Popôrodné potreby: Tipy na rýchle zotavenie po pôrode
Akurat dnes som nasla zabudnutu intimnu sprchu/za postovne alebo ak si z Ba a prides si poto darujem, mala som cisarsky takze je uplne nova nepouzita.
Sprej cucatrina a teatree olej od JUST po.mala.som zarobeny v pollitrovej flaske vlazna voda a dve kvapky oleja po kazdom cikani hned spredu oplachnut vysusit uterakom uemne poprikladat a streknut cica sprejom. Vlozky mi najviac vyhovovali dr max bebelo a poporidne nohavicky jednoznacne frida.
Som tri týždne po pôrode, najviac mi pomohla sprcha - viackrát denne, intímna spŕška s repíkovým výluhom, Cicatridina, popôrodné vložky Baptist, Bebelo. Štichy su už vonku, od dnes používam už klasické vložky. Inak intímnu spŕšku som kúpila za nejaké dve éčka cez Temu.
Ahojte baby, začiatkom júna mám termín a už začínam trošku panikáriť, čo všetko zbaliť do pôrodnice a hlavne som si teraz začala čítať, čo by mi vedelo pomôcť po pôrode aby som nemala také bolesti. Dajte pls nejaké užitočné tipy, ďakujem❤
Ahojte baby, začiatkom júna mám termín a už začínam trošku panikáriť, čo všetko zbaliť do pôrodnice a hlavne som si teraz začala čítať, čo by mi vedelo pomôcť po pôrode aby som nemala také bolesti. Dajte pls nejaké užitočné tipy, ďakujem❤
@martit59 ahoj, môžem ti poradiť, nakoľko som rodila v januári, tak mám ešte celkom v pamäti čo všetko som si balila. Do pôrodnice si určite zbaľ základ: doklady, hygienu, pohodlné nočné košele, župan, papuče, vložky (špeciálne popôrodné a ja som mala aj chladiace), jednorazové nohavičky a veci pre bábätko. A hlavne, nebuď na seba prísna, telo sa potrebuje zregenerovať ❤️
@martit59 ahoj, môžem ti poradiť, nakoľko som rodila v januári, tak mám ešte celkom v pamäti čo všetko som si balila. Do pôrodnice si určite zbaľ základ: doklady, hygienu, pohodlné nočné košele, župan, papuče, vložky (špeciálne popôrodné a ja som mala aj chladiace), jednorazové nohavičky a veci pre bábätko. A hlavne, nebuď na seba prísna, telo sa potrebuje zregenerovať ❤️
@simmiss ďakujem ti, si veľmi zlatá. Môžem sa ťa ešte opýtať aké sú to tie chladiavé vložky? Na čo sú dobré?
Oplachy repikom alebo par kvapiek tea tree do pollitrovky s vodou tie som mala uz v porodnici .po kazdom cikani oplachnut jemne ususit. Za dva tyzdne vsetko zahojene. Tie chladive vlozky su podla mna predrazena somarina.
@simmiss ďakujem ti, si veľmi zlatá. Môžem sa ťa ešte opýtať aké sú to tie chladiavé vložky? Na čo sú dobré?
@martit59 tie chladiace vložky sú vlastne také špeciálne popôrodné vložky/gélové obklady, ktoré pomáhajú upokojiť a schladiť citlivé miesta po pôrode. Veľmi pomáhajú hlavne pri opuchu, bolesti alebo po nastrihnutí. Ja som mala od značky Lansinoh a boli fakt super, dala som ich na chvíľu do chladničky a potom to bolo strašne príjemné a uľavilo mi to 😊
@martit59 tie chladiace vložky sú vlastne také špeciálne popôrodné vložky/gélové obklady, ktoré pomáhajú upokojiť a schladiť citlivé miesta po pôrode. Veľmi pomáhajú hlavne pri opuchu, bolesti alebo po nastrihnutí. Ja som mala od značky Lansinoh a boli fakt super, dala som ich na chvíľu do chladničky a potom to bolo strašne príjemné a uľavilo mi to 😊
@simmiss ďakujem, objednala som si ich a verím, že pomôžu. Už čakám každú chvíľku, že to na mňa príde🙈🙈

Intímna sprška je veľký pomocník, a sprej Cicatridina