Pôjdu slovenskí vojaci bojovať na Ukrajinu?
Myslite ze pôjdu naši vojaci bojovať na ukrajinu ? Lebo vsetko o com ten opici ksicht (fico) hovorí ze neurobí tak urobí a je ti putinovec tak mam strach .....
@eva8 Samozrejme, všetci vieme, že tam nešiel prehovárať Rusov, aby sa na to konečne vykašľali a vrátili sa domov. Voliči Smeru tiež neočakávali, že tam pôjde dávať Rusom lekcie o medzinárodnom práve. Lebo títo voliči sa schovávajú za slovo "mier" ale reálne veľká časť z nich jednoducho podporuje Rusko. Slová predsedu vlády o falošnom démonizovaní Putina sú neuveriteľný škandál a hanba, ktoré hovoria za všetko.
Rôzne politické postavy zo Slovenska sú v Rusku dlhodobo využívané ako nástroj propagandy (s istou nadsádzkou sa dá povedať, že každý párny deň v ruských médiách odznievajú vyhrážky na adresu Slovenska a v nepárny citujú niekoho ako Blaha alebo Harabín).
Mimochodom, to o kompetencii nasadiť slovenských vojakov som tu písala už úplne na začiatku tohto hoaxu. Na to netreba vyjadrenie ministerstva, je to napísané v našej ústave, kde sú jasne definované kompetencie vlády, Národnej Rady aj Prezidenta.
@apolka77 to nie je len o peniazoch, ale je to o našej kultúre - zamysleli sa títo slovenskí "nezápadniari" prečo píšeme latinkou a nemáme pravoslávie? Alebo pod aké štátne útvary sme historicky patrili? Pozreli sa niekedy na architektúru našich miest? Zistili si, kde študovali a v akých jazykoch komunikovali naši učenci? Na jednej strane sa strašne urážajú, keď niekto uvedie, že Slováci boli oproti okoliu dlho kultúrne zaostalý národ (samej mi tu na fóre za toto tvrdenie vynadali nespočetnekrát), na druhej ignorujú fakt, že tá menšia vzdelaná časť národa bola vždy ovplyvňovaná myslienkami zo západu.
Niekde hore padla poznamka, ze ked sa ZSSR rozpadlo, mali zrusit aj NATO. To je aka kravina. NATO sluzi na spojenectvo, aby sa staty spajali a nebolo nieco take, ze dohody 2-3 statov bojuju v Europe medzi sebou. ako v x vojnach do 1945. Dalsi dovod je, ze po skonceni studenej vojny staty v EU zredukovali armady a zbrane a ruske svine ich poukryvali v skladoch za Uralom a pripravovali sa uz vtedy na dalsi konflikt. Dnes odtial vytahuju desiatky tisicov tankov, .... kym EU ich ma par stoviek. Ale chudacik rusko "ohrozuju", ohrozene rusko sa "nedopatrenim" ocitlo na uzemi Ukrajiny a predtym "nedopatrenim" okupovalo strednu a vychodnu Europu. Ohrozovane rusko sa "nedopatrenim" agresivne zmocnilo v minulosti uzemi vsetkych susedov az je z neho najvacsia krajina na svte. A teraz podozrieva inych z vlastnych umyslov.
@apolka77 Asi tak. Blanar nie je ziadny diplomat, iba ho vykopli ako nekompetentneho poslusneho sluhu na miesto, kde karierni europski diplomati krutia hlavou, s kym sa musia bavit.
@chodec15 Nielen to. NATO je síce prioritne obranná vojenská organizácia, ale nie výlučne. NATO má aj ďalšie úlohy. Operácie na podporu mieru sa napr. podieľajú na likvidácii rakiet. A potom je tu aj pôsobenie v civilnej oblasti. Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre koordinuje spoluprácu krajín NATO (a ďalších) pri prírodných aj priemyselných katastrofách... zaujímavosť je, že síce takáto spolupráca funguje už dlhšie, ale samotné EADRCC vzniklo na podnet Ruska ešte v dobách, keď sa snažili byť normálnymi partnermi západu.
