu 4 decembra som si zlomila malicek na nohe ale do nemocnice som sa dostala az 18 decembra kde zistili ze je naozaj zlomeny. Zafixovali mi ho a napisali ze kontrola o 3 tyzdne. Fixacia sa mi ale rozpadla pred dvoma dnami a odvtedy ma malicek boli ako ten den ked som si ho zlomila. Zacinam zas krivat a boli ma to na dotyk. Bola som dnes na pohotovosti a sestricka ma odbila ze co chcem je to zlomene ani sa mi na to nepozreli. Ked som to mala zafixovane bolo dobre. Myslite ze bx som mala skusit ist teraz znova? Boli ma to na dotyk a nemozem na to poriadne stupit aspon keby mi to zafixovali

Strana
z2
sense
30. dec 2018

@tanika fixacia sa jej rozpadla vo stvrtok tak nemusela cakat do soboty a riesit to hned...rivnako ako ked sa mi stane urax a idem k lekstovi az po dvoch tyzdnoch plus robi 12, cize prst nesetri a kvaxi nedodrzuje liecbu....

Nebola som tam ,nevieme akobpresne ju vybavila ci odbavila sestricks ani ako presne reagovala dotycna....

bielavlcica
autor
30. dec 2018

@beky1813 asi nerozumies ja som bola na chirurgickej ambulancii lebo doktor mi povedal ze keby ma to bolelo alebo sa nieco stalo s fixaciou mam prist tak som prisla. Nebolo tam nikoho slusne som sestricke vysvetlila co sa stalo a ona sni nepozrela do papierov proste nic. Mozno som zle zvolila slova ale ked k nam pride na ambulanciu tiez ho neodbijeme

mogaa
30. dec 2018

@bielavlcica mňa by zaujímalo na akej ambulancii robíš, keď robíš 12-tky a beháš....ale prepáč, ale ak si sestrička tak je hamba aby si si nevedela zafixovať malíček o nohu....veď ako vyučenú sestru ťa mohli dať kludne zastupovať na chirurgickú ambulanciu....

bielavlcica
autor
30. dec 2018

@mogaa nie som sestra pracujem na oddeleni aj ambulancii kebyze pracujem na chirurgii zafixujem si to sama ale neucila som sa to a neviem to urobila som si to tak ako sa mi to dalo ale bolelo to a tahalo mi to takze to nebolo dobre. Nechapem co je na tom divne kebyze robim na geriatrii a presunu ma na anesteziologicko- resuscitacne tiez si myslis ze som povinna vediet ako sa starat o takych ludi?

lucka12399
30. dec 2018

@bielavlcica ako neviem .. niesom sestra ale zlomeny palec som si zafixovat vedela .. nieje to ziadna veda. Citim kedy ma to tlaci a taha .. urobim si to tak ako mi to je prijemne a aby ma to nebolelo

mogaa
30. dec 2018

@lucka12399 ale ju to nikto neučil🙂 ja už sa nečudujem že je takéto zdravotníctvo ke´d máme takéto sestričky😢😢😢

lucka12399
30. dec 2018

@mogaa 👍🏻Asi tak 😀

bielavlcica
autor
30. dec 2018

@mogaa nehnevaj sa ale ja mam specializaciu na ine oddelenie ale to clovek ktory v zdravotnictve nerobi asi tazko pochopi.

lucka12399
30. dec 2018

@bielavlcica tu nejde o specializaciu preboha... bavime sa o zafixovani malicka a nie o transplantacii srdca

bielavlcica
autor
30. dec 2018

@lucka12399 nehnevaj sa ale nie neviem to a? Som snad o to horsia ako ty ostatny?

beky1813
30. dec 2018

@bielavlcica ved si pisala o pohotovosti a po 2 dnoch si to riesila. A ty si sestricka? No zbohom 🤦‍♀️

mogaa
30. dec 2018

fakt by som sa ako zdravotná sestra hambila napísať že si neviem spevniť malíček lebo nemám špecializáciu....to sa zoberie elastický obväz a prsty sa sfašujú...tento postup je veľmi zjednodušený, ale sory tiež nemám špecializáciu😂😂😂prepáč ale si vyštudovaná zdravotná sestra, to znamená že ak si budeš hľadať v budúcnosti prácu a dáš si žiadosť na niektorú polikliniku, tak ťa môžu dať do ktorejkoľvek ambulancie - aj do chirurgickej..a ver tomu že nikde špeciálne školenie nedostaneš....

mogaa
30. dec 2018

tu máš obrázky ako si to zafixovať
https://www.wikihow.cz/Jak-ošetřit-zlomený-prst...

lucka12399
30. dec 2018

No asi takto .. niesi o nic menej .. ale si ZDRAVOTNA SESTRA.. paneboze to je asi zaklad co sa uci na zdravotnej ci sa mylim?

nika82
Autor odpoveď zmazal
bielavlcica
autor
30. dec 2018

Este raz ja NIE SOM zdravotna sestra!

beky1813
30. dec 2018

@bielavlcica uff, to mi odlahlo

miricka77
30. dec 2018

@bielavlcica Kristepane,ved keby si tam aj upratovacku robila,tak to musis vediet.S jednym malickom tolko kecov okolo,ze az.Mne ta fixaz tolko razy zliezla z malicka a nebezala som s tym nikde,akurat tak som si to sama zafixovala-kusok obvazu a rychloobväz,zviazat snajblizsim prstom,za 5 minut hotovo.Za ten cas,co tu vypisujes uz si to mohla vediet fixovat ako profesional.Nechapem tieto zeny,za kazdu cenu hrat ublizenu a lutovat sa.Ach jo.

nika82
30. dec 2018

@bielavlcica takto si zlep dva prsty pod to daj gazu, potom takto mi to zlepili 2- 3 x ako na druhej foto a potom okolo cele nohy tak aako na tretej foto

mogaa
30. dec 2018

Jediný kto ma napadá že robí aj na oddelení a aj v ambulancii a zároveň nie je sestra - tak je doktorka😀😀😀

mogaa
30. dec 2018

teda preto si to nevedela obviazať, je to doktorka ale nemá špecializáciu na chirurgiu😀😀😀

kiara3
16. jún 2019

@bielavlcica tak chod rovno na prevez

luliu
16. jún 2019

@kiara3 stará tema

kiara3
16. jún 2019

@luliu tak to uz bude aj zahojene🤣🤣🤣

Strana
z2