Polovičky v zahraničí
Mile damy potrebovala by som radu a skusnost!Manzel a ja zijeme na Slovensku chceli by sme si zit trochu lepsie tak sa mm rozhodol ze pojde na kamion.Deti zatial nemame.Ste tu niektore ktorych manzelia chodia na kamione a su 4 tyzdne vonku a 2 tyzdne doma ako Vam to funguje? A ako to oni zvladaju a tak vseobecne? DAKUJEM za kazdy postreh a radu pekny vecer 😉
Ahoj.Moj sice nerobi na kamione,ale na stavbe v DE,ale je 3 tyzdne prec a 3 -4 dni doma.Je sice fajn ze su lepsie platy,ale je stale bez deti...Ale v dnesnej dobe si clovek nenavybera...a myslim si ze je tu xx takych mamiciek ktore takto funguju .....zvladnut sa to da,ale nieje to med lizat
@pribinak
@0604katka deti zatial nemame ale planujeme do buducna zijeme v dome pri mojich rodicoch obaja pracujeme vydavky zatial nemame velmi velke ale ked si chce clovek zarobit musi minimalne na 1 az 2 roky to riesit takto v zahranici sme boli ale tak sme si len zili zarobit sa tam nejako extra a usetrit nedalo len sme si proste zili no nasetrili sme ale zas nie milion ale vzdy ma to tahalo domov ale doma to je o nicom roznyslam aj nad tym ze opat sa niede vyberieme ale roky plynu a aby neuplynuli a ked bude cas na deti a peniaze tak ich nebudeme mat a to by som neprezila.
My fungujeme tak, ze priatel je 5tyzdnov vonku a potom tyzden doma... je to dost o hubu... v novembri sa nam ma narodit malinka, netusim ako budeme fungovat.. ale zial, nevyberieme si... zo slovenskeho platu to asi neutiahneme... 😖
Skúsim prispieť aj ja.
Keď sme bolí malí ( ja a moji dvaja súrodenci ) náš ocino chodil presne takto na turnusy. Doteraz s ním nemáme vďaka tomu žiaden vzťah, akože máme sa radi, on nás má rád aj to všetko ale " nie je na nás zvyknutý " keď sme boli malí a naháňali sa a robili tie detské hlúposti jemu to všetko vadilo pretože bol s nami málo.
Toľko z tohto pohľadu...
Aktuálne som v zahraničí ja a môj priateľ ma čaká doma. Dva týždne som preč a týždeň približne doma. Dá sa to zvládnuť, je to v poriadku, tešíme sa na seba a vždy si všetko vynahradíme. Keď ale budú mať prísť na rad deti IHNEĎ S TYM SKONCUJEM a radšej budeme mať máličko peňazí a budeme spolu ako keby sa mal naštrbiť vzťah s deťmi ( i keď ten môj a ocinov nemusí mať nič spoločné s jeho prácou... )
@zoja_ Ahoj, my sme spolu uz 15.rok,vztah mame super,2 deti,od aprila fungujeme tak,ze je tatko prec 5 tyzdnov a tyzden doma. Da sa to zvladnut aj ked ma dcerka len 20mes. Bohuzial si mocnenavyberame,je SZČO a aj ked tu zarobil,tak tazko bolo s vyplacanim. Nastastie ma aj super pracu a nebude tam vecne. 😉
@wewerkatka tak tak na tom Slovenku to je fakt bieda a clovek nema velmi na vyber bud/alebo ako ja mam super rodicov netrieme biedu obaja su zamestnany otec popri praci pracuje takze ale byt vzdy zavisla od rodicov mame aj dom v ktorom ostanem urcite ja ale aj tak aspon na ten rok/dva si zarobit ;)
@buba1993 no to urcite nie tak .. ja som vyrastala v uplnej rodine mm nie otec a mama sa rozviedli ked sa narodil a tiez ma rad mojich rodicov mojho otca berie ako svojho kedze svojho nikdy nemal a vie ako to je rast bez otca tak to by som urcite nechcela aby tak vyrastali aj nase deti 😯
rozbijes si rodinu, ale tu si rozbijes, aj ked bude za min. mzdu doma, dnes uz rodiny skoncili
Ahoj. Mam doma kamionistu, fungujeme uz takto 8 rokov, moj pracuje vo Svedsku a je 6 tyzdnov von a doma 3-4 tyzdne. Ci si rozbijes rodinu- neviem, ono je to o povahe cloveka. Hlavne o tolerancii, dovere. Obaja musite byt dobre zohrani,musite vediet spolu fungovat aj takto na dialku. Predpokladam, ze manzel ide za lepsim zarobkom, trosku privylepsit financne pre rodinu a toho sa treba drzat, ze vam bude lepsie a robite to pre seba a svoju rodinu. Osobne si myslim,ze nie je lahke ani pre toho chlapa sa zbalit a ist prec. Praca na kamione nie je lahka, nie je to len o tom soferovani. Vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody. Vyskusajte a uvidite ako sa vam bude darit🙂.
