icon

Pôjdu slovenskí vojaci bojovať na Ukrajinu?

26. feb 2024

Myslite ze pôjdu naši vojaci bojovať na ukrajinu ? Lebo vsetko o com ten opici ksicht (fico) hovorí ze neurobí tak urobí a je ti putinovec tak mam strach .....

Strana
z18
viestta
15. mar 2024

@eva8 PR = Public Relation = reklama

eva8
15. mar 2024

@viestta aha, dakujem 🙂 🌹

chodec15
15. mar 2024

@medda_beda Vcera si pisala, ako sa divis, ze kedy ludia maju cas pisat prispevky k politike a sup, nahodila si dalsich 6. 🙂

medda_beda
15. mar 2024

@chodec15 Pod odpracovaných 8 hodinách 😉.Nie som tu celý deň v každej diskusii.

chodec15
15. mar 2024

@medda_beda tak, ako aj my ostatni. Len sa nemozes "divit" nad ostatnymi a robit sama to, nad cim sa divis. 🙂

annm81
15. mar 2024

@medda_beda "buď je Rusko hrozba alebo sú neschopní.Už sa konečne rozhodnite ako to vlastne je."

Čo konkrétne bráni Rusku ohrozovať nás a súčasne byť chudobnou zaostalou krajinou? Lebo napr. Severná Kórea potrebuje pravidelne potravinovú pomoc, aby obyvatelia nekapali od hladu, ale zato má jadrové zbrane. India posiela sondy na Mesiac, ale polovica ľudí nemá prístup k hygienicky bezpečnej toalete. Afganistan má jednu z najnižších životných úrovní na svete, ale dokázal vycvičiť teroristov, čo zabili tisíce Američanov a Európanov. Irán vraždil zbraňami hromadného ničenia a pritom minimálne 60% obyvateľstva žije pod hranicou chudoby.

Tak to už v nedemokratických režimoch býva - boj proti vnútorným aj vonkajším nepriateľom zožerie toľko peňazí, že neostáva pre občanov. A tým sa vlastne pekne môžme vrátiť tam, kde diskusia začala, teda "kam smeruje Slovensko".

medda_beda
15. mar 2024

@viestta Smer a akákoľvek iná politická strana by mali riešiť úplne iné veci.
Televízia má zostať verejnoprávna takže zase treba čítať a počúvať všetko a nie len niečo čo je zase vytiahnuté z kontextu.A treba si dohľadať informácie aj o iných krajinách kde je televízia ako štátna akciová spoločnosť a demokracia žije.

Televízie a ani noviny nefungujú tak ako píšeš.To si myslí občan ktorý buď neprichádza do kontaktu s médiami alebo sa nemá koho opýtať ako to funguje.

Médiá jednostranné sú.Pokiaľ si vyberáš len vyhovujúcich ľudí na diskusiu, mažú sa reportáže a ľudia sú prepustení z práce ak odprezentujú iný názor napriek tomu, že pochádza zo západu tak sa tu o žiadnej demokracii baviť ani nedá.

Ak si skutočne myslíte, že progresívci sú nejakí čestní ľudia tak by bolo asi fajn si aj zistiť čo sú všetkého títo ľudia schopní urobiť pre svoje blaho a úspech, aká je ich história, komu sa kedy pchali do zadku a koľkokrát sa už zamotali do vlastných klamstiev.
Takže bohužiaľ, ale pre mňa je to ešte horšie ako Smer keď sa má niekto potrebu hrať na čestného pritom pár rokov dozadu Ficovi bozkal zadok.

A v tejto diskusii končím 🙂 rešpektujem všetky vaše názory a postoje, ale fakt na toto nemám čas.Nejakou diskusiou na fóre nikto nič neovplyvní.Majte pekný deň.

medda_beda
15. mar 2024

@annm81 Ale ja poukazujem na to, že všade sa píše o tom ako to Rusko už vojensky nezvláda a nie o tom ako krajina funguje.Ak to vojensky nezvláda a Ukrajina je víťaz tak akou hrozbou je?
Realita je taká, že Rusko by mohlo kľudne rozpútať 3 svetovú takže neviem načo sa vôbec vypisujú takéto bludy.

Každý vie, že stačí málo a je s nami koniec.

Ale mohli by ste už konečne napísať ktoré naše mesto sa rovná aspoň Moskve keď už sme vyspelejší.
Lebo takou osadou sa chvastať asi nebudeme a, že ich je tu kvantum.
Podľa tejto logiky je Slovensko osada.Kedže taký pohľad máš na Rusko a nič iné nevidíš.

