icon

Poisťovňa Uniqa

erika159
12. jún 2025

Uniqa - podvodníci okrádajú dôchodcov a pozostalých
Prosím vás, ako toto doriešiť? Mama mala poistenie pohrebu... Vložila tam plnú sumu pred 2r. . Minulý mesiac nás žiaľ opustila- Doma.
Obhliadajúci lekár nám dal správu o úmrtí, ale tlačivo ktoré požaduje poisťovňa NEEXISTUJE!!!
Ak by zomrela v nemocnici, bolo by všetko ok, ale keďže zomrela doma, vyžadujú niečo, čo sme nemali a nikto to nevystavi.
Mali ste niekto skúsenosť?
Otec je zúfalý. Pohrebné náklady mali byť pokryté, namiesto toho len trpké skladanie.
Ďakujem

pieksamaki
12. jún 2025

@erika159 poistenie pohrebu? Alebo smrti? V tomto neporadím.....ale asi sa treba právne branit

melanta
12. jún 2025
@pieksamaki

@erika159 poistenie pohrebu? Alebo smrti? V tomto neporadím.....ale asi sa treba právne branit

@pieksamaki existuje pohrebné poistenie

gab1sol
12. jún 2025

@erika159 aké tlačivo vyžadujú? A čím presne argumentujú pri jeho vyžadovaní? Majú niekde uvedené, že také tlačivo je potrebné predložiť?

melanta
12. jún 2025

@erika159 každé poistenie má podmienky a v nich uvedené, čo je potrebné predložiť k žiadosti o plnenie. Takže pozrite poistné podmienky a doložte doklady podľa podmienok. Pýtajte ich od lekárov. Ak poisťovňa vyžaduje potvrdenie, ktoré je možné získať iba pri úmrtí v zdravotníckom zariadení, tak to nie je žiadne sklamanie ani okradnutie. Sú to podmienky, s ktorými poistený pri podpise poistenia súhlasil.

mogaa
12. jún 2025

@erika159 veď úmrtný list

qwer2019
12. jún 2025

Dobrý deň, vyjadrujem úprimnú sústrasť, a mrzí ma, že v ťažkej chvíli máte tieto problémy. Kľudne mi napíšte správu, nesľubujem zázrak, ale pracujem v poisťovníctve tak by som mohla zajtra skúsiť zistiť, prečo sa robia obstrukcie

tundra
12. jún 2025

Treba nastudovat vseobecne poistne podmienky a mozno aj osobitne poistne podmienky poistenia,nasledne robit zavery.Klikol som na Uniqu a maju Pohrebne poistenie-KŽP(Kapitalove zivotne poistenie)
Ak to je toto poistenie,tak v članku 14.bod 15 VPP sa pise,co musite dolozit,pozri foto.

erika159
autor
12. jún 2025
@tundra

Treba nastudovat vseobecne poistne podmienky a mozno aj osobitne poistne podmienky poistenia,nasledne robit zavery.Klikol som na Uniqu a maju Pohrebne poistenie-KŽP(Kapitalove zivotne poistenie)
Ak to je toto poistenie,tak v članku 14.bod 15 VPP sa pise,co musite dolozit,pozri foto.

@tundra úmrtný list im nestačí..ani správa od lekára o obhliadke tela

erika159
autor
12. jún 2025
@mogaa

@erika159 veď úmrtný list

@mogaa ten nestačí

mamina7070
12. jún 2025
@erika159

@mogaa ten nestačí

@erika159 a co pozaduju ake tlacivo?

221girl
12. jún 2025

Presne teraz riešim Uniqu, poistenie domácnosti. Prerábali nám balkóny, zatieklo mi do bytu + odpadla omietka, chcela som si dať preplatiť poistku. Poisťovňa pýta podpísaný papier od osoby ktorá škodu spôsobila. Tá mi ho nechce dať, lebo keď ho podpise budú si nárokovať z poisťovne sumu vrátiť od nich. Obísť sa to nedá, takže všetci sú spokojní a ja mám hovno. Akonáhle sa bude dať ruším u nich všetko čo mám. Zlatý Allianz...

erika159
autor
13. jún 2025

Takže odpoveď pre všetkých..Uniqa neimplementovala zákonnú zmenu - od 1.1.2025 to nestihli a preto svoje záväzky nie sú ochotný plniť. Máme sa obrátiť na súdne lekárstvo a vyžiadať si list o obhliadke mŕtvoly/ potvrdenie o obhliadke nestačí/. Čiže pre starších ľudí niečo nepredstaviteľné.
Tiež som sa to dozvedela len náhodou , lebo Uniqa túto informáciu neposkytuje.. prečo by aj.
Najskôr som šla na matriku, tam má odkázali na Úrad nad zdravotnou starostlivosťou a až tam mi povedali že sudne lekárstvo. Odtiaľ mi už pán dr.poslal tlačivo a teraz musíme znova čakať, kedy a čo dostaneme.
Uniqu idú všetci v rodine rušiť. !

erika159
autor
13. jún 2025
@gab1sol

@erika159 aké tlačivo vyžadujú? A čím presne argumentujú pri jeho vyžadovaní? Majú niekde uvedené, že také tlačivo je potrebné predložiť?

@gab1sol majú..ale to tlačivo už legislatíva nedovoľuje od 1.1.2025..a oni nestihli zmeniť procesy interne - takže proste nevyplatia.

zuzanaete
13. jún 2025
@erika159

Takže odpoveď pre všetkých..Uniqa neimplementovala zákonnú zmenu - od 1.1.2025 to nestihli a preto svoje záväzky nie sú ochotný plniť. Máme sa obrátiť na súdne lekárstvo a vyžiadať si list o obhliadke mŕtvoly/ potvrdenie o obhliadke nestačí/. Čiže pre starších ľudí niečo nepredstaviteľné.
Tiež som sa to dozvedela len náhodou , lebo Uniqa túto informáciu neposkytuje.. prečo by aj.
Najskôr som šla na matriku, tam má odkázali na Úrad nad zdravotnou starostlivosťou a až tam mi povedali že sudne lekárstvo. Odtiaľ mi už pán dr.poslal tlačivo a teraz musíme znova čakať, kedy a čo dostaneme.
Uniqu idú všetci v rodine rušiť. !

@erika159 Mohli by ste poslat podnet aj na poistovacieho ombudsmana. Ved s tym budu mat problem dalsi ludia. A ako si moze jedna poistovna nezmenit veci????

bielasovicka
13. jún 2025
@erika159

@gab1sol majú..ale to tlačivo už legislatíva nedovoľuje od 1.1.2025..a oni nestihli zmeniť procesy interne - takže proste nevyplatia.

@erika159 boooze, toto snáď ani pravda není. Takto odrbavat ľudí. No dobre som sa vytocila....

erika159
autor
17. jún 2025
@bielasovicka

@erika159 boooze, toto snáď ani pravda není. Takto odrbavat ľudí. No dobre som sa vytocila....

@zuzanaete poslané.. vďaka za tip
@bielasovicka si asi viete predstaviť môjho 72r oca, aký bol frustrovaný, zronený a nahnevaný..

erika159
autor
19. jún 2025

Tak a napriek všetkému...peniaze stále nie sú na účte!!!!