@apolka77 No pokiaľ viem a čo počúvam staršiu generáciu tak to tu začalo upadať hneď po 89 roku.
Takže nie Fico a všade len Fico.Ale všetci nenažraní politici ktorí nemajú absolútne žiadny záujem riešiť reálne problémy tejto republiky.
A ja skutočne nerozumiem tomu čo máte všetci s tým Ruskom.Ste si pomýlili krajinu v ktorej žijete?
Slovenská republika má stále právo o sebe rozhodovať a neviem čo tu pletieš dôchodky a ostatné veci.Sa máme stať Ruskom alebo mi niečo ušlo?
To, že sa má krajina posúvať dopredu ešte neznamená, že musí prijať všetko zo západu.
Ja tu určite všetko nechcem a je zaujímavé, že do takého Poľska si nekopne nikto.
Kde sa deň čo deň masírujú mozgy kresťanstvom.Ale nikde inde v len Rusku je to na hovno.Však?
Každá krajina má to svoje, nikde to nie je ideálne.Ani politika nikde nie je ideálna.
@medda_beda Rusko sme tu mali 40 rokov, zial, pamataju sa na to iba ti starsi a mladsi iba bluznia teoreticky zo zazitkov pamatovej nostalgie inych, ked ludia spominaju na svoju mladost, na pekne veci a vytesnili z nej tie neprijemne, alebo socializmus nezazili a v rusku nikdy neboli, ani sa tam nechystaju. Vsetko iba teoreticky, bez realnej skusenosti s rusmi a ruskom.
Fico nas taha do zaostaleho diktatorskeho Ruska, vystupuje proti eu a nato, to je ten problem. Toto ennapadlo ani sprosteho Meciara, ten si chcel "iba" nakradnut a byt jediny kohut na smetisku.
Ked sme mali ist do EU, bolo referendum. Dnes nas Ficosmer taha do ruska bez referenda. To je uz zrada krajiny nas vydat rusku bez realneho mandatu na to.
Mimochodom, referendum o eu bolo jedine platne v historii SR, vsetky ostatne boli zbytocne vyhodene peniaze pre debilov politikov a neplatne pre neucast, ze ich volici ignorovali.
@medda_beda Všetko začalo upadať po '89? Napr uránové bane, politické procesy, alebo hraničiari strieľajúci po vlastných občanoch? Slovenská suverenita alebo možnosti súkromného podnikania? Možnosti štúdia, náboženská sloboda? Cudzí vojaci znečisťujúci pôdu a naša nemožnosť čokoľvek povedať? Právo zhromažďovať sa, právo voliť a byť volený a ďalšie občianske práva? Fronty pred zelovocom, prázdne mäsiarne, chýbajúci toaleťák, poradovniky na všetko? Fakt hotový úpadok oproti socializmu.
Mo by byt vyhlasene referendum. Suhlasite s tym, aby Slovensko pod vedenim Smeru - Fica, Pelegriniho a Danka vystupilo z EU, NATO a pripojilo sa k Rusku? Ale ani ten kreten Fico nie je tak blby, aby veril, ze by mu toto preslo.
@annm81 Slovaci, ktori odisli mimo Slovenska, sa preslavili v Amerike (zaslubena zem), neskor v "kapitalistickych krajinach", po revolucii na Zapade. Lebo dostali moznost. Ti, co usli, boli odvazni, teda aj priebojnejsi, plus, vdaka pracovitosti, cielavedomosti a ano, aj inteligencii, dosiahli nieco. Momentalne, niektori studujuci v zahranici su sikovni, kvoli ludskosti su preferovane nase opatrovatelky, voac sikovnych ludi sa zivi v zahranici "len" v stavebnictve kvoli platu.
Slovaci (vacsinou mnisi, knazi) sa ucili v Budapesti po madarsky. Neboli sme hlupi, boli sme nevzdelani. Potom sme zakladali skoly, banictvo, mincovne.
