Polovnícke rodinky. Ste tu?
ste tu? manzelky partnerky polovnikov ak ano pridajte sa k nam 😉
@zuzka1. nie myslím Vrable
🙂 🙂 🙂 zdravím vás všetky poľovnícke rodinky, mám na vás obrovskú prosbu ... Mohli by ste mi, prosím, dať nejaký recept na echt jedlo z diviny, ktoré by som mohla použiť na baranie a jahňacie mäso ??? Ďakujem vám !! 🙂
Konecne som nasla forum, dufam, ze sa to tu opat rozbehne. Ako som citala, su tu aj maminky, ktore splnili sen mojho muza a to je "Zelam si, aby si jedno rano a vstala s tym, ze BUDEM POLOVNICKA" ...
@vcielkanelka tak vitaj ja som tu casto
Ahojte,tiez mam doma polovnika, cvici polovnych psov,tak aj tych mame doma dost. 😀 Pusku nema, dostane ju na narodeniny, ale aj dnes je na polovacke v bazantnici, so psom, ktoreho zapolovava.Ked donesie bazantov, vacsinou mame fajnu bazantiu polievnku. 🙂
@katecameron
@janka7177
super ze ste tu, myslela som, ze to zamrzlo v decembri...no keby aspon cvicil psov mala by som z toho aku taku radost (i ked nezabudnem na posledne 3 mesiaca tehotenstva, ktore mi sprijemnil steniatkom bavorskeho fabriara, za ktorym som ako 100kg slonica vkuse umyvala, zdrhal mi vonku a na voditku nechcel byt) Teraz chce kupit jazvecika - aby sme ho mali doma v byte a aby si Petko jr. zvykal. Co sa tyka polovnych produktov a to je vec pre ktoru som aspon rada ze poluje je jazvecia mast, malemu uz raz pomohla.
@vcielkanelka vitaj, pozeram ze si kosicanka ako ja 🙂 no inak steniatko priniesol aj mne mangelik tyzden pred porodom domov 😀
ahojte.moj manzel je tiez polovnik,tak sa pridavam k vam,mame aj alpskeho jazvecikoviteho durica-tentokrat sucku,u nich v rodine je to tradicia,ja som sa prisposobila 🙂
@vcielkanelka To vencenie v tehotenstve poznam.Este sme vtedy byvali v dvojgarzonke,mali sme na vycvik labrosku, tak som aspon bola prinutena chodit na pravidelne zdravotne prechadzky,aj tak som mala 100kg. A tesne pred porodom sme mali nem. stavaca, ten s nami absolvoval aj cestu do porodnice, aby nebol doma sam. 😀 Aj ja mam rada jazvecikov,v auguste som dostala hrubosrsteho.Macky nas dvor obchadzaju z bezpecnej vzdialenosti. 🙂
ahojte pridavam sa do tejto temy.. 😉 vyrastam v polovniockej rodoine.. od malicka som behala s otcom do hory on bol predseda PZ.. a teraz ma vlastne zdruzenie .. mm je polovnik a aj svokor... no mm je aj kamionista a velmi sa tieo dve veci so sebou biju.. nema cas na vsetky polovacky a ani na polovne schodze sa nemoze vzdy dostavit.. no co uz.. ono prednejsie je zarabat ...
@jarmila1977 my sme mali vzdy dlhostrsteho jazvecika, neskor hrubostrsteho... a u mm v rodine zas stale farbiarov... a nakoniec sme si spolu s mm ked sme spolu este chodili kupiliu stena bernskeho durica.. krasny pes.... no polovnik z ineho revira nam ju zastrelil.. konkretne. svokor psa vzal na spolocnu polovacku, ked este neboů pes pripraveny.. sak to bolo este stena a stratil sa mu a nasli sme ho zastreleneho za dedinou ... 😒
ahojte moj manzel so svokrom su tiez polovnici takze mam aj ja polovnicku rodinku🙂 chodievala som predtym do reviru ale teraz nechodim odkedy som mamickou
🙂 🙂 ahojte, som síce len kolektívny člen PZ, ale mám CHS na hladkosrstých trpasličích jazvečíkov a v lete som si z Ruska doviezla šteniatko fenku jazvečíka hladkosrstého králičieho so vzácnou čokoládovou farbou, zatiaľ je asi jediná na Slovensku, všetci moji psi majú poľovnícke skúšky ( FSMP a vlohovky, dvaja boli víťazmi skúšok ), moja najúspešnejšia fenka Effie ( 2 x R.CAC, 12 x CAC, 2 x R.CACIB, 5 x CACIB, 4 x BOB, BIG, šamp. SK, RS, UA, inter šampion, FSMP - I./99 ) bodovala aj v Maďarsku, Čechách, Srbsku, Ukajine, Poľsku ... ja si tak komepnzujem toho "len kolektívneho člena" 😀 😀 😀 😀 ..