tazko povedat, moj chodil na tyzdnovky a vacsinou na vikend domu. Nastastie len vyse roka🙂 nepoznam vsetky podrobnosti okolo Vasho vztahu, rodiny, byvania...
zena sama s deckami v rodinnom dome v prestavbe s velkym zanedbanym pozemkom je urcite nieco ine ako v cinziaku...
kolko zarabate a kolko skutocne potrebujete, lebo dnes sa ludia uplne zbytocne vrhaju na nakupy veci, ktore im netreba a vedia sa bez nich zaobist
vela je o dovere a udrzovani vztahu a vzdialenost, vsetci uzname, ze nerobi dobrotu... a prilezitost robi zlodeja
pre deti to nie je dobre vyrastat bez otca
@mamulka211 trosku optimizmu dievca🙂 da sa robit aj za vaecsie penuaze ako minimalku pre boha... a do zahranicia moze odist aj cela rodina, nielen 1 clen...
Ja mam okolo seba len uplne rodiny - 15rokov plus partnerstva a nemam pocit ze by rodinam odzvonilo, akurat treba raz zacas zabojovat a nevzdavat to hned
@dai ak pojdu cele rodiny je to este ako tak, ale naoza pri odchode len jedneho z partnerov a hlavne pri dlhodobych pobytocch sa 80 percent rodin rozbija.
@mamulka211 Súhlasím s @dai a @petulawink to "rozbíjanie rodiny" nie je o tom kde pracuje jeden z rodičov,manželov, partnerov ale o niečom úplne inom. Môžete byť spolu aj 24 hodín denne a aj tak si môžeš "rozbiť rodinu". 😉
A ak tu na SK robíš ako vôl a nakoniec ti nikto nič nezaplatí, tak si rozmyslíš či pôjdeš alebo nie za lepším a hlavne 100% zaplateným.
@evittam tak ja zase s mamulkou suhlasim v tom ze ak 1 partner takto pracuje ako sa tu v teme popisuje tak to vztah skor alebo neskor narusi... ten moj prispevok bol skor vseobecne k jej pesimizmu co sa vztahov tyka...
uprimne, ja by som nikdy na takyto vztah dlhodobo nepristupila - ak do zahranicia tak cela rodina, ak zostat doma tak sa prestahovat za pracou - opaet cela rodina - robit za minimalku ak mam kvalifikaciu a schopnosti vyssie a k tomu sa viem aj predat mi pride uplne chore ( aj ked samozrejme je jendoduchsie zostat v pohodli a teplucku domova a nadavat na minimalku a tvrdit ze nie kazdy sa moze prestahovat etc .... )
ale iste - vztah sa moze rozpadnut kazdemu, aj takym co su stale spolu - ale ta pravdepodobnost je omnoho nizsia ako ked vlastne s tym clovekom nemas okrem spolocneho majetku a mozno deti nic spolocne a kazdy si zije vlastny zivot ...
@dai kazdy si emocialny zivot pestuje tam, kde sa dohodobo zdrziava. Ked moj muz pracuje aj mesiac dva v kuse v Nemecku, iste po praci pojde s kamosmi na pivo, ci niekde sa zabavit, na ubytovniach su neraz pospajane muzi aj zeny dokopy,je to velka prilezitost na neveru.
