Pomáhajme tam, kde je to potrebné
Ahojte vsetci.
Ano mam aj vlastne problemy a nie nesurfujem len po internetoch, ale mam pocit, ze z kazdej strany je toho na mna vela zleho...🙈 mozno som precitlivena ale ked vidim tu nespravodlivost vo svete, tak mne sa realne nechce zit.
Len vas chcem povzbudiť, aby ste co i len par eurami prispeli na dobre veci.
- chorym detom na drahu liecbu
- utulkom (ak mate zaujem)
- susede ktorej treba ist na nakup a podobne...
Moznosti je miliooon ... toto bude asi odveci ale preco ludia nevahaju minut x desiatok az stoviek eur na rozne kolageniky a debiliny nepotrebne a neposlu ani 1e niekomu kto to potrebuje.....?
Ano samozrejme ma stve aj to ze na vojny (nemyslim teraz len tu na UA), zbrane a podobne zleeee veci sa stale najdu peniaze...ale tymto prispevkom mi len ide o to aby som vas povzbudila a mozno ked co i len 1 z vas sa nad tym zamysli budem rada...
Nikoho nenutim prispievat financne, ved sama viem ze nie kazdy si to realne mozme dovolit...ale skusme byt lepsi LUDIA...budme LUDSKI LUDIA a ja verim, ze tento svet bude krajsi...lebo inak uz mi nic ine neostava...len verit.
Dakujem za precitanie❤️
@ropucha6 cakala som presne tuto otazku...ja nehovorim ze viem presne kto posiela a kto nie...ja len mam pocit ze je viac zla ako dobra okolo nas (mozno len okolo mna) tak toto bolo len povzbudenie pre ludi nic viac.
A celkovo mi ide o "osvetu" dobra...ale takeho co nic nestoji. Lebo ked prejdem okolo suseda ktory ani nevie pozdravit...mne osobne je z toho smutno. Alebo ked vidi ze idem a zavre mi branu pred nosom...o com to svedčí...? Chapete? To ja len ze mam pocit ze sme uz davno zabudli byt ludmi🥺
A co sa financii tyka tak je mi ludi toho "systemu" kde zijeme ale ked vidim ako trpia deti (aj iny samozrejme) tak mi je tazko na dusi.
*je mi luto toho "systemu"
Aha. No ja nemam taketo spasitelske sklony, svet nie je proste uplne spravodlivy. Prispejem, kde sa mi to zda uzitocne, neda sa samozrejme vsetkym, ale nemam ani zle svedomie, ak si kupim aj nejaku drahu a nie az tak potrebnu vec. V konecnom dosledku, zarabam si na to sama.
Podľa mňa ľudia si veľa pomáhajú,len sa tým nepotrebujú chvaliť.
Ja rada pomáham mačkám v núdzi, aj máme jednu adoptovanú. Ale sama viem, že sa nedá zachrániť každý človek, či každé zviera. Proste sa snažím aspoň trochu a je mi jedno, či iní pomáhajú. 🙂
No ono prečo by napr mali bohatí pomáhať? Len preto že sú bohatí? Každý nech dá koľko chce a kde chce.
Ja pomaham,kde sa da. Nielen financne,ale aj pekným slovom,skutkami. A mam aj v okoli ludi,ktori pomahaju. Nemyslim,ze je az tolko zla. Mozno sa pohybujem medzi dobrymi ludmi a preto vidim dobre veci. Ale mas pravdu,mnohi by mali byt vsimavejsi k svojmu okoliu.
moja zivotna skusenost je taka ze 95 perc ludi co pomaha a prispieva su ti, co sami nemaju vela...
Dávam ti za pravdu v tej tvojej hlavnej myšlienke Pomáhať a byť ľudskej si ale to dokážu na kompetentných miestach a nie tu na MK. Do týchto 💩💩💩💩 nás nedostal jednotlivec, sused alebo kamarát ale niekto iný. A chápem aj beznádej ľudí aj pesimizmus k tomuto všetkému. Ja mam co robiť aby sme dôstojne zili, od nikoho nič neziadam a preto ani nerozdavam- bohužiaľ nieje z čoho.
Aj ja som citlivý človek,a nikdy sa mi nestalo,že by som nedal bud bezdomovcovy,alebo na nijakú zbierku pár eú.Lebo keby som nedal,cíťil by som sa strašňe.Svet nezmení iba jeden človek.Tvôj príspevok je chváľuvhodný,dúfám že veľa ľudí sa ti podarí povzbudiť,aby pomáhali.Musíš byť dobrý človek!❤
@katarinka89 každý si za svoj život môže sám, áno okolnosti nie sú často spravodlivé a každý ma nejaký svoj kríž, ale za svoj postoj k nášmu životu sme zodpovední len my. Takže ak chceme zmeniť svet mame začať od seba. Za to aký svet je môže každý jeden z nás.
