Pomeranian mini
Ahojte, ma tu niekto psika pomeranian mini? Velmi sa mi paci. Akej je povahy?
@zuzana9415 aktivny, ustekany cholerik
Susedia maju, je to jeden ustekany nervak
ustekany cholerik
vobec neni vhodny pre male deti nema rad manipulaciu s nim od deti
@bloger ale naco pises ked nemas osobnu skusenost s takym psikom a este uplne mimo to ze si videl na obrazku nejakeho psa je irelevantne
Aky mini? Pomeranian je len jedna velkost. Hlavne si kupte psa s PP, lebo pri tychto spicoch nikdy neviete, co vam z toho vyrastie. Ja co som mala v okoli, boli prave prekvapivo priatelske a menej ustekane, tak asi zavisi od jedinca.
ja mam sice spica ale to je v podstate to iste uz ich nazyvaju rovnako .. rozdiel je len mierny a hlavne v polznuti jeden plzne a druhy nie .. kazdopadne ano su to ustekane psy,ale zalezi aj od povahy a cychovy .. ta moja ani neviem ze je .. neznasam hluk a tak bola aj vychovana .. deti miluje ludi miluje .. ide za kazdym kto ju bude hladkat a mojkat .. vzdy bola pritulna mila a v zivote nikoho nepohryzla .. ale nto neznamena ze aj ty budes mat rovnaku povahu u psa ... ludia ti mozu poradit v starostlivosti,vychove etc ale nik ti nepovie nic k povahe ...
mini-trpazlici je prave spic ..ma niekolko velkosti mini,stredny vlci velky .. pomeranian je jedna velkost .. vyzor -spic sa podoba na lysku a pom na medveda.. spic ma srst jemnejsiu s podsadou co plzne a pom drsnejsiu bez podsady .. spic sa nestriha pom ano-ak chces a tazsie sa cese ... skus si najskor daco nastudovat nez kupis aby si nekupila jedno a nechcela druhe ...
@bloger ahoj, aj mne sa velmi paci. Ked ho niekde vidim, vzdy si ho obzeram. Ja mam klasickeho bieleho nemeckeho spica. Spice su ostrejsie,vsetko ich vyrusi,su rychle,stekaju a obcas aj hryzu 😄 ale aj tak by som nemenila. Naozaj vedia byt laskyplne ku svojim majitelom, kamaratske, hrave, vesele,su akoby vecne mlade. Nas je posadnuty nosenim lopticky,zotročí si hocikoho,len aby mu ju hadzal 😄
@syslik81 to mas pravdu, vela ludi si mysli, ze pomeriana kupi za par eur na bazosi. Trosku pristrihnu spicovi "ofinku" a maju pom.
@zuzana9415 este by som dodala, ze cudzi ludia, ktori poznaju spica z okolia, vidia skor jeho zle vlastnosti: steka a je to nervak. Preto ti vacsinou napisu, ze je to nevhodny pes. Je to pes vacsinou nedovercivy, sluzi ako alarm, na vsetko reaguje, je stale v sluzbe. Nie je to pohodlny ani naivny pes. Ale k majitelom ma pes tento uplne iny vztah, je priatelsky, oddany, hravy, aktivny v rodine, naviazany na majitela. Ale tuto stranku psa pozna vacsinou len clovek, ktory takeho psa ma. Nas mal traumu ako malicke steniatko so susedovymi detmi,ktore preliezali plot a brali ho na ruky a jasili ho nasilu. Ked pridu nezname deti, vyhyba sa im, obchadza ich z dialky, lahne si pod krík. Blizkym detom nosi lopticku, ale hladkat sa nechce.
Pomik je mily hravý pritulny veselý, aspoň ten náš a je skvelý k deťom, lebo je trpezlivý. Naš ustekany nie je, nakoľko bývame v dome kde fakticky nie je nič počuť, tak ho nemá čo rozrusit. Veľmi rád si vyberie svojho panička a už sa ho nezbaví, čaká ma aj pri wc, sedí pri nohách, je strašne verný, zaľúbený.
@zuzana9415 aj Paľo Rusko má, teda mal 😉
@zuzana9415 aj tu zalezi od povahy ...moje dve spolu vychadzaju ..lepsie povedane sa respektuju ..
Ja som sa tak bála kúpy pomíka a neľutujem , nie je teda výstavná ale je múdra , inteligentná, ideálna na mojkanie, šteká iba keď počuje niečo cudzie ,inak vôbec nie je uštekaná, rada cestuje, nervozna je iba keď chce spať alebo keď si stráži jedlo , má rada deti , je veľmi pahltná 😀
Máme ju bez PP ale sme spokojní

Mierna a láskyplná povaha robí z týchto psíkov skvelých spoločníkov do rodiny s deťmi. Najmä pre staršie deti bude pomík báječným kamarátom.