A ako som už písala ja v tejto diskusii končím.Neskutočne ma to oberá o čas.

chodec15
15. mar 2024

@medda_beda Ale ano, diskusia ovplyvni novymi informaciami ludi s otvorenou hlavou, co nemali cas, ci energiu si nieco zistovat po vlastnej linke.

viestta
15. mar 2024

@medda_beda aj diskusiou na fore sa mozu veci zmenit. Ak len sa len jeden clovek zamysli nad niektorou vecou a precita si iny nazor, tak sa veci zmenit mozu. Nemozme rezignovat ani na taketo diskusie, pretoze ten kto je ticho podporuje zlo.

chodec15
15. mar 2024

@medda_beda Studena vojna bola o blafovani, kto vytiahne jadrove zbrane ako prvy, ale nikto sa neodvazil. Lebo aj sudruhovia chcu niekde vladnut a nie na spalenej zemi pod zemou ako potkany. Tak ako aj dnes. Taka kubanska kriza sa neda s dneskom porovnat, to mali sovieti jadrove zbrane namierene na Kube.

annm81
15. mar 2024

@medda_beda Kto dnes vraví, že Rusko je vojensky úplne na dne? Resp. čo pod tým myslí? Rusi nie sú úplne na dne, ale uvedom si, že napriek tomu, že sa na inváziu chystali viac ako desaťročie a napriek tomu, že v istých aspektoch sa prepli na vedenie totálnej vojny, tak sa dva roky prakticky nepohli z miesta. O tom, že Ukrajina je dnes jasný víťaz nehovorí nik príčetný, alebo áno? Kto? Realita je taká, že Rusi nie sú schopní konvenčnými zbraňami poraziť NATO, keby k tomu došlo. Ale ešte stále tu máme iné spôsoby, akými nás ohrozuje a na základe ktorých možno o 10 rokov nebude vôbec záležať na pomere síl Ruska a NATO, lebo vďaka voličom sa Rusom ponúkneme sami a dobrovoľne. O 10 rokov možno bude sila NATO niekde inde, lebo vďaka hybridnej vojne sa US na celé NATO vykašle. Teda áno, Rusko je pre nás najväčšia bezpečnostná hrozba napriek tomu, že v kvalite života zaostáva ešte aj za Slovenskom.

Ktoré slovenské mesto máme porovnávať s Moskvou? Nie je čo porovnávať, máme populáciu štátu menšiu ako Moskva. V Európe je Moskva zďaleka najväčšie mesto, ešte sa s ním dá rovnať Paríž a Londýn. Čo to svedčí o kvalite života? Vôbec nič. Celý región Rhein-Ruhr má porovnateľný počet obyvateľov ako Moskva, ale len polovičné HDP a čuduj sa svete, HDI Nemecka je v top desiatke, kým Rusko sa nachádza až niekde v druhej päťdesiatke (SVK je nejakých desať miest vyššie ako Rusko).

Podľa tejto tvojej logiky porovnávania s Moskvou sú osadami aj Švajčiarsko, Nórsko a Island, čo sú krajiny s dlhodobo najvyššou kvalitou života na svete. Len neviem, či by si si pre svoje deti želala radšej ruské veľkomesto ako Švajčiarsku osadu...

katkami123
15. mar 2024

@medda_beda
Nechceš tu litánie a dnes sa prihlásim a das tu od vtedy 8 dlhých prispevkov.

medda_beda
15. mar 2024

@katkami123 3 od rána.
Ale nevadí.Asi ani matematika nebude silná stránka.
A už som sa vyjadrila, že v tejto diskusii už nebudem.
Takže to rešpektuj a neoznačuj ma.

katkami123
15. mar 2024

@medda_beda
No spočítaj si ich od mojej poslednej reakcie na teba, že kto má problémy s matikou. Okrem toho, že druhých tu obdivuješ koľko tu trávia času písaním siahodlhých textov, tu vedieš v tejto diskusii prvenstvo v počtoch príspevkov (rada si odporuješ, že? To som si všimla, že vy dezinfo scéna máte celkovo problém si priznať chyby a pochybenia, veľké ego a radšej budete druhých napádať ako ty teraz mňa) Kľudne ti stačí nereagovať, ako som to urobila ja, keď si mi aj tak venovala 2 dlhé a zbytočné, za sebou idúce príspevky. Či máš potrebu mi tu rozkazovať čo mám robiť a koho označovať? Lebo to je snáď moja vec.

Strana
z18