icon

Pokračovali by ste v prechádzke, keď v blízkosti niekto videl medveďa?

27. aug 2023

Ahojte, poprosím slušnú diskusiu na úvod. Dnes sme šli na túru a oproti nám rodinka, že videli malého medveďa, že sa radcej vracajú. Môj muž nechcel, deti sa báli, mne tiež nebolo všetko jedno a on že ideme ďalej. Čo sa bojíme, medveď neublíži, hádam necestoval zbytočne dve hodiny. Bolo skoro ráno, nikde nikoho. Prešli sme to ale celú túru dusno. Vy by ste pokračovali alebo sa vrátili?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
autor
27. aug 2023

@monsterablue veď ok, len píšem, že by mi stretnutie s nimi nebolo príjemné

pribinak
27. aug 2023

Ti poviem že ja som psickar a doma sme mali vždy veľké rasy psov, ale toto bol infarkt a keby sim bola sama tak rovno infarkt

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
pribinak
27. aug 2023

@monsterablue nie som taka istá ako ty. Mohli mat blízko mladé a vtedy internetové teórie neplatia

autor
27. aug 2023

@monsterablue v čom preháňam, že sa bojim medveďa a vlka? Ok, ďakujem za názor.

simona20201309
27. aug 2023

Tvoj muž je stále taky buran? Na tvojom mieste by som s ním dala reč. Nie o medvedoch, ale o tom ako sa k vám správa....

autor
27. aug 2023

@simona20201309 On je taký, že vždy musí byť po jeho a keď nie, rozčúli sa. Profesionálna deformácia

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
pribinak
27. aug 2023

Mihol by sa rozčuľovať koľko leb chce. Beriem nohy na plecia a dovi dopo

pribinak
27. aug 2023

@monsterablue jasneeee

autor
27. aug 2023

@pribinak ja uz s ním na žiadnu turistiku nepôjdem, strašne ma nahneval

mamutka
27. aug 2023

My sme toto leto prešli veľa lesov, vrátane Poľany a iných miest. Dosť sme sa bavili s miestnymi a zhodli sme sa, aj na základe ich slov, že sa treba držať turistických chodníkov, baviť sa, teda upozorňovať na seba, nechodiť za rana a súmraku a pod. Nikde sme medveďa nestretli, ale presne v miestach, kde sme sa pohybovali boli medvede vždy videné za tmy. Vzájomný rešpekt proste. Lenže ak by mi niekto povedal, že videl mlada, tak sa točíme a v klude, opatrne ideme naspäť. Aj to je ten rešpekt. Tvoj muž sa zachoval dosť povážlivo. To chodíte asi na malo túr, keď už to prežíva štýlom, že došiel som, rak uhnite! Naučte sa chodiť častejšie, bude viac v kľude. Tura ma byt o relaxe, nie napätí. Tu som na prechádzke za bytovkou stretla rodinu diviakov, v BA už sa poznáme, mamky sledujú ako sa človek chová a my vieme že bude kľud, ak pôjdeme okolo s rešpektom, ale vidieť maminku s macikom, tak sa zoseriem asi 😁

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
simona20201309
27. aug 2023

Tak potom je u vás oveľa väčší problém ako medved...
Co je, policajt? Vojak? Lebo asi je v práci sikanovany keď si potrebuje svoje ego dvíhať na svojich deťoch a manželke.
Neznášam takých chrapunov, prepáč. Myslím, že radšej ustupis, ako by si s ním ala prísť do konfliktu. Na čase ukázať mu ze sa ho nebojís a nech si chodí dvíhať egi niekde inde.

autor
27. aug 2023

@mamutka my sme išli ráno o 7, nikde nikoho len dve rodiny. Chodíme často do lesa v okolí, občas Jánošíkove diery, Zelené pleso.

pribinak
27. aug 2023

Ale to zas nie, ale nirmalne sa porozoravaj čo akceptujes a čo nie

pribinak
27. aug 2023

@monsterablue kde tu?

autor
27. aug 2023
autor
27. aug 2023

@pribinak veď som mu v kľude vysvetľovala, syn plakal že vráťme sa ale on že nie, nechce mať syna poseru, treba prekonať strach. On neuznáva, že niekto sa niečoho boji

mamutka
27. aug 2023

@pribinak najhoršie čo môžeš pri vlkoch urobiť, je bežať. Beží len korisť. Treba byt pomaly, pozerať do zeme, zamrznut. Vlk je najinteligentnejšia zviera lesov, človeku sa starostlivo vyhýba. Ak človek stretne svorku, všetko je v poriadku, je to rodina organizovaná lepšie ako ľudská spoločnosť. Človek nie je pre nich zaujímavý a existuje minimum ľudí, ktorým sa podarilo stretnúť svorku. Ak by si stretla osamelého vlka, bol by dôvod na obavy. Bol by to chory jedinec, ktorý je nevyspytateľný. Resp ešte môže ísť o mladého samca, ktorý bol vyhnaný zo svorky, ten ma veľa iných starosti, nepotrebuje naháňať turistov. Ale bežať nie, nikdy. V lese beží pred predátorom jedine korisť. Ľahko sa to radi, ale treba ostať v klude a nepozerať do oči

autor
27. aug 2023

To už idem mimo tému. On má úplne presvedčil, že som hysterka, každá normálne žena by pokračovala ďalej. Tak som sa spýtala ostatných žien. Ďakujem za názory. Nabudúce neustupim aj za cenu konfliktu.

sisaka
27. aug 2023

Išla by som normálne ďalej, nebolo by to prvý krat. Chodíme na turistiku v Skalnatých horách a je tu kopec medveďov, aj grizzly. Keby som sa zakaždým mala vracať, keď mi niekto povie, že videl medveďa, tak sa nikde nedostanem. Základ je rozprávať sa, držať sa v skupinke a tiež nosíme pri sebe pepper spray.
Zvykla som nosiť aj zvonček, ale vraj medvede môžu byť zvedavé a budú sa chcieť zbližšia pozrieť, čo to cengá… takže už radšej nenosim.

autor
27. aug 2023

@sisaka Rozprávali sme sa nahlas, zvonček sme nemali ani spray.

pribinak
27. aug 2023

@mamutka prečítala som prvú vetu. Bežať? Stala som ako kôl vrazeny do zeme. Nebola som schopná pohnúť ani maličkom nieto že bežať

pribinak
27. aug 2023

Och, chudák maly. Toto je cesta ako mu zhnusi turistiku prírodu a zvieratá

mamutka
27. aug 2023

@pribinak a kde si to zažila? Je to naozaj výnimočný zážitok, aj keď tebe nebolo všetko jedno 😁 ja by som to teda chcela zažiť, vlkov určite. Ich správanie sa da citat, s medveďmi to je ťažšie

mamutka
27. aug 2023

Veľmi zavčasu ráno ste šli, muž nech sa zamyslí trochu. Zvolil blby prístup, chudák dieťa.

pribinak
27. aug 2023

@mamutka nízke Tatry, áno ich správanie sa dá citat ako správanie každého zvieratá.
S vysokou pravdepodobnosťou mali veľmi blízko noru s mladými, lebo boli postavení do bojovej “formácie”
Nechystali sa na odchod a cerili zuby, aby dali jasne na javo že hodlajú útočiť
Ako sim napísala, skoro som sa posrala a myslím ze väčšina ľudí na mojim mieste tiež