Pomoc - snúbenec má psychické problémy

1. dec 2020

Ahoj dievčatá. Pisem anonymne nakoľko som tu ako doma. Mám 3 ročný vzťah teraz už so snúbencom. V lete ma požiadal o ruku. Ešte počas chodenia som si všimla, že má lieky antidepresíva, ktoré užíva ráno a večer. Povedala som si, že nebudem z toho robiť haló. Lenže. Je akosi divný, kričí po mne, keď sa mu niečo nepáči, hneď začne obviňovať mna, keď mu poviem, že s niečim nesúhlasím tak už vrieska. Mám pocit, že všetky svoje psych. problémy preniesol na mna(neviem, či sa to dá). Som úplne na dne, hádame sa stále a neviem ako mu mám pomôcť. Stále vraví, že chyba je vo mne.

dskjhfdlkdjhl
1. dec 2020

Pred svadbou by ste mali poznat svoj zdravotny stav, takze ja by som sa uz davno na tie antidepresiva spytala. A keby po mne niekto vrieskal este pred svadbou, tak svadbu by som isto neriesila. Po svadbe si dovoli viac.

h2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivkazba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivkazba
1. dec 2020

Dôvera je základ vzťahu. O liekoch ste si mali povedať už pred 3 rokmi. Ako môžeš žiť a ešte k tomu aj ísť do manželstva s niekým, kto ti nepovie o svojich problémoch a namiesto toho, aby ich a s tvojou pomocou riešil, tak po tebe kričí. Treba sa o tom v kľude a bez emócií pozhorárať, A ak nie je ochotný to riešiť, tak ja osobne by som s takým chlapom nebola ani týždeň.

ivkazba
1. dec 2020

Apropo, ak si na MK ako doma, tak vieš, ako končia takéto vzťahy, keď sa problémy neriešia. Za 2 roky tu budeš písať, že mám malé dieťa, čakám ďalšie a muž po mne kričí a psychicky ma týra. Lenže toto je zväčša dôsledok toho, že žena ešte v úvode ostane v chorom vzťahu.

henrietkatr
1. dec 2020

Ste spolu tri roky a o takychto problemoch ti nepovedal? Isla by som asi za jeho rodicmi a otvorene by som sa na to spytala. Pred svadbou o takychto veciach musis vediet!

ivkazba
1. dec 2020

@dskjhfdlkdjhl ja mám pocit, že tu na koňovi je toto škoda slov. Niektoré ženy ako by sa priam vyžívali v tom, že žijú v chorých vzťahoch s chumajmi.

0silvia0
1. dec 2020

po 3 rokoch si na dne? stojí ti to za to? byť niekomu fackovacím panákom? čo bude o ďalšie 3 roky? si masochistka, keď si chceš zbytočne komplikovať život?

zuzka251
1. dec 2020

Tak si predstav, ze mas s nim dieta...da sa to?
Antidepresiva nie su problem. Otazne je, ako svoj stav clovek zvlada a ci je ako partner pouzitelny, vhodny, ci si to ty vies s nim predstavit... kazdopadne by mal svoj stav riesit s psychiatrom.

iiika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leuchtturm
1. dec 2020

Ked si chce tvoj priatel zakladat rodinu, nech sa najskor necha liecit a dba na to, aby sa k tebe spraval slusne.

cookie29
1. dec 2020

A za tri roky vzťahu si si tie AD nevšimla? A on Ti o tom nikdy nepovedal? Ja nehovorím že musíte o sebe vedieť 100% všetko, ale podľa roboti sa vôbec nepoznáte :(

dskjhfdlkdjhl
1. dec 2020

@ivkazba Tiez tomu nerozumiem a najlepsie je, ked sa chlap zrazu zmeni az po svadbe🙉 Neviem naco sa spolu tahaju n rokov, ked sa v podstate nepoznaju, hlavne, ze maju co vycapit na FB🙊

iiika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sofia1
1. dec 2020

Rýchlo zbaliť kufre,pokiaľ nemáte spolu deti.

ivkazba
1. dec 2020

@iiika jasné, to beriem, že sú prípady, kedy sa rozumne s človekom nedá situácia riešiť. S takým človekom ale netreba spájať svoj život.
@dskjhfdlkdjhl ja som mala známu, muž (policajt) ju začal biť po svadbe. Rozviedla sa, našla si iného policajta, ten ju bil od začiatku, ale že "sľúbil mi, že keď sa zoberieme, tak prestane". Tak si ho zobrala a hádaj čo! Neprestal!

deti95060810
1. dec 2020

problém ani nie sú AD - tie už dnes berie kde kto, ale to správanie ku tebe. Pri liečbe Ad by mal byť práveže kľudný...vieš si predstaviť čo bude ak prestane užívať lieky? stav sa zvykne zhoršiť... Len pomaly so svadbou...😉

sejan
1. dec 2020

Po trojročnom vzťahu nechceš robiť halooo???A akože kedy?Keď budete manželia,budete mať deti a úver na dom??? Mňa by hneď zaujímalo, že čo užíva a prečo. Plánuješ budúcnosť s niekým, koho dobre nepoznáš.

vikusjk
1. dec 2020

svadbu urcite odloz, ak nechces zle dopadnut. Snaz sa ho najprv spoznat lepsie, ak sa to vobec da. Nemozes ho za kazdu cenu zachranovat a snazit sa mu pomoct, lebo nevies, ci o tu pomoc vobec stoji. Niekedy musis mysliet na seba, na svoju buducnost. Ako chces dopadnut?

lucinkaboz
6. dec 2020

ak mozes utec, ak neberie lieky alebo obcas, budes mat peklo, zazila som to...taky clovek niekedy ani nevie co robi