icon

Pokazené šaty

vierkainka
4. máj 2017

Ahojte žienky.Chcela by som sa s vami podeliť o jednu negativnu skusenosť a zaroven vas poprosiť o radu ako by ste postupovali vy na mojom mieste. Zhruba pred šiestimi tyždnami som si vyhliadla jeden krajčirsky salonik a dala si ušiť šaty.Krajčirka bola tak ochotna že mi pomohla vybrať latku,vzala miery,no všetko super.O tri tyždne ma zavolala na skušku..Je to pomerne jednoduchy strih šiat s V vystrihom a dlžka tesne nad kolenom. Hoci mi krajičrka vzala miery,nejako mi nesedeli...tvrdila že to strihala na vysoku postavu z nejakej šablony a že miery prisposobi....Zašpendlila ma teda riadne ale už mi intuicia našepkavala že to je nejake čudne. Včera som si mala prisť po šaty,Pridem a ona s hrozou zisti že na to zabudla!!!! Tak ma rychlo premerala ešte raz a že to poobede dokonči ,lebo že dnes 4.5-ma isť do nemocnice na nejake vyšetrenie.Ja tie šaty potrebujem na utorok. Zaplatila som jej 50 eur s tym že mi šaty prinesie do prace. Priniesla,nechala na vratnici a odišla. TIE SATY SU NEPOUžITELNE!!!! vrch je taky široky že s ado neho zmestia aj dve ženy...spodok na stehnach je uzky...na chrbte sa to všetko roluje...navyše su nejake krive...Oblečiem si niečo ine,i ked tieto boli pre mna take vysnivane,preto osm si ich dala šiť v predstihu.:( Nechcem voči nej citiť hnev,ale som taaaaaak velmi sklamana pretože 50 eur za taketo niečo je hroza:( proste to odflakla a mne je to luto....:( co by ste urobili na mojom mieste? :( :( Myslite že mam narok na reklamaciu?

oli18
4. máj 2017

No určite. Aj na vrátenie peňazí za látku, aj za prácu.

tania82
4. máj 2017

Mám podobnú skúsenost, smiem vediet z ktoreho mesta je krajcirka?

lebo5
4. máj 2017

určite ano ... žiadaj peniaze spät

deti95060810
4. máj 2017

S niečim podobným som sa stretla. len tie moje neboli až tak zle ušité - ale ani zas až tak super. odvtedy si nedávam šiť nič - však v obchodoch je hábov na 3 vozy. moju veĺkosť 34-36 kúpim kedykoľvek.
krajčírke by som to nedarovala.... Nemala si na ňu recenzie?

vierkainka
autor
4. máj 2017

@deti95060810 nemala ...bohužial...:( poučila som sa,už si nebudem davať nič šiť veru:(

evittam
5. máj 2017

@vierkainka To nie je krajcirka ale suflikantka. Ist za nou, pýtať späť peniaze a aj nahradu skody za zničenú latku.

staronova
5. máj 2017

@vierkainka Určite tam choď, obleč si tam tie šaty, nech ťa vidí a nech sa trápi pokiaľ ich neurobí na tvoju postavu. Poradím ti zobrať priateľku, kolegyňu, akože ste šli jednou cestou. Naisto viem, že ti peniaze nevráti, ale nech dostane "po nose" a dáva pozor do budúcna. Mne sa tak stalo dávno, doniesla som krásny kvalitný prúžkovaný úplet do krajčirstva a žiadala som pásiky vodorovne strihať, prišla som a jasne pásiky zhora dolu strihané. Ani som si to neskúšala a zobrala nedošité domov nasrdená. Dodnes mi to leží v skrini. Taká nádherná hnedá je to. Ale pred tým mi šili blúzku, vyhrala som na plese v tombole ušitie. Látku som si dodala sama. Blúzku som tiež nemala oblečenú. Takže som vstúpila druhý krát do toho krajčírstva a týmto som vedela, že odtiaľ nevyjde nikdy dobre ušitý kusok. Leda vymeniť zips. Aj tak bolo-salon rýchlo zanikol.

evittam
5. máj 2017

@staronova Prečo by jej nemala vrátiť peniaze. Viac by som podobnej akože krajčírke do rúk nedala žiadnu látku a nie to nech ich opraví.......A keby sa zdráhala tak ju udám na DU a podobne - za to, že (pravdepodobne) tie peniaze čo takto zarobí nezdaňuje - a bude mať pekné problémy.......Na čo niekto robí niečo čo nevie?!

staronova
5. máj 2017

@evittam sto ľudí, sto názorov, sto skúseností......ja jej prajem, nech jej vráti prachy, ale teraz je taká doba, že sa na veľa percent pravdy nedovoláš...ani súdy ti nepomôžu....je toho plný net...a živiť v sebe pár rokov nenávisť a ťahať sa po DU, na to nemá každý grády.....

alaguema
5. máj 2017

@vierkainka určite žiadne opravy. Evidentne svoje remeslo neovláda. Zbytočná strata času, ďalších 5 skúšok a šaty nakoniec aj tak nosiť nebudeš. Šaty by som jej vrátila a žiadala späť peniaze za ušitie a aj za látku, ktorú zničila. Bez kompromisov. Toto čo je. Že zabudla? A potom ti prinesie niečo, čo si ani nevyskúšala a čo je nenositeľné? To nie je profík, ale fušer. Toto sa nemá tolerovať. Inak, bude fušovať ďalej a doplatí na to ďalšia zákazníčka. Dúfam, že máš bločky.

