Pomoc pre mačiatko z ulice KE

amelia000
3. aug 2019

Dobry den je niekto kto by mal na podarovanie zachodik alebo hocico co by sa zislo pre maciatko? Zobrala som ho teraz z ulice ma zapal pluc. Bolo mi luto ho tam nechat a zomriet. Ak mate nieco nazvys a ste z ke budem rada.

luba41
3. aug 2019

@amelia000 nič špecialne nepotrebuješ..miska s vodou a tanierik plytký na jedlo aj z kuchyne..zachodík vieš nahradit hocičím - velká miska spod kvetín, starý pekáč, väčší plytký lavor - a do toho kupit mačací piesok / napr. Zverlit 5kg stojí cca 3 Eur/.lopatku na exkrementy nahradíš aj hrubým zloženým kartonom / na chvilu to stačí/..nepotrebuje pelech - stačí na gauči nejaká teplá deka alebo hrubý pletený pulover / daj mu pod to termofor -ak je choré..alebo flašu s horucou vodou/..

snehulienka8
3. aug 2019

@amelia000 mne sa takto na ulici podarilo "vyzbierat" uz 4 macence.. ako pise luba41, staci miska na jedlo a vodu a ako wecko moze byt hoci aj stary plech na pecenie s pieskom, ci kockolitom..hlavne nech ho prezrie zverolekar a nasadi mu antibiotika..

amelia000
autor
3. aug 2019

@luba41
@snehulienka8 no uz ma vsetko zabezpecene 🙂 malo to byt len docasne ale chlap povedal ze si ho mozme aj nechat ked prezije tak vybavicka uz kupena 🙂

snehulienka8
3. aug 2019

@amelia000 👍😉drzim palce, domaci zver vie pobavit😀

amelia000
autor
3. aug 2019

@snehulienka8 dakujeme, len dufam ze prezije ma silny zapal pluc a vcera sa mi ho nepodarilo chytit az dnes no stale je pod gaucom na studenej dlazke. Je hrozne plache.
Len dufam ze chlapovi nerozdriape gauc lebo ma vyhodi aj s maciatkom :D

luba41
3. aug 2019

@amelia000 zaobstaraj si nejakú klietku, požičaj..aj stačí taká ako byvajú morčatá-potrebuješ s nou manipulovat, nech ju nemusíš nahanat...na pár dní zatvorit a aj skrotne. - nenechaj len tak pod gaučom..

snehulienka8
3. aug 2019

@amelia000 ked podrastie tak dajte ku gaucu skrabadla, mna bavili tieto videa..

https://www.youtube.com/watch?v=CpS5otiwN3c
livus5510
3. aug 2019

Ak má silný zápal pľúc a ešte si s ním nebola u veterinára tak si výbavičku kupovala zrejme úplne zbytočne... ja len tak na okraj, pretože z toho sa máloktoré mača dostane bez ATB

livus5510
3. aug 2019

Joj a prosím na klietku kašli, to je týranie, skús to radšej pamlskami a dobrým papaním, lebo zatvoriť niečo do klietky pre morča je rada za ktorú by som udierala, tiež by ste plaché deti zavreli do klietky a dali ich doprostred obchodného centra? Veď tak sa naučia nie?

livka_
3. aug 2019

@amelia000 a kde v ke si ju nasla

amelia000
autor
4. aug 2019

@luba41 klietku som si pozicala od jednej pani co videla ze druhy den ho chcem zlakat na jedlo a nic. Nechcem ho drzat v klietke par dni ved pre maca co cca 2-3 mesiace behalo volne po vonku by to musel byt este vacsi stres.a klietku som nechcela kupovat ved pravda kebyze zomrie za par dni tak 30e za klietku sa mi zda celkom dost. Urobil jej chlap domcek z krabice takze okrem dlazky pod gaucom odbehne aj tam. Ma volny pristup po byte a zatial ho ignorujeme len obcas sa prihovorime.

@livus5510 to hned po odchyte som s nim bezala na veterinu takze je odblsene odcervene a ATB podane injekcne, dal mi aj sirup ktory mu mam davat :D uz sa tesim na dnesny vecerny boj :D

@livka_ na muskatovej 28 su tam este 2 maciatka, kt. Ludia krmia a vyzeraju zdravo. Len tiez su plache. Dala som info srdce pre macky na fb. Tak ja len na toto jedno som dokazala prehovorit chlapa bo to by bez atb zdochlo za par dni.

luba41
4. aug 2019

@amelia000 nie ..daj do klietky na pár dní..normálne sa tak dávajú vždy, ked sú divoké z ulice a malé duplovane..a ked sú choré tiež..ja s mačkami občas robím, aj s mačkami z ulice - takže viem že to treba.. ak je nekontaktné, tak takisto..to ti povie každá, ktorá sa venuje mačkám z ulice..aj ked si prinesieš mačku z vonku, treba aby bola zatvorená na malom priestore, nepustíš len tak von na dvor..a večer nemusíš lovit - stačí na 3-4 dni a je krotká..vieš aký je to stres pre nu je nahanať? tak sa nevyliečiskoro ..

luba41
4. aug 2019

@livus5510 nie, nie je to týranie, práve naopak..mačka má istotu v malom priestore - ona sa nebude vešat po klietke ani pýtať von..zalezie do pelecha alebo zachodíka..a može s nou manipulovat . lebo to potrebuje..takto jej nedá lieky, zbytočne ju nahananím bude stresovat ešte viac ..mačka sa jej bude dlho bát..žiadne nalákanie nepomože.. kludne može aj velkú klietku použit - tie čo sú prevozné pre zvieratá, ale takú rýchlo nezoženie..takúto malú 80cm ano..