icon

Pomôžte predajcom Nota Bene potravinami, ak nemáte hotovosť

kristiii
3. nov 2024

Dnes som bola na nákup a pred predajňou stal pán, od ktorého zvyknem kupovať tento časopis. Keď som vytiahla peňaženku, uvedomila som si, že nemám hotovosť na zakúpenie. Tak som sa mu ospravedlnila a pán mi povedal, že chápe, ak by nebol problém, môžem mu v tej hodnote (tuším 2,80) kúpiť potraviny a časopis mi dá. Tak som kúpila pár vecí (spýtala som sa ho predtým, čo má rád) a on bol taký vďačný, že ako veľmi mu to pomôže.. to len taký výlev, že ak by ste nemali hotovosť, prípadne nechceli takýmto ľuďom prispievať hotovosťou, skúste sa ich spýtať, či je možný aj nákup v tejto hodnote pre nich.

Strana
z2
alesto
4. nov 2024

@kristiii Presne to som písala aj ja. Je to ich práca. Rovnako, ako by si kúpila časopis v novinovom stánku a tiež tú predavačku snáď neposiela nech si nájde inú prácu, keď je zdravá.

jamimo
5. nov 2024

@kristiii fajn príspevok. 👍 Ja- my tiež prispievame ľuďom v ťažkých životných situáciách. Na ulici sa môže ocitnúť skutočne každý z nás. Čo človek to príbeh, možno ťažký batoh na ramenách od narodenia, zlé karty života, s ktorými musí človek hrať, Čierny Peter v rukáve 🤷‍♀️ Nota Bene je v sociálnej oblasti výborný projekt, ktorý dáva šancu, zmysel, znižuje dopad sociálno-patologických javov...Kritici a zadubenci nikdy nepochopia.
Ja našim predajcom (moji rodičia tiež) aj Mikuláša donesiem, na Vianoce krabičku koláčov darujeme, opýtame sa, čo by potreboval, kávičku kúpim, aj pár € pridám, podebatíme. Neskutočne fajn chlapi - jeden obeť mafiánskych praktík 90 rokov-tzv. Biely kôň, druhý narodený v patologickom rodinnom prostredí, ŤZP. Žijú však slušne a dôstojne. A to ma teší 💖

mnamko
5. nov 2024

@candii to je prenho práca,aspon sa snaží a nežobre len tak, niektoré ženy ste hned hrrr v komentároch

evansova
5. nov 2024

@candii Do prace bude môcť ist, ak sa dostane z ulice. A práve predaj Nota Bene je jedna z ciest, ako to dokaze. Takze ich podporujem, uz ma dokonca zdravia, aj ked vedia, ze cislo, ktore prave predavaju uz mam.
Nie kazdy sa dostal do tejto situacie vlastnou vinou a keby aj, robi nieco pre to, aby postavil na nohy.
Tu treba trochu pochopenia a súcitu namiesto mudrych rad typu chod pracovat.
A mimochodom, casopis je zaujimavy,.okrem ineho tam najdes pribehy ludi, ktori sa vdaka Nota Bene vratili do normalneho zivota.

zuzinka888
5. nov 2024

Ja som davala gastrace ked boli. Teraz davam lustky v PET. A ked niekoho najdem pred obchodakom kto to tam za mna nahadze je to pre mna ako vyhra v jackpote🤣

simca06022011
5. nov 2024

@kristiii tiez sa mi paci, ked aspon ieco robia, aj ked nota bene predavaju.. ja napr. idem, ze kupim.. a ked sa mi zbierali casopisy a necitala som, prestala som, ale "akoze kupim", dam peniaze a nech casopis preda znovu... ja rada adm aj poulicnym umelcom aj predajcom, aj od deti si kupim vyrobky ked maju kadejake stanky postavene s hand made vecami :DD Proste snaha sa ceni.

Ja napr zijem v lokalite chatovej, kde starsi ludia vlastnia napr dom a niekde este zahdaru/chatu/chatku/budu.. a akurat vcera v buse som pocula taku vec.. ze babky nechavaju tam zit bezdomovcov, ale su neporiadníi, nechaju ich tam, nech nepomrznu, mohli by si to aj zveladit, opravit, upratat.. ale ze nic... za peniaze nakupia alkoholo a prost eim to tak vyhovuje, je im tak dobre (ja osm nediskutovala, bavili sa babicky v buse), jedna vravela ze v meste ma takeho "oblubeneho" tomu zvykne nosit navarene v nadobe a je velmi rad 🙂)) Cize takyto zivot je naoaj pre vela ludi volba (myslim zivot na ulici)... iste su aj vinimky, ale ja napr. iste indivitua stretavam dlhe roky ako zobru a vobec nie milo :D jeden den som sa zlutovala dala zenskej fakt velku sumu, a o par dni po mne ziapala, ked som jej nic nedala, ze aka som k** skupa... ako otocku som spravila a povedala jej svoje, ale aj tak.. proste vytoci to. Vyberajte si komu pomozete. Koho to zaujima ze s muzom su darmozraci a deti si narobili a po zobrotach chodia? koho zaujima, ze my ostatni tiez mame starosti kadejake, zavazky a nepadaju nam peniaze z nebicka.. :D

candii
5. nov 2024

@mnamko
@evansova mrzí ma že sa Vás to dotklo. Ja nemám dobru skúsenosť a týmito predajcami. Jednak nemajú ani visačku, podľa mňa ten časopis neviem ako získali.. keď aj dáš peniaze časopis ti nedá a keď nedáš peniaze oplúvaju ta a nadávajú ti. Sú doliezavy, otravný a drzí .. jedna raz bola pred jedným OD a prenasledovala ma až dnu do predajne a nasilu ťahala peniaze. Takže preto mám názor taký aký mám.

mane01
5. nov 2024

@kristiii ja si kupujem tento casopis pravidelne, vynikajuce citanie! A samozrejme, ze predaj casopisu JE praca! Rovnako ako predaj akehokolvek ineho tovaru. K zlym skusenostiam: treba pytat preukaz, stava sa, ze si rozni flakaci zozenu jeden casopis a pomocou neho zobru. Takym odporucim vybavit si preukaz. Kupujem len od predajcu s preukazom. Ten musi dodrziavat kodex predajcu, ma urcene predajne miesto. OZ co toto robi to ma vymakane, a tym ludom to velmi pomaha. Casto su to dochodcovia, ktori si chcu privyrobit, lebo im z dochodku nevychadza na lieky… nesudte hned, najskor si zistite, o com to je. ✌🏻

cacianka
6. nov 2024

@candii volaj policajtov

Strana
z2