Polárna žiara - kam a kedy vyraziť?
Otázka je jasná, tak prosím o konkrétne skúsenosti, pretože toto je pre mňa neprebádaná oblasť. Jasno mám v tom, že ju rozhodne chcem vidieť. Otázka je kam a kedy, internet ponúka viacero možností. Island, Fínsko, Nórsko... Ktoré ste boli, hrňte to na mňa🙏😍
@tiezjedna to si myslim, ze si vybrala dobre, vyzera to nadherne a Laponsko je fakt krasne a na vypnutie ako stvorene. Len sa pripravte na naozaj drsnu zimu, napriklad ked sme vysli von zo zrubu, mojmu muzovi do minuty zmrzla brada 😀 My ideme v novembri znova, a zas v kutiku duse dufam, ze sa nam ukaze 🙈
@katarinaforever ja mám namierené sem https://www.booking.com/Share-P0PhOiT
a určite budem chcieť ten zrub. Vidím to niekedy začiatkom novembra. Poletíme z Prahy, s Finnair som našla teraz spiatočnú letenku za 7 tisíc Kč (osoba) už aj s odbaveným kufrom, čo je super. Cestou tam jedno medzipristátie, spiatočný let priamy👍
@tiezjedna ja som letela cez Paríž ale to je super cena za letenku
@mimca77 tam je let s prestupom v Helsinkách, nazad priamy do Prahy. Pozerala som cez cestujlevne.com
Akurat som natrafila zas na tuto diskusiu, tak co Laponsko? Pacilo sa? Ukazala sa Aurora? 🙂
@mimca77 ahoj🙂 prekrásne to bolo! Celých tých 5 dní sme si strašne užili, teda až na jeden, keď bolo vonku -22, to nám neodporúčali moc loziť😂 Polárna žiara sa ukázala, síce iba raz sme ju videli (dvakrát prešvihli🙈), ale stálo to za to! Nádherný zážitok. Ale 5 dní stačilo, sú tam veľmi krátke dni, tak je to také depresívne (aspoň pre nás slnkomilov), zachránilo nás to prostredie, kde sme boli, to bolo fakt nádherné...👍
@ivulik105 áno, v tom zrube, ten som si zamilovala hneď na prvý pohľad a hlavne má vlastnú saunu, čo je skvelé v tých mínusových teplotách👍 Rozhodne odporúčam aj za cenu toho, že si človek priplatí. Jedlo je drahé ako všade na severe, my sme sa prevažne stravovali v reštaurácii, ktorá patrí k rezortu, takže tam to samozrejme mali ešte viac vypálené, ale s tým som tak nejak počítala... Čo ma ale usadilo bolo cappuccino, ktoré som si objednala na odporúčanie časníka (cenu som nijako neriešila). Bolo reznuté nejakou whiskey a na účte som videla, že stálo 22 €😂 Ale bolo výborné no🙈😂
@ivulik105 my sme väčšinou jedli v tamojšej reštike a ochutali sme asi celý jedálny lístok, vrátane sobieho mäsa, ktoré je ich špecialita. Už neviem presne koľko čo stálo, ale nikdy sme sa nedostali pod 80 € za večeru, pretože sme si dávali aj víno. Určite sa dá aj lacnejšie, ale to asi len nejaký streetfood, bar, prípadne si niečo kúpiť a uvariť. Tam, kde sme boli my (Inari) nebolo moc reštaurácií, tak preto sme volili ten náš rezort, mimo sme jedli iba raz, obrovská porcia wrapu, ktorý bol tiež fajn, ale bol to proste obyčajný wrap, aký si kúpiš v KFC. K tomu pivo a boli sme asi na 17 € za jedného. Je pravda, že by nám bol stačil ten wrap jeden, ale to sme nevedeli, keď sme si to jedlo objednávali 🙂)

@mimca77 presne takto to mám vymyslené a preto som vybrala Inari 👍 manžel potrebuje oddych ako soľ, ja tiež, bez detí, bez starostí... Preto ma oslovil ten zrub a celá atmosféra okolo, bude krásne už len byť tam na tom mieste. A ak vyjde Aurora, tak to bude úplná pecka🙏