alaguema
5. máj 2017

@staronova aká nenávisť, prosím ťa? Toto sa dá v pohode vybaviť úplne bez emócií, pragmaticky a s kľudom. Vďaka takým submisívnym ľuďom na Slovensku prekvitá fušerina jedna radosť. Kedy už tento národ pochopí, že len ak bude vyžadovať kvalitu, tak ju aj dostane. Prečo by tí podnikatelia ponúkali kvalitu, ak ju nikto nežiada a každý sa uspokojí aj so šmejdom?

evittam
5. máj 2017

@staronova Ved jasne.😉 A tahat po DU sa nemusí. Staci ju udat a DU si to uz zariadi.😉

evittam
5. máj 2017

👍👏
Slovač je uz raz taka (cest vynimkam)- drzat hubu a krok a stazovat sa tak akurat susede a kamoske, pripadne na MK.😖

moonlight1210
5. máj 2017

@vierkainka este nebud na salony nastvana a zanevreta.

ja mam skusenost z dvoch. jeden je vychytenejsi a kazdy frfle, ze tam siju draho, ale saty na slavnost som odtial mala ako uliate. aj ked naozaj stali cca o tretinu viac akoby ma vysli podobne v obchode (to uz ratam aj cenu latky). ale boli presne podla mojich predstav a mali detaily podla toho, co som ziadala (co mam na satach rada, ak na nich vidno dokladne vypracovane detaily. aj jednoduche saty potom vyzeraju luxusne.)

v inom, mensom, som si dala usit sako. nebolo zle, ale bolo site konfekcnym sposobom (miery). ja nie som celkom konfecny typ, takze sice som skusila navrhnut, aby mi ho este poupravovali trochu viac, ale nechceli, ze to vraj nejde. zeby to uz nesedelo a neda sa to.
tak som zan zaplatila dvakrat, lebo som ho nasledne zobrala do toho druheho salonu, kde mi ho doupravovali, co najviac podla mojich predstav.
ale stalo to zato, lebo ho nosim dodnes, takze peniaze sa mi vratili. keby som nechala tak, tak visi v skrini, lebo kazdy raz by som len bola nespokojna, ze to na mne nevyzera celkom dobre a nevzala by som si ho.

radsej sa popytaj na referencie a dalsi raz chod do ineho salonu.

tu krajcirku - no asi by som pristupila na ten napad ist tam s kamoskou a predviest jej saty, ako v nich vyzeram (ako nesedia) a poziadala peniaze za sitie spat.

z toho, co pises o tych satach, to na presitie nevidim. ak je raz zle namerany a urobeny strih, tak presivanie na ten isty strih, ale tak aby tentoraz sedeli, to je ako bitka o Ardeny.

hlavne, ak pises o uzkom spodku, co ti nesedi. sama si sijem veci, tak mam predstavu, co sa da a neda podla strihu, typu latky, atd. a toto netusim, ako by si pridala na spodku. musel by sa zmenit typ siat. napr. z jednoliatych puzdrovych na saty prestrihnute v pase a so suknou. alebo pridat po celej dlzke na oboch stranach vsadku - mozno aj kontrastnu -, co by vyzerala, akoze je planovana sucast strihu.
alebo mozno presit z toho nieco ine, ked uz je vrch sirsi - aspon bolero, alebo blejzer, alebo tak. neviem, aky mas strih, ci by to vydalo na dlhy rukav, ci len kratky.

50 eur nie je malo, ale ak sa ti latka paci, tak mozno stoji za to v nejakom lepsom salone zistit, ci by s tym daco nevedeli urobit, alebo ti navrhnut z toho nieco ine presit. asi by ta dvojnasobna investicia nakoniec stala za to.
ak by taka prerabka bola draha (vsak ti odhadnu cenu dopredu), tak az potom hodit do kosa.

bibina224
5. máj 2017

Nezanevierala by som celkovo na salony a tak. Jednoducho si natrafila na hlupu krajsirku. inak sa to povedat a aani napisat asi ani neda, no nie kazda musi byt taka. Podla mna, ked ich pokazila mala sa postarat o napravu. Je to jej problem a ty by si nemala kvoli nej trpiet. Aspon ja by som ziadala nahradu

vierkainka
autor
5. máj 2017

dakujem vam baby za vaše prispevky....vo štvrtok bude už pani krajčirka v praci,tak jej tie šaty odnesiem a uvidime čo bude.Napišem potom ako to dopadlo.

vierkainka
autor
14. máj 2017

Ahojte baby,tak sa ozyvam ako som slubila i ked o par dni neskor....Krajčirka uznala chybu a vratila mi 50 eur ....šla som tam s kolegynou,obliekla si to pred nou nech vidi čo ušila a nenamietala...vratila všetko ,takže som rada🙂 dakujem vam za vaše rady aj prispevky.

juliet86
10. júl 2018

baby mozem sa spytat.... kolko stoji usitie siat vo vasom meste? dajme tomu nie prilis narocnych siat. resp. kolko hodin prace cca to je pre krajcirku ak ste tu nejaka krajcirka? pripadne ak niekto vie cca ceny sitia nie vecernych skor dennych siat v bratislave? dik vopred za info!