Pomohlo vám, keď ste pokropili dom a izby so svätenou vodou?
Pomohlo vám keď ste pokropili dom a izby so svatenou vodou? Aj muža ktorý je nepokrsteny? 😃
Od kedy sme sa nasťahovali do nového domu a sú to tri roky tak dosť sa hádame s priateľom. On je vecne namesačný a už stráca silu
@guliver19
@guliver19 wow? Ako vies aka som, mozno nie som ani veriaca a ty takti na mna spustis. Len som sa chcela opytat ako toto mozes bez dokazov tvrdit. Nestaci povedat- Ja neverim,ze Boh existuje? Tvoje tvrdenie je ako by som ja tvrdila ze Laska nieje, ze je to len vymysel- lebo som ju nezazila nevidela, neda sa chytit, nie ne zhmotnena- no to ze som ju ja nezazila neznamena ze nie je- miliony ludi bude tvrdit ze je- tak ja mozem povedat ze ( len ako priklad)- Neverim na lasku a nie ze neexistuje. Tolko k tejto debate a si to ty s kym sa neda debatovat- lebo ak chces nieco vyvratit alebo dokazat musis mat dokazy ci argumenty a ty mas iba urazky.😘
@deti95060810 evidentre pre pána je krst nepodstatný. Tak ako pre niektorých iných. Veď ja vieru nikomu neberiem. Ale každý nech koná podľa seba. Nemali by sme súdiť ľudí len podľa viery. 🙂
@zuzinka888 ale si troška nefér..vorkoly si sa prečo neopýtala ako môže bez dôkazov tvrdiť, že..."lebo Boh sa vysmievat neda", "No neuahuj si so svetenej vody,lebo svätenina to je ." Veď to sú tiež také subjektívne tvrdenia ako aj že Boh neexistuje
@guliver19 Existuje, ved odkial by sme sa tu na zemi vzali,Boh je stvoritel a stvoril vsetko za 6 dni 7 den je den odpocinkuStvoril a aj nas ludi, rodicia nas splodili,Ale skoda s tebou
hovorim to bez urazky o tomto o viere a vobec nabozenstve polemizovat,lebo rodicia ta k viere asi nepriviedli,mozno nebol cas , choroby tazka praca,,alebo aj oni boli neveriaci .Ze namas vieru ta nikto neodsudi,lebo viera v Boha je dar,,Mozno aj ja ,nebyt mojich rodicov keby nas deti neviedli od malicka k viere, boli by sme ako ty,ale snaz sa byt srdcom dobra, a zacni patrat najlepsia je Biblia rimskokatolicka, a casom sa budes inak pozerat aj na nadprirodzene veci.
@kristiii necitala som celu diskusiu, mozno preto. A tvrdit ze nico al niekto neexistuje a nema ziadne dokazy je trochu....... No povedat, ze Ja neverim je podla mna OK- nebolo mojim cielom ho o niecom presvedcit ci obratit na vieru- Iba on/ci ona to napisala so 100% istotou.
@zuzinka888 no a presne to je nefér. Nečítala si celú diskusiu, ale jednej vyčítaš to, čo robila aj tá druhá. A je úplne jedno, ktorá má alebo nemá pravdu, proste si to takto spravila..
@zuzinka888 Dokazovať sa dá existencia niečoho, nie neexistencia 🙂 si schopná dokázať, že máš ružový vankúšik, ale nikdy nebudeš schopná dokázať, že ružový vankúšik nemáš.
@thoughtfulweirdo ale dokazem, ze ruzovy vankusik existuje.
@zuzinka888 Áno, presne tak to funguje. Preto je v skutočných diskusiách dôkazná záťaž vždy na tom, kto tvrdí existenciu, nie na tom, kto ju popiera 🙂
@thoughtfulweirdo ok. Ale ked nemam dokaz, alebo v nieco neverim, nemozem skalopevne tvrdit,ze to neexistuje. Len tak som kukla do googlu- 2 miliardy ludi je krestanov,1 miliarda moslumov a zidov, mnohe zazraky dve najsvatejsie knihy ani koran nepopiera Jezisa a pise o jeho zazrakoch a uceni Si neviem predstavit kedze je krestanstvo, judaizmus a islam 3 take konkurencne nabozenstva ze sa zhodli je Jezis zil( ako Bozi syn, prorok, liecitel....)Si neviem predstavit ako by to fungovalo. Prisiel papez do Mekky a povedal by- pocuj bratku dopis do koranu vymyslelu sme si takeho typka- urcite bude popularny..na nom zbohatneme - takto to asi nebolo) tak ako je mozne, ze je tam spomenuty a dost casto- len tak na zamyslenie- opakujem nikoho sa nesnazim presvedcit
@zuzinka888 Mne je jedno, kto v čo verí a čo existuje a čo nie. Len píšem, ako diskusie fungujú bez ohľadu na tému.
@zuzinka888 Ale teda samozrejme, že Ježiš skutočne žil, to je historicky známy fakt. Aj to, že nebol biely 🙂 Akurát samotný tento fakt nepotvrdzuje nič ďalšie 🙂 ono samotný výraz "viera" úplne jednoznačne hovorí, že pointa je v tom, že je to nedokázateľné. Lebo keď niečo vieme dokázať, nemusíme veriť.
Ja kropim svätenou vodou často, ale ľudí nie. Len seba, dom, auto, motorku.. Nemysli si, že svätena voda porieši tvoje problémy a že je to nejaké zaklínadlo, lebo tak to z toho vyznelo.

@guliver19 Došli argumenty tak prišiel rad na urážky?