icon

Poradíte kontaktné šošovky?

moon321
19. mar 2013

Aké máte skúsenosti?nosím okuliare,ale stale sú buď špinavé alebo zarosene.aj tak kazdy rok si kupujem nové.poradíte my šošovky?jake sú ceny a aj roztoky?ale nemám nejak moc peňazí.ďakujem za odpovede.videla som aj z netu že sa dajú objednať ale žiadnu skúsenosť nemam

galaxy
19. mar 2013

Kontaktné šošovky ti mi neporadíme, treba ísť očnému,ktorý ti odporučí aké sú vhodné pre teba. Roztoky a dajú kúpiť rôzne aj na nete aj v lekárni. Na pol roka ma to celé aj s roztokom stále asi 70€

grettka
19. mar 2013

Pokial nemas skusenost, tak treba ist najprv do optiky nech ti zameraju vsetky parametre, pretoze kontaktne sosovky treba cca o 1/4 dioptrie slabsie nez su okuliare, dalej zavisi od toho, ci mas cylindricke (toricke) skla, dalej je dolezitym parametrom zakrivenie tvojej sosovky-oka, takze pred prvou aplikaciou je dobre zajst niekam do optiky, alebo priamo k lekarovi. V niektorych optikach ti dokonca daju prvy skusobny par zdarma, takze otestujes a potom uz mozes objednavat aj cez net.
Drzim palce, nosim aj aj, sosovky skor v lete, ale okuliare cely rok

adriana458
19. mar 2013

Ja si kupujem u očného a 3 páry ma vyjdú do 40 € .. 1 pár je na mesiac, ale ja ich nosím oveľa dlhšie 😅 A roztok stojí okolo 14 € .. najprv by si ale mala ísť k očnému, lebo šošovky sa nosia s nižšími dioptriami ako nosíš okuliare.. aby si si ešte viacej nepokazila zrak

majka2508
19. mar 2013

ja som chodila ku ocnej. tie iste sosovky, co mi predavala za 30-40 e, tak nete cca 12e na 3 mesiace. Samozrejme,ked si este nenosila, tak chod ku ocnej, lebo ti nemusia sadnut hned prve alebo celkovo ich nemusis znasat.

inviav
19. mar 2013

treba ist najprv na ocne, nech ta vysetria, ake vlastne sosovky potrebujes a potom si az objednavaj z internetu...neodporucam kupovat od ocneho lekara, nakolko su u nich dost predrazene...ja kupujem cez internet uz 5 rokov a som spokojna s cenou aj kvalitou 🙂

terezka1947
19. mar 2013

ked si vsetko zratas,okuliare ta vyjdu lacnejsie 😒 ale zase nic ta neobmedzuje...ale rozhodne potrebujes ocneho lekara alebo ocnu optiku na zaciatku

katkazem
19. apr 2013

Ako tu písali dievčatá predo mnou, zájdi k očnému. Ja si tam teda nechala premerať len dioptrie a prvýkrát kúpila z internetu. Zakrivenie nie je podľa mňa úplne najdôležitejšie, ale kldině si ho zmerať nechaj, to je na tebe. Radím ti nekupovať úplne najlacnejšie šošovky, ktoré sa predávajú, pretože sa strašne zle nasadzujú. Zase ale do nich nemusí investovať majlant, aby boli dobré. Ak nevieš, ako sa nandavají, tak si určite nechaj poradiť v optike, ale až ti budú ponúkať šošovky, odmietneme. Na internete majú dosť lacné, často tí k nim dajú ešte roztok zadarmo alebo aj tá púzdra, Ja kupujem tu a kupujem tento typ šošoviek na 14 dní http://www.vasesosovky.sk/acuvue-advance.html
Ma vyhovujú, pretože šošovky nosím celý deň. Akurát som počula niečo o tom, že už sa nebudú vyrábať, tak neviem, ktoré si objednám nabudúce: (
Musíš ale vyskúšať, čo bude sedieť tebe ..... Roztok je podľa mňa úplne jedno. Je lepšie kúpiť si od rovnakej značky ako máš šošovky, ale je to asi na tebe.
🙂 😉

rosannar
31. okt 2013

ja tiež odporučujem šošovky acuvue ale s číslom 2, používam ich už asi 8 rokov. Na stránke www.vasesosovky.sk ich majú v super cene a ak zadate kod 9gmza pri objednávke tak vám dá zlavu 4 eura, ja som si ich práve objednávala 🙂