@mamulka211 vies, mne ani tak neide o prilezitost na neveru - aj ked sa hovori ze prave ta robi zlodeja... mne by jednoducho vadilo ze spolu nezdielame zivot ako taky ( ono podvadzat ta moze chlap aj za 30 minut co ide na nakup a pritom mozte byt cely den spolu - ked niekto chce, tak to spravi )
Ja mam totiz pocit ze to co robi ten vztah vztahom sa mnohokrat odohrava v minutach kedy sa nan vlastne ani nekoncentrujeme, len tak spolu sme a zrazu ma muz pohladka po vlasoch, alebo ma objime ked robim ranajky a povie ze ma lubi, alebo mam zly den a vykricim sa na vsetkych - a potom mam stale cas sa este s kazdym udobrit a pomojkat ale zaroven bolo dolezite ze pritom boli a pomohli mi v mojej emocii - neviem ako to spravne popisat - ale pre mna je to kazdodenne zdielanie radosti, starosti, kratuckych momentov, neocakavane rozhovory ktore sa len tak vyvinu zo situacie spojenej s nejakou emociou - toto pre mna vlastne tym vztahom je... ak niekto tvrdi ze si toto vsetko dokaze vynahradit za 1 tyzden v priebehu 2och mesiacov - ako super a som pre nich stastna ale ja za seba by som to nedala, mne by to absolutne nestacilo na vztah ( a to o nejakych ludskych potrebach po blizkosti, objati, milovani etc. uz ani nepisem... lebo toto fakt neviem ako riesia v takychto vztahoch - beriem ze zena sa mojka s detmi, chlap tieto potreby ma obycajne ale omnoho silnejsie ako zena a je vlastne sam... hm... a tu sme pri tej tvojej prilezitosti🙂 a k tomu emocnej prazdnote... )
@mamulka211 Ja myslim, ze to nie je o nevere. K tej ani nestihne prist. Ja zo svojej skusenosti hovorim - ak takyto system, tak docasne s jasnym datumom exspiracie 🙂 moj muz tak pracoval v zahranici - na 4 dni z tyzdna isiel prec, 3 dni bol doma. Bolo to odrzku, nie kvoli detom, tie boli v pohode, ved mali tatinka 3 dni vkuse doma. Kvoli nasmu vztahu - ja som si od neho odvykla a potom mi doma vadil vlastny muz 😀 A bolo to vzajomne, proste take to prirodzene odcudzenie.. a to sme ludia, ktori si tie veci vieme vydiskutovat a velmi si rozumieme. Ale u nas to bolo jednoduchsie, lebo sme si povedali, ze na rok a hotovo a tak aj bolo. Potom chodil do zahranicia na 1-2 dni z tyzdna a to je uplna pohoda, dokonca to prospelo, ze sme mali kazdy jeden vecer do tyzdna vylucne pre seba 😉
Ale ked dostal pracovnu ponuku 900 km daleko a na full-time, ani som neuvazovala, proste sme sa vsetci prestahovali. Rodina ma byt spolu a ak by som mala mat vikedoveho manzela, to mi vobec nevyhovuje. Samozrejme, tento model sa da dodrzat ak ide o klasicke zamestnania od - do, nie u kamionistu, u ktoreho je jedno kde ma rodinu, kedze aj tak pracuje mimo. To si neviem predstavit a ak by sa co len trochu dalo, riesila by som to zmenou zamestnania. Aj vodic autobusu MHD v zahranici je ziadana pozicia a nemusi byt 4 tyzdne mimo rodiny (ak je cela rodina prestahovana myslim).
Proste rodina ma byt spolu, ak sa da, co najviac. Pretoze nejde o spolocne dovolenky a vylety, ide o tu kazdodennu rutinu, kontakt, pohladenie po tazkom dni, drzanie za ruku pri citani vecernej knihy, pusu detom pred spanim.. to su tie drobnosti, ktore robia rodinu rodinou.
@zoja_ pred 14.rokmi moj vtedajsi priatel odisiel do zahranicia... najskor na 3m vyskusat, zapacilo sa mu a tak ostal. chodil domov na vikendy, kazdych 6-8 tyzdnov. vydrzali sme takto rok a pol. mne sa vztah na dialku nepacil. vzali sme sa a ja som sla za nim...
pre mna vztah na dialku nie je. a to sme vtedy ani deti nemali. teraz, keby sme sa mali stahovat, tak zas vsetci. deti potrebuju oboch rodicov. 😉
Dakujem VAM za vsetky odpovede velmi si to vazim! 🙂
Vdaka kamionu, fungovaniu 6 tyzdnov von a 2 doma, pocas troch rokov, som sa stala rozvedenou... ☹
@danielacool ☹ chapem ta.
@mamulka211 Ani si nevieš predstaviť, ako to stále bolí.... ☹
@danielacool prepac ze sa pytam, ale ty si uz druhykrat vydata? pretoze pises ze to boli a zaroven mas v profile ze sa snazis a ze ste si s manzelom dali rovnaky darcek nedavno... tak sa v tom nejak stracam...
@libka1 Nie, nie som druhý krát vydatá, ale mám priateľa 🙂 MM používam ako skratku pre "môj muž", nie "moj manžel".

Klikla som sem omylom, ale tak napíšem, aj keby neviem ako dobre zarobil a povedzme si, ze rovno, ze kamionista majland nezarobí, tak 4tyzdne prec od ženy a rastúcich deti, no to je podľa privysoká cena za akékolvek prachy, nic pre mna