Za socializmu priemerneho vs studenta povazovali "na zapade" za velmi sikovneho. Veeeelka chyba bola, ze nebola vo vs studiu paralelne zavedena "prax". Ta chyba aj teraz. Nebol pristup k zahranicnej literature, gro boli ruske vedecke poznatky. Rusi boli v tomto spickovi, ale neboli k pristupu poznatky inych.
V sucasnosti na vs na technike nevedia studenti pocitat zlomky?! Na druhej strane, vyborna moznost medzinarodnych sutazi. Ti, ktori maju zaujem, mozu sa vypracovat, ziadna ideologia po nich nesliape
@chodec15 Ešte aj môj manžel žil v socializme.
Netvrdím, že všetko bolo tip top a, že by sa mal socializmus vrátiť.
Ale niektoré veci boli zorganizované lepšie.Ako je napríklad práca a rodinný život.Školstvo.
Manželovi rodičia len žasli keď sme im rozprávali, že rodina musí počkať, že sa musíme obracať.Že to nie je také jednoduché v 20tke kúpiť byt, zohnať si stabilnú prácu.
Oni čo pracovali xy rokov v jednej firme nedokážu pochopiť, že dnes to takto nefunguje.
Áno máme veľa možností, vycestovať.
Len naša krajina upadá lebo pádom socializmu si tu zamestnávatelia urobili holubník a ľudia robia prácu ktorú kedysi robili traja.Dnes robí jeden za menej peňazí.
A tí ľudia si to pamätajú čo majú dnes po 60tke.Ako sa im žilo.Či lepšie či horšie.
20 druhov paradajok, ale dovoliť si môžeš ajtak len tie najlacnejšie.Takže čo sa pre tých ľudí zmenilo k lepšiemu?
My musíme napredovať, ale v prvom rade si musíme dať dokopy základné veci ktoré tu nefungujú.Pretože ja nemám pocit žeby sme žili v demokracii.My žijeme v krajine kde Ďodo pozná Fera a každému sa všetko prepečie.
A toto sa deje všade po celej republike.A preto sme tam kde sme.Nie len Fico, iné vlády.
Celý náš systém.
Takže nech politici prestanú sľubovať a začnú riešiť nefungujúci systém.
Úprimne jeden jediný politik nerieši reálne problémy tejto krajiny.Netreba nám tu Rusko ani západ.Tu treba schopných ľudí ktorí nebudú občanov len zdierať.
Mesiac dozadu som nahlasovala, že nesvieti verejné osvetlenie.Myslíš, že už ide?Fico zodpovedá za svoje prešľapy, ale nie za prešľapy ďalších neschopných ľudí.
Tu sa proste ľuďom nechce nič meniť ani keby pri moci bola samotná matka Tereza.
Je jedno či je pri moci ten alebo henten.
Tu je problém ten, že naši politici Slovensku reálne pomôcť nechcú.
@medda_beda 12 rokov bol pri moci Fico, teraz zase. Tak ak hovoris, ze politici nic nerobia, tak si identifikovala problemovu stranu, SMER a spol. Mas jedinu sancu pri volbach tam zvolit niekoho ineho. Matovic bol omyl, ale zase, zaujal ludi populizmom a zvolili si ho. Matovic nie je ziadna pravica, ale nejaky divny hybrid. Tak ako SMER zastupuje oligarchov a nema nic spolocne okrem nazvu ani s lavicou, ani socialnostou ani demokraciou uz vobec nie, ked pozerame ako sa snazia ovladnut bagrom vsetky urady a vzyvaju komunisticke Rusko. .
@annm81 Existujú ľudia ktorí napriek tomu všetkému, prežili šťastní život a mali aj prácu aj vzdelanie a nikto po nich nestrieľal aj ku moru zašli.
Samozrejme, že v socializme bolo x vecí ktoré boli zlé, ale aj dnes máš x vecí ktoré absolútne nefungujú a dnes už nemáš ani to čo mala staršia generácia.
