icon

Posielate veci z bazáriku sociálne slabším matkám?

ersof2
11. nov 2011

Poprosím vas mamicky ,keby ste mi poradili co robit v takejto situacii,ked sa vam na vas inzerat ozve jedna mamina ,ze je zo soc, slabsej rodiny a keby som jej pomohla a poslala dake veci .vraj ma jedno dieta 3-rocne a druhe na ceste.A nemaju ani hracky a ani veci pre to este nenarodene dietatko. Poprosim ak mate skusenosti s takymto niecim ,keby ste mi poradili. neni problem tie vecicky poslat,ale bojim sa aby to nebol len daky "podvod".DAKUJEM vsetkym ,ktory mi odpovedia a poradia 🙂

liz_lemon
11. nov 2011

ja si myslim, ze je to podvod, treba im povedat, ze sa mozu obratit na charitativne organizacie napr. http://www.charita.sk/stranky/podmienky-skladu-...
pripadne, ked niekto ma veci, ktore by daroval, treba to davat rovno takymto organizaciam

lenka3007
11. nov 2011

hmm, tu sa mi tlaci otazka, že ked je maminka taka socialne slaba a nema ani na oblecenie, z coho plati internet? Teda pokial viem, na slovensku internet zadarmo nie je... 🙄

mamutka
11. nov 2011

podla mna je to podvod, kam podela veci a hracky po tom 3-rocnom???? a na net ma, ale na hracky nie......
a zapamataj si jedno, kto ma naozaj malo, ten sa neozve, ruky si zodiera po lakte, aby detom pomohol, ale zobronit nebude, stoji na zime a predava nota bene, ale len tak za nic nebude vypytovat a pod.... moja mama, zena z chudobnych pomerov a s tazkym zivotom a s naozaj minimalnym dochodkom hovori jedno: kto najviac lamentuje, tomu treba este zobrat!!! a ja tomu verim, kto nema, ten neotravuje, hanbi sa zato a ked je ozaj zle, najde charitu co mu pomoze, hlavne ked ma net! a nebude citovo vydierat nejake dobrosrdecne maminy!!! to urobi len spekulant, ako si vobec dovoli ked ty daco predavas vypisovat ti ze mas poslat daco zadarmo..... keby si mala na rozdavanie, tak nepredavas cez bazarik.....

syslica
11. nov 2011

@erosof2 Pomáham sociálne slabším rodinám, dokonca som pre ich deti čo-to nakúpila aj tu na MK... ale to sú rodiny, ktoré ja, alebo niekto dôveryhodný osobne pozná, mnohé z detí poznám už od bruška... súhlasím s tým, že ich rodičia neradi pýtajú a neznížili by sa k tomu žobrať na internete (a samozrejme, nemajú internet 😅 ). Pritom sú vďační za čokoľvek nositeľné.
Bohužiaľ na city mamičiek tu veľmi často apelujú rodiny Táncošová a Hajasová a ich široké príbuzenstvo a pýtajú najmä značkové veci 😠 .
Ak máš pocit, že chceš pomôcť, pošli ... opatrnosť je však namieste...

janka_pn
11. nov 2011

ak by som mala moznost na nahliadnutie do sukromia, ci su naozaj tak chudobni, tak pomozem velmi rada.

sisaha
11. nov 2011

podvod, nereaguj na to...je tu niekolko tem, z ktorych sa zo soc. slabsich obcanov vykluli využívači dobroty druhych.. Ak chces niekomu pomoct, tak tam kde si to vies overit...urcite by som nereagovala na žobranie cez net.

matax
13. nov 2011

ahoj, ja sa snažím tiež pomáhať, myslím si, že možno net nemá, že píše od niekoho, alebo niekto za ňu. no a ten trojročný možno hračky nemal..alebo málo a je jej to ľúto..neviem, ja mám dobrú a aj mierne horšiu skúsenosť, jedna mamina je skromna vdacaná, druhá si pýta sama aj to, čo potrebujem ešte ja...ale vdačné sú obe. vyskúšaj a uvidíš, čo sa z nej vykľuje.

mila23
6. sep 2018

ja by som si vypytala meno a adresu a skusila sa popytat na miestnom urade v danej obci...ci je naozaj rodina v nudzi. Popr. napis jej,ze mas iba nosenejsie veci na doma - ci bdue chciet. AK naozaj nema pre deti - bude rada aj za to. Ak bude pytat znackove,alebo spekulovat - je to klamarka.