To je krásne, že takto motivuješ k pomoci. Je to veľmi potrebné. Vždy platí, že ak sa ľudia spoja dokážu úžasné veci. Dokážu urobiť veľmi veľa dobra. Nepoznám nič krajšie ako pomáhať si.
Čím som staršia,čím viac mám odziteho,čím viac ľudských príbehov poznám,tým viac nemám rada frázu;
Každý si za svoj život a problémy môže sám.
A @autorka, pekný príspevok.
Každý vieme pomôcť, každý na inej úrovni,v inej situácii a inou formou.
V poslednom case vidim na konikovi, trend nejakych pochyb o slovensku, ludoch, buducnosti. Pochybnosti o moralke, intelekte ludi. Po korone a vojne v UA, zdrazovaniu sme pod tlakom a je to vidiet na extremoch v spravani.
Dufam, ze toto leto bude klud. Potrebujeme si oddychnut. Od januara 2020 je vsetko hore nohami.
Ja pomaham kazdy mesiac niekde, kde mi to aktuapne pride potrebne, ale nepotrebujem to kvackat na soc.siete ako par mojich znamych...mozno siria osvetu, ale mne to pride take "umele", proste zdielat komu co som kupila a darovala atd...naco? Kto chce pomoct, ten urcite najde kopec ludi, ktori pomoc potrebuju...a kto pomoct nechce, ten nepomoze, ani ked mu pride kolkovana ziadost...
Vidno, ze mas s touto temou TY vazny problem! Keby si nemala, nemas potrebu pisat taketo capiny. Nechce sa ti zit, ked vidis okolo zo a ono? Pories radsej psychologa a nesnaz sa presuvat svoje problemy na inych, zvlast na forach. Mas syndrom Matky Terezy alebo len chces byt za super skvelu za tento vylev, a potlapkanie po pleci?
Teba je ciste nic po tom, ako ini ludia minaju svoje peniaze! Aj ked by si xy kolagenikov kupily, ci dali spravit plastiku ksichtu ci prs. Ludia maju totiz slobodnu volu a samy vedia, co si za SVOJE peniaze kupit ci kde nedat! Za koho sa mas, ze este aj za ruskom anonimity pises taketo teatralne vylevy = snazis sa robit vycitky cudzim ludom?
Zamysli sa nad svojim zivotom, ries voje temy, a hlavne - prispievaj aj do aleluja kolko ti penazenka dovoli. A nechaj si svoje nevyziadane a do re mienene rady pre seba 😉.
Kto chce, prispeje aj bez takychto vylevov a kto nie, je to jeho osobne rozhodnutie a nie je horsi od tych prispievajucich. Nesúd, nie si Boh.
@svetlonos waw...normalne som v soku z tohto komentu...
Ale ok, tak ako ja mam pravo na napisanie akehokolvek prispevku, ty mas pravo si mysliet toto...
Je zaujimave ze vsetci ste si vzali z prispevku len tu financnu stranku.
Ja som nikde nenapisala ze JA mam mat kontrolu nad tym kto kde mina...ja som napisala ze je mi luto ze tazke peniaze idu do nie velmi podstatnych veci a potom xy clankov mame o napr. detoch s diagnozou na ktoru sa im ma poskladat lud, lebo im poistovna to nepreplati...
A po dalsie ja som pisala aj o inych dobrych skutkoch nie len o financnych zbierkach...
Ja som len chcela povzbudit ludi aby sa zamysleli nad tym ako moku pomoct...ci uz otvorit dverepodat niekomu nieco, a podobne ale ....ok ak ja mam ist k psychologovi tak ty si najdi boxovaci mech kde sa vyburis lebo tiez nie si v poriadku
Keby si sa rdsej, namiesto hladkania si urazeneho ega, zamyslela na tym co som pisala, pochopila by si mozno. Viem, ze je velmi tazke hladat problem a pricinu v sebe, to nikto nema rad.
Aj moja sesternica neskutocne rada pomahala, az pokial zistila, ze nepomoze vsetkym a hlavne nie kazdy si to zasluzil.Prestala riesit druhych az ked sa zamyslela nad vlastnym zivotom.
Druha pani zase pomaha - a to nie len financne, hlavne skutkami susedom a inym. Avsak nikdy sa tym nezabudne pochvalit ostatnym, pretoze chce byt za tu skvelu.
