icon

Poraďte s výberom šiat na ples

bambulka255
8. jan 2020

Baby môžem ísť na ples, obyčajný dedinský nič nóbl v takýchto šatách?

Poraďte s výberom šiat na ples Poraďte s výberom šiat na ples
Strana
z2
jankalukasova
9. jan 2020

Tieto diskusie na temu pelsovych siat su na zamyslenie. Teraz neriesim autorku samu... ale:
...Na neformalny ples... alebo ...ak to nie je ples v opere.... alebo ... vies v com chodia u nas? Toto je proti tomu super....
Takze:
1. Ludia chodia na ples obleceni akokolvek...
2. Ludia plesom nazvu cokolvek...
3. Ludia sa nechaju strhnut pocitom, ze je nieco ok, lebo niekto je na tom este horsie.
Tak inak...
1. Na ples sa chodi v dlhych satach, z primeraneho materialu a primeranym vzorom, vhodna musi byt aj obuv.
2. Ples je konkretna formalna, spolocenska udalost, ktora ma svoje pravidla a nie akykolvek dedinsky candrbal
3. Oblubena veta mojej maminky: "ked ostani skocia z mosta, skocis tiez?"

teleskop
9. jan 2020

ked si das tie saty na ten dedinsky "ples" nezabudni odfotit tie ozrate cice v plesovych robach, ako ?tancuju" bez topanok...ale maju PLESOVE SATY 🙂 🙂

ukulela
9. jan 2020

Ale ženy. Na našej škole robia rodičovský ples. Vstupné nejakých 20 eur, sála v dedinskej krčme. Môžu to nazývať plesom, ale je to obyčajná zábava. plesové šaty by som si tam nedala už len kvôli tomu, že by som sa tam bala vojsť do wecka. Oblečenie podľa etikety by som riesila na plese v nejakom okresnom či krajskom meste, v divadle alebo v kúpeľoch, vo veľkej spoločenskej sále, v hotely, v historickom kaštieľa a podobne. Skrátka niekde sa už predpokladaný aká úroveň. Je tam plesový program. A tiež aj adekvátne vstupné. Môžete sa tu rozčuľovať pohoršovať a zhadzovať, ale prísť na dedinský ples plesovej róbe ako z opery je viac na škodu ako na úžitok. O jedenástej už budú mať všetci chlapi kravaty dole a na dlhých stoloch prikrytých bielymi obrusmi už bude minúte všetko víno. Dedinské zábavy nezhodujem a mám ich rada. Ale zábavu v štýle VIP tam určite neočakávam.

fokuska
9. jan 2020

@asia83 Suhlasim

fokuska
9. jan 2020

@ukulela Ved nikto nekaze mat na dedinsku zabavu plesove saty. Ale je to spolocenska udalost, takz sa patri mat spolocensky vhodne saty.
A to obycajne letne saty nesplnaju.

To uz radsej midi dlzka a vhodny strih a material, ako saty po zem ale uplne nevhodne.

kacoorka
9. jan 2020

Raz som natrafila na jeden článok, plne sa s ním stotožňujem
Ples aj dedinský je spoločenská udalosť
Platí na ňom rovnako etiketa ako na plese kdekoľvek inde.
Teda dlhé šaty, slávnostné
Vaše šaty, na ples určite nie.
Iba ak by bol vopred daný dresscode v plážovom štýle
Tiež som krv a mlieko, odporúčam zmenu strihu celkom určite
Za neveľa peňazí nájdete isto i tu na bazáre niečo vhodnejšie.
Prajem Vám úspešnú voľbu šiat a príjemnú zábavu

kacoorka
9. jan 2020

@ukulela tu by som bola proti, pretože aj v krčme môže byť ples honosný a na úrovni
Dedina neznamená automaticky nízku úroveň
Ak je to ples tak plesovo ak je to zabava ako napr mame my, mame dresscode dla témy, teda konkrétne tento rok krojovana zabava
Každopádne na ples plesovo

simca06022011
9. jan 2020

no ak sa v tom dobre citis, chod.. ja by som nesla.. u nas na dedinsky ples chodia obleceni ludia ako do opery, alebo na bezny den, ziadna rarita nie su ani zeny v nohaviciach... kazdy ako chce 🙂 nikto neriesi...

fokuska
9. jan 2020

@simca06022011 To, ze u vas to tak funguje, to neznamena, ze je to takto spravne vsade a ze by sa podla toho mali riadit aj ostatni.
A uz vobec nie, ze to bude tolerovane aj na inych plesoch.

Aj u nas v divadle sedela vedla mna zena v turistickych bagandziach a trekovych nohaviciach. A neznamena to, ze "kazdy ako chce" a ze by sa podla toho nebodaj mali riadit aj ini...

bl
9. jan 2020

ale samozrejme že možes, ked sa v nich citis dobre , ide o to aby ste sa zabavili, ved aj polku siat z opery by ti skritizovali. opýtaj sa partnera či ta aj v takýchto satách vytancuje do bezvedomia a ak ano neries. dolezite je aby si sa pacila sebe a jemu. pre saty sa nestresuj svet nespadne, uzite si to.

z1984
14. jan 2020

Za mna nie . Su to plazove saty. Bola som na dedinskom plese a mali skor zeny oblecene kratke saty a.dokonca aj nohavice. Ale stale to vyzeralo slavnostne

Strana
z2