Pomáhať - to je moje a naše poslanie
Ahojte chcem sa podelit, ked sledujem v televizii ako ziju cernopskovia v Afrike ako si navzajom pomahaju myslia na seba snazia sa a chcu byt lepsimi a to su mlady ludia. A tu napr. u nas na Slovensku kde mame vsetkeho dost nevieme pomoct. Co i len tej bezdomovkyne na parkovisku pri Tescu date jedno euro ktore vytiahnete z nakupneho kosiku. Aj to Boh velmi dobre vidi a dalej rozmnozi. Moje deticky moji chlapci su pre mna oporou . Tesim sa na nich ked rano vstanem, ked mam ist pre starsieho do skolky tesim sa na neho radujem sa z jeho pritomnosti to je pre mna ako pre mamu najviac, ked mi starsi povie, zavesi sa mi na krk a povie ty si ta najlepsia maminka na svete, vtedy mi nic nechyba viem ze som tam kde mam byt. Precestovala som si viacero krajin, a hladala som dokonalost sulad. Ale toto som nasla az ked moj druhy syn dovrsil dva roky a starsi 4 roky. To je to po com som vzdy tuzila a co som 3 roky pri svojom cestovani hladala. Mam to z deti tazke ale cerpam z kazdeho dna. Rano dakujem za zobudenie sa za novy den cez den sa chopim prileztitostami ktore prichadzaju, pri prechadzkach z mojim mladsim synom. Je to nadherne na to cerstvcom vzduchu pozorovat zapad slnka, vychutnavat si pohlad na haluze stromov ta neuveritelna krasa a jednoduchost ktore su okolo nas. Len tak kusok som sa chcela s vami podelit o moju radost. Dufam ze aj vam to prinieslo usmev na pery.
@kittykat22 mňa pobavilo to euro bezdomovkyni pred Tescom, za ktoré si len výnimočne niektorá kúpi rožky, väčšinou čučo a cigarety, Dokonca keď som ponúkla pečivo, syr a šunku zo svojho nákupu, tak mi oplzlo odvrkla. No čučo nekupujem, cigy tiež nie...
@susana777 ak ti vyčarilo úsmev na tvári zverejnenie tvojich pocitov napísaných ako do článku ženského časopisu, potom fajn
no tak ked o pomoci, skusim aj ja. Cez 8 rokov posielam peniaze sirote v Keni, casto sa tam stane, ze pride gang a zoberu im vsetko este aj ten matrac, na ktory som mu prispela aby nespal na zemi. O chorobach a nedostatku liekoch tam ani nepisem. Bezne v meste strielaju na ludi, gangy si tam riesia svoje ucty. Vcera som bola zaniest oblecenie Ukrajinkam, co utiekli pred vojnou, ten pohlad dost bolel na tie zeny a deti. Roky robim s mladistvymi delikventami, ktorych odsudili ludia, denne im ukazujem ze maju aj svoje dobre stranky a dokazu sa socializovat a denne oni mne dokazuju ze aj ked sa snazia, proste im to nejde, ale nadej na zmenu je tam vzdy, a radost ked sa co len jeden z nich vyda na spravnu cestu je u mna obrovska. Som tiez mamou, fandim svojim detom a moj zivot je jedinecny ako zivot kazdeho z nas. Pomaham ale o tom velmi nehovorim.
@susana777 Ak máš chuť nezištne pomáhať, prídi mi umyť okná po zime. A môžeš sa pritom kochať západom slnka, čerstvým vzduchom a hľadať súlad s haluzami stromov. A ja Ti budem pritom tliachať podobné sprostosti. 😂
Rozumiem ti, mas radost zo zivota, vnimas krasu sveta, hlavne prezivas pozitivne emocie a spokojnost. To vsetko v tebe vyvolava lasku a to je to hlavne. Laska je pozitivna energia, ktora sa jej podporou znasobuje a ktora nas chrani. A aj keby tu ktokolvek napisal hociaky negativny komentar, nedaj sa ovplyvnit. Praj aj im dobro a lasku, pretoze iba to pomoze zmenit tento svet.
@roja01 ty tam vidíš lásku? Ja v tom príspevku vidím kritiku Slovenska a sebachválu. O čom to vôbec bolo? Čítala si to? Slovenky zbuzerovala že aj keď majú všetkého dosť tak nepomáhajú a potom napísala niekoľko sebachvalnych sebastrednych bludov.
Keby bol tento príspevok o laske tak by znel úplne inak. Keby chcela milo láskyplne nabádať ženy k tomu aby boli viac empaticke a aby si viac pomáhali, tak by znel príspevok tiež úplne inak.
Proste sa len chcela vychválit ze ona je lepsia a asi aj šťastnejšia nez my ( a ja jej bohužiaľ ani jedno z toho neverím)

neviem na ktorom Slovensku zijes, ale na tom Slovensku kde som sa narodila ja, sa zlozili ludia na liek pre dieta ktore ma SMA behom 48 hodin? Ako neviem co viac by si chcela ... Sa spravas ako svata Anna ktora ide zachranit svet. Moja, tolko ludi pomaha rodine, priatelom, ludom a detom ktore nikdy nevideli. Mozno by ti troska skromnosti nezaskodilo.