Pokial niekde pomozem, ci uz financne alebo skutkom, nemam potrebu to oznamovat ani alrmovat druhych aby pomohli. Naco?
Ved to je ako ked (ne)chce niekto presta fajcit atd. Musi chciet v prvom rade sam a ked sa ma spyta na radu, vtedy az mozem poradit.
Ale predsa nebudem inym hovorit- ach ty darimnicka, zase si si dopriala taku drahu dovolenku, ci bluzu a pozri tam je chore dieta, ktore mozno zomrie, lebo poistovna mu nechce platit liecbu.
Pokial chce byt niekto mily, netreba mu nic hovorit ( okrem maleho dietata, to nasleduje priklad rodicov). A pokial ma niekto blby den, tak ti proste tie dvere neotvori ani ti nic nepoda. Treba respektovat aj rozhodnutia inych, aj blbu naladu.
Ved nemozes predsa byt z ostatnych a diania vo svete na tom tak, ze sa ti nechce zit. Deti asi nemas ani radost v zivote, inak by si si to nebrala tak k srdcu. Tvoj postoj ti viac skodi ako pomaha. Aj preto ten psycholog. To som vobec nemyslela v zlom. Mozno som ti to napisala prilis tvrdo ale nechcela som ta ani urazit ani zosmiesnit.
Nerazim kredo nepomahat, pokojne pomoz. Do vysky a hlbky svojich moznosti. Jediny, koho dokazes zmenit, si ty. Ostatni sa pridaju pokial budu chciet - ked uvidia co robis.
@terezka1947 niekto áno, niekto nie. Osudy sú rôzne. Tiež to nemám rada. Ľudia dokážu veľa ovplyvniť vo svojom živote ale aj ich život dokážu ovplyvniť iní. Ak niekomu vážne nevyliečiteľne ochorie malé dieťa - môže si za to sám? V mnohým prípadoch nie.
autorka ja s tým príspevkoch .- svetlonos- súhlasím do bodky. Každého osobná vec ako naloží so svojimi peniazmi. Ak ty máš pocit nespravodlivosti, krivdy, začni pomáhať, aj finančne. Ja napr. sem - tam zbehnem niekomu niečo nakúpiť alebo do hospicu a nezakladám tu takéto témy. Ostatné čo robím, ani nebudem písať, lebo to má zmysel pre tých, pre ktorých to robím a ostatných nič do toho . A nikto o tom nevie, dokonca ani rodina.
@kvetinka75 presne tak. V mojom okolí sú ľudia,kto.zo dňa na deň vážna dg,strata práce,tým pádom aj istý štandard,atď,atď...vazna autonehoda,pár rokov sa dával otec rodiny dokopy,jasné,že hypo,dom nový predali ..išli do bytu a aj to sa už trápia,veď deti rastú,on na invalidnom,ale aspoň zije...smrt,atd..mohli si za to sami?
Či iné situácie. Človek naozaj nie je Boh,aby si povedal,že má všetko čo svojich rukách. Stačí moment.
Ale mne sa autirkina téma páči.
Áno,je pravdou,že každý si môže s peniazmi robiť,čo chce.
No na jednej strane plačeme,že na Slovensku je bieda,na druhej,keď vidím ako si mamičky na materskej kupujú kolageny,dráhu kozmetiky,kabelky...fakt je bieda?
Ok,majú na to,prečo nie. Nakoniec aj ony môžu pomáhať niekomu.
No zamyslieť sa vždy vieme,nemusíme hneď tak útočiť na autorkinu dobrú myšlienku. Veď ona sa nechváli.
@svetlonos ani o mne nikto nevie čo robím, iba tí , pre ktorých to robím. Ale zase pochválim sa keď si kúpim nové šaty alebo s nejakým super zážitkom alebo keď sa mi niečo dobré podarí upiecť, uvariť .... 😉
autorka - mňa by zaujímalo, čo konkrétne ty robíš pre druhých
@terezka1947 myšlienka dobrá to áno. Ale to je tak všetko. Ak má ten pocit, má aktívne ona sama niečo spraviť. Nech to spropaguje a ľudia sa pridajú. Toto sú také prázdne reči, ktoré nikomu nepomôžu. Nikdy nebola a ani nebude rovnosť. Nebuďme zase naivní. Každý má konať podľa svojho svedomia
@kvetinka75 myslím,že jej o rovnosť nejde.
A ja to beriem ako peknú myšlienku.
Tu na MK je v posl.dobe už toľko divných ľudí a veci,že zacinane byť ostražití,podozrievaví a skoro až nepriatelskí.

A ako vies, ze neposlu? Nie kazdy ma potrebu o tom hovorit, kde prispieva