... ale mám inú prosbu na vás .. už som sem písala ešte 26. dec. 😕 😕 neviete mi niektorá, prosím, zistiť alebo z vlastnej skúsenosti dať nejaký že echt recept z diviny, ktorý by som mohla použiť na baranie a jahňacie mäso ??? Prosím ... 😵 😵
@janka7177
@jarmila1977 chodia vase deticky s oteckami do hory teda ak mate uz vacsie deti 😉
@katecameron Moj maly ma len 2,5 roka, takze este nie, mozno neskor, ale psov uz cvici, 🙂 krici aport,lahni a vlaci ich na voditku. 🙂 Zda sa vsak, ze mu viac ucarovali kone.
@janka7177 no moj muz braval maleho zhruba od 3rokov 😉
manzel chodi s detmi do lesa na vychadzky,najcastejsie,ked nesu seno do krmelcov,ich to bavi a ja mam par hodin doma klud 🙂 🙂
@jarmila1977 no u nas berie len jedno najcastejsie starsieho syna maleho neberie zatial ale uz nieje taky maly ze by ho nemohol brat len sa mu asi nechce 2 alebo nebodaj vsetkych brat prec to sa este nestalo ☹
@katecameron No nam to tatik zatial len slubuje, ked mu vycitam, ze je malo s malym, ze "pockaj ked raz ani nebudes vediet kde sme, ked vyrastie" ... sa nad tym usmievam a nechavam ho v tom - ale na to prikrmovanie sa tesim ako ty @jarmila1977...aj my mame radi psov ale byvame v byte takze urcite kym nestiham pratat za velkym a malym, tak urcote psa este nechcem. Farbiar isiel dva tyzdene pred porodom ku svokrovcom na chatu.
@zuzkanka117 ... prvej vete tvojej som vobec nerozumela, ja som mala vcera problem pochopit muza ked mi vysvetlovat ze mali schodzu a za co mal on najviac bodov (to ze ich mal za dochadzku, na to nemusel mat ani body, to by som vedela ohodnotit aj sama) a s tymi receptami, to ti ja neporadim, ja divinu nemusim a maly ju este nemoze takze ju nevarim
@azuz ... my sme ho mali doma skoro 3 mesiaca a aj ked uz som bola na neho zla, lebo ma islo z neho porazit, ae ked sme ho odniesli na chatu tak som mu zbalila perinku aby mu v bude nebola zima, jeho oblubeneho murcosa - hracku a som revala asi tyzden, teda az dovtedy kym sa nenarodil maly ... a vy mate psika doma? asi nebyvate v panelaku, co?
@vcielkanelka no byvali sme v bloku, ale tesne pred porodom sme sa stahovali na dedinu do domu a mame tiez bavorskeho farbiara 🙂 ja tiez nadavam dost casto na nasho psa, ale ked sa nam raz stratil na silvestra, 2 dni nebol doma, tak uz mi aj bolo luto, hlavne ked som videla starsieho syna plakat 😒
inak zienky ako, plesali ste tento rok? my sme boli v sobotu na polovnickom plese, bolo vyborne 🙂
@azuz a kde ste boli na plese?? my sme boli koncom januara v hotelovej akademii tiez na polovnickom a tiez bolo super, teda hlavne preto ze som konecne bola aj ja vyvencena ... boli sme tam aj minuly rok, ale to som si moc neuzila , skor odtrpela
@vcielkanelka my sme boli mimo mesta v jaklovciach, to svokor moj, tiez polovnik nas pozval 🙂 ja som sa perfektne bavila...uz bolo nacase niekam ist, ved viac ako 3 roky sme s mangelom nikde neboli a moja mama mala premieru, prvy krat strazila vnucika 🙂
@lucka1987 pre tekato veci neznasam ked mi berie moje prve dieta, ktore so mnou spavalo v posteli kym sa nam nenarodil Petko do lesa...ked pocujem, ze ho berie do obory, je mi zle, stale trpnem ze jedneho dna mi povie, ze Bakusovi sa nieco stalo .... inak ty uz to polovnictvo az tak tragicky neberies, co? cely zivot s tym istym, nie?
@vcielkanelka vobec to neberiem tragicky.. lenm ma mrzi ze mm nema na to teraz cas.. vzdy lepsie ked muz ide na polovacku ako za zenami do bordelu alebo na pivo do krcmy...
ja chodim s mm casto do hory.. teda vzdy ked sa da... rada robim s nim rozrabky masa.. a krv ani strelba mi nevadi. ako si napisala ze soms tym vyrastla.. len by som sa nevedela zmierit s tym ze mm pride domov z jazdy na den a pol a z toho cely den bude v hore.. to nie.. ked tak v hore ale s drobcom a so mnou 😀 alebo nech si ide do hory ked bude dlhsie doma a tak to aj robi...
teraz 18 marca bude vystava polovnicka ideme aj s droncom kuknut.. vcvera sme boli pozriet ci je zakrmene.. maleho do klokanky a slo sa na hodinku von 😀
inak baby.. poznate nejaky link na oblecko s polovnickym motivom pre malych spuntov? 😕
@lucka1987 tak to by som chcela aj ja.....mm by sa zbláznil....zatiaľ máme pre malú mikinu, vestu a blúzočku.....kúpili sme na dňoch sv. Huberta v Pribyline 😀
@azuz nas to este nlen caka ideme na ples absolventov VS lesnicka fakulta

@katecameron cigan nie je z topolcianok?