icon

Pomoc so zložením tabletiek

monika_2412
19. jan 2018

Ahojte🙂
dnes som bola prvýkrát u gynekológa. Všetko dopadlo v poriadku. Problémom je ale moja nepravidelná menštruácia, ktorá je v mojom veku (17) zvláštnosťou. Lekár mi preto mienil predpísať hormonálnu liečbu, aby sa menzes upravil. Pokladám to ale za príliš veľký zásah do fungovania môjho tela (meniť hormóny v tele tabletkami mi príde neprirodzené a nie som zástankyňou tohto druhu liečby pokiaľ nie je úplne nevyhnutná). Po konzultácií sme sa dohodli na nasledujúcich liečivách:
1. Acidum folicum
2. Agnucaston
3. Ascorutin
Chcela by som sa preto od vás informovať na tieto tablety. Konkrétne mi ide o ich zloženie. Sú na prírodnej báze alebo sú to skôr látky vyprodukované v laboratóriách? Ak by mala prípadne niektorá z vás skúsenosti s alternatívnym spôsobnom liečby tohto problému, budem veľmi vďačná.
Pekný deň prajem
Monika🙂

katharines
19. jan 2018

Ahoj, Mas pravdu HAK je riadne .... Na upravy cyklu vyskusaj mysi chvostik, alchemilku, dostatok spanku a vyvazena strava s dostatkom vitaminov a mineralov (teraz klicky, zelenina, ovocie, omega-3 kyseliny, zdrave tuky, ak mliecne produkty, tak len plnotucne....), pupalkovy olej .... Nauc sa sledovat cykly napr prostrednictvom symptotermalnej metody. Pomoze ti vcas odhalit choroby, ale aj budes vediet kedy mas plodne a neplodne dni.

ninusa7
19. jan 2018

@monika_2412 ved su to vitaminy

a_lexie
19. jan 2018

To prve je kyselina listova - B vitamin. Podporuje vstrebavanie zeleza a tiez sa berie aj pocas tehotenstva, podporuje spravny vyvoj babata. Ascorutin je vitamin C, ktory zmensuje lamavost kapilarnych ciev, cize budes mat slabsie krvacanie ak to budes brat pocas menzesu. Agnucaston nepoznam.
V kazdom pripade si myslim, ze si este dost mlada na to aby si brala lieky, aj ked "len vitaminy". Pokial mas len nepravidelny cyklus a nesposobuje ti to nejake zdravotne problemy, alebo nieco co treba uz teraz podchytit aby si v buducnosti nemala problem otehotniet, tak by som na tvojom mieste najprv skusila nastudovat nejaku literaturu, mozno informacie z herbarov. Tieto veci sa daju upravit aj bylinami, pripadne cvicenim. Toto je ale dlhsia cesta, necakaj ze to zaberie za mesiac. Tiez treba byt dosledny a caje pit pravidelne.

janinah
19. jan 2018

dobre rozmýšľaš,ak začneš braž už teraz hormony,tak tvoje telo zlenivie,nastaví sa na to,že bude fungovať len s podporou hormonov a samé nie...a budeš mať problémy celý život a celý život pchať peniaze farmafirmám....

cacianka
20. jan 2018

Ved si vyhladaj na nete zlozenie ja som nasla vsetko