Môžeš si kúpiť čo len chceš a ísť kam chceš ak na to samozrejme máš.
Možeš sa v práci sťažovať, že ťa odrbali o peniaze, ale na druhý deň už chodiť ani nemusíš.
Môžeš sa chcieť brániť, ale kto sa ťa zastane keď aj inštitúcie sú podplatené.
Možno nemali toľko možností, ale mali aspoň základné veci na prežitie.Týmto neobhajujem socializmus len časť z neho.
Za toto čo je tu dnes moji rodičia neštrngali.
@medda_beda No vies. Rodicia vystrngali zmenu systemu, teraz je rada na tebe to dotiahnut. Ale ak sa ty na to vykasles, tak to nespravi uz nikto. A ty sa iba stazuje, kritizujes a nic pre zmenu nerobis ...
@chodec15 A kto je podľa teba ten náš záchranca?
Lebo ja v tej politike nevidím nikoho len nejaké nacvičené herecké výkony aby to znelo odborne a dôveryhodne.
A nemysli si, že za záchrancu považujem Fica a očakávvam od neho zázraky.
Takéto žvásty som verila ešte ako dieťa Matovičovi.Viacerí sme si mysleli, že ak sa zbavíme smeru tak pôjdeme lepšou cestou.
@medda_beda Slo to dobrou cestou, stacilo Matovica a Kollara vymenit za progresivne Slovensko. Na to,ze tu bola najhorsia smrtiaca epidemia za poslednych 100 rokov, si s tym poradili relativne dobre. Epidemia je prec, mali sme menej mrtvych nez ine krajiny a stat sa nezosypal. SMER sa vyhol rieseniu epidemie a zlym bodom zan, iba huckal na uliciach ludi proti ockovaniu. Pritom Fico sam odpadol do bezvedomia, ked chytil covid a ledva ho (skoda) ozivili.
@medda_beda treba dat sancu tym, ktori tu este neboli. Pri volbe prezidenta - nie "poskokov" vlady (Danko a pod.), nie tych, ktori su za vystupenie z eu (do nevidenia studium, adekvatne platena praca v zahranici..., sice sa tym zabrani uniku "mozgov" a Slovakov 😉 ) a nie kecalkov
@medda_beda Hm, takže socializmus bol oveľa lepší, lebo aj vtedy boli ľudia, čo prežili šťastný život. A dnes taký nie snáď nie sú? Nie je naša životná úroveň vyššia ako bola? Nemá prístup k vzdelaniu viac ľudí? Necestujú dnes ľudia omnoho viac? Kto sa ťa zastane, keď inštitúcie sú podplatené? To sme ešte stále pri porovnani so socializmom? Máš ty tušenia, aká bola u nás korupcia za socializmu? Že sa podplácalo úplne všade? Že neexistovala žiadny občiansky sektor, ktorý by ti mohol poskytnúť pomoc pri boji so štátom? Že neexistovali žiadne európske inštitúcie, na ktoré si sa mohla obrátiť? Tvoje predstavy o dobách socializmu sú tak naivné a odtrhnuté od reality...
Nemali možnosti, ale mali základ na prežitie? A dnes ti ten základ chýba? Nemáš kde bývať a kde sa zamestnať? Deti ti nechodia zadarmo do školy a nemajú zdravotnú starostlivosť? A ešte navyše môžu chodiť na náboženstvo, štúdium a prácu nemajú podmienenú tvojim zmýšĺaním o štátnom zriadení, nik ich nezastrelí preto, že chcú študovať za hranicami, môžu sa združovať, protestovať a slobodne voliť.
@chodec15 Odkiaľ máš, že sa len sťažujem? Ja sa na nikoho nespolieham a robím tak aby mi bolo dobre..Progresívne Slovensko?
Môžeš mi prosím ťa opísať čo také veľkolepé chceli pre túto krajinu urobiť?Ak by vyhrali ja by som to plne rešpektovala, ale ja už peknému obalu neuverím.
