Pomoc Ukrajine - kočíky, nosiče

biela_sova
26. feb 2022

Dievcence z pohranicnej oblasti Horny, Dolny Zemplin. Prosim o pomoc. V priestoroch hranicnych prechodov Ubĺa, Vyšné Nemecké a Veĺke Slemence je veĺa ukrajinskych mamiciek s malými deťmi, ktoré prisli peši a nemajú kočíky a nosiče, šatky na nosenie. Deti vozia v nakupnych kosikoch a na rukach. Kto ma aj stary kocik, satku navyse, odniesli by ste im? Humanitarne organizacie ich od Vas preveru. K satkam budi asi potrebovat poucenie, ako ich pouzivat. Boli by ste tske dobre.
Ad.2. Ak poznate Ukrajinky, ktore sa este doma na Ukrajine len chystaju prejst hranice, mozte im preposlat video, kde je pouce ie, ake doklady si maju zobrat, nielen pasy ale aj doplomy, aktualne pracovne zmluvy, skratka hocijaky doklad dosvedcujuci ich odbornost? Pomoze im to ako politickym azylantkam v specianom rezime sa zamestnat kvalifikovane.
https://www.instagram.com/p/Cab0dNJopak/?hl=sk
Dakujem velmi pekne kaDej za zdielanie a materialnu pomoc!

luthine
26. feb 2022

@biela_sova Ahojte vsetci, sme blizko, mame doma kocik a aj by sme odniesli, ale na nete je vyzva, ze uz maju plne sklady vsetkeho mozneho a hlavne tam nemame chodit osobne. Zrejme sa takto len upchavaju komunikacie. Nevie niekto, na ktoru organizaciu sa mam v KE obratit alebo ako to urobit, aby sme nespravili este vacsiu skodu? Dakujem

annlis
26. feb 2022

@luthine v KE je zber pri kulturparku vid oznam na fb sranke

luthine
26. feb 2022

@annlis ano, tam sme dnes boli odniest nejake veci, pytala som sa aj na ten kocik, ale sami nevedeli, ci im ho treba alebo nie. Vraveli, ze budu davat este vyzvy na konkretne veci, co este potrebuju, na facebook. Zatial nic nedali, preto sa pytam tu. Nevadi, asi im ho tam zajtra predsa odnesiem.

vanda323
26. feb 2022

Dievčatá. Aj Apoštolska cirkev KE robí zbierku.

kulumulu123
26. feb 2022

My sme z ba radi by sme prispeli nejakym oblecenim alebo kocikom vie mi niekto piradit?

13riska13
27. feb 2022

@kulumulu123 myslim ze v Petrzalke robili zbierku od rana treba pozriet ci pokracuje

biela_sova
autor
27. feb 2022
biela_sova
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
biela_sova
autor
27. feb 2022

@kulumulu123 Zrkadlovy Haj v Petrzalke, Zmrzlinaren Shar v Devinskej Novej Vsi na Eisnerovej ul

biela_sova
autor
27. feb 2022

@biela_sova Ahojte dievcata, novinky z hranicnych skladov. V tychto dnochvnetreba chodit osobne na hranice, nakolko tam smeruju humanitarne konvoje z celeho SR so zbierkami. Idealne je obratit sa na organizacie usporaduvajuce zbierky s explicitnou otazkou, ci momentalne kociky a pod potrebuju. Ak odpovedia negativne, pockat par dni a otazku zopakovat, vsetko bude zavisiet od naporu novych rodin utecencov na hranicne prechody, mozno sabudu zbierky obnovovat. A sledovat ich vyzvy na socialnych sietach. Dakujem kazdej za ocjotu pomoct, dojima ma pohlad na zberne miesta, dojima ma, ze Slovensko sa spojilo pre dobro. Ze je stale ludske, aj po nelahkych rokoch 🥰

biela_sova
autor
27. feb 2022
biela_sova
autor
27. feb 2022
biela_sova
autor
27. feb 2022
biela_sova
autor
27. feb 2022
biela_sova
autor
27. feb 2022
biela_sova
autor
27. feb 2022
biela_sova
autor
27. feb 2022

@biela_sova Plus samozejme stale prebieha zvierka zdravotnickych pomocok na osetrenie zrazeni a zastavenia krvacania pre vojakov. Kazdy lekarnik vam rad poradi, cim prispiet, ak teda nie rovno financne. Dakujem 🥰

1mina
27. feb 2022

Aj ja uz som pomukala kocik na 2 tich oficialnych zbierkach co im treba poslat mail...obidve mi odpovedali ze zatial maju sklady plne co sa.tyka oblecenia atd.a daju vediet 🤷‍♀️ ale v okoli.je viac zbierok u nas tak skusim este tie skontaktovat

biela_sova
autor
27. feb 2022

ktopomozeukrajine - SPRÁVY Z UKRAJINSKÝCH HRANÍC 🇺🇦
"Nateraz sú sklady plné, nejazdite, prosím, na hranicu," odkazuje Braňo Tichý, koordinátor pomoci priamo z ukrajinských hraníc.

Ďakujeme všetkým za doterajšie materiálne a dary, ktoré ste doniesli osobne autami alebo poslali na hranice s Ukrajinou. Veľmi si to vážime. A tiež vás veľmi prosíme, aby ste nevozili ďalšiu materiálnu pomoc, keďže na mieste to výrazne komplikuje situáciu.

Čoskoro vám dáme vedieť ďalší postup, ešte vašu pomoc budeme potrebovať. Prosíme, aby ste nám o ponuke materiálnej pomoci (potraviny, vody, deky, hygienické pomôcky a iné) dali vedieť cez formuláre na www.ktopomozeukrajine.sk.

biela_sova
autor
2. mar 2022