@medda_beda su mladi, liberali, su za eu a demokraciu. Preco to nenechat skusit mladsiu generaciu, ked stari politici su sprofanovani? A dat im k boku skusenejsich a starsich (Heger, Nad, Miklos, Radicova, kludne odor, ci ini ekonomovia...), aby im pomahali skusenostami. Len su este neskuseni a blbi, ked si tvrdohlavo dali do programu blbosti ako lgbti,... nechali sa na to nachytat, ich protivnici sa toho chytili a utocili cez to na nich.
@annm81 Zadarmo do školy? 🤣
Si zrátaj koľko peňazí dáš za všetky pomôcky ZRPŠ a to ja ani deti nemám, ale do školy som chodila.
Za to zdravotníctvo si ja platím každý mesiac plus platím poplatky u lekárov takže až tak zadarmo to nie je.
Mám kde bývať samozrejme veď si platím nemalú hypotéku a zamestnanie som si tiež musela vybojovať pretože som o prácu počas Covidu skoro prišla.
Ak myslíš pracovné ponuky predavačka za minimálnu mzdu kde sa naderieš tak to je fakt výhra tieto ponuky.
Z toho určite aspoň nájomné zaplatíš.
Dnes korupcia nie je, dnes keď prídeš na políciu požiadať o pomoc tak ťa nevysmejú keď ide o známosti, súdy tiež robia čo majú.Nekradne sa.A do zamestnania samozrejme nepríjmu kamarátku Zuzku ktorá má už dopredu vybavené miesto a ty nejdeš na pohovor úplne zbytočne.Všakže? :D
Keď sa chceš obrátiť na inštitúciu tak tá sa ťa nezastane lebo veď Marika nepotopí Jožkovu firmu.To sa nejak ututle.
Aj vtedy to bolo na prd vo veľa veciach a je to aj dnes.
Ale neporovnávaj vtedajšie zamestnanie a bývanie.
Moja rodina nemala žiadne dlhy a prácu mali až do dôchodku.
@chodec15 Áno to máš úplnú pravdu, že takéto témy ľudí dosť odradili.
@medda_beda Vies. U mna plati, ze kto sa ma zle dnes, mal sa vacsinou zle aj vtedy. Sikovnejsi si nasli vtedy cesticky cez znamosti, ako sa mat dobre. Sikovnejsi dnes sa rozdelili. Jedni stale znamosti, druhi sa uchytili v slusnych firmach. Svojich, ci ako manazeri, pobehali svet.
@medda_beda tvoja rodina si ako zabezpecila strechu nad hlavou bez dlhov?
@chodec15 Niekedy nejde len o šikovnosť.
Najväčší problém firiem ktorý tu vždy bol a aj bude je ten, že nepočúvajú svojich zamestnancov.
Do manažmentu nasadia neskúseného burana ktorý nemá o popise činnosti svojich podriadených ani páru.
A tí šikovní ľudia časom stratia trpezlivosť s takým človekom.
Nejde o to, že by sa aj dnes ľudia nechceli udržať v jednej práci až do dôchodku.Ale nie je to možné pri dnešnom šetrení na ľuďoch.Neplatia a človek musí z niečoho žiť.
Prepúšťa sa, niekedy aj úplne nezmyselne.
Takto mladý človek necíti istotu, je stále len v strese a preto sa veľa mojich rovesníkov rozhodlo žiť tak, že nechcú rodinu.Veď by na ňu ani nemali čas.
Ak chcú zarobiť, musia makať.Takže berú víkendy, sviatky.
Takže darmo, že sú šikovní.Krach firiem, prepúšťanie, šetrenie človek neovplyvní.
@viestta Pracovali pre veľké podniky až do dôchodku.
Dostali bývanie ktoré potom odkúpili za nejakú smiešnu sumu ktorú vedeli splatiť oveľa rýchlejšie ako dnešnú hypotéku.

@eva8 český novinári o tom písali ktorí tam boli .