Poskytla som osobné údaje cez telefón. Čo teraz?

mada111
19. aug 2010

Dnes som urobila peknu hlupost-pracovnicke banky som nadiktovala rodne cislo cez telefon.. ☹ Teraz si predstavujem, ako mi niekto vybieli ucet.. no hrozna predstava! Aj Vam sa to uz stalo? Ako ste to riesili?..

janka_a
19. aug 2010

@mada111 do banky a overit si co to ozaj bola pracovnicka banky 😒

vroni
19. aug 2010

Prosím ťa, čo má tvoje rodné čislo s vybielenim účtu?! Predpokladám, že to nie je tvoje heslo do internet bankingu a na rodné číslo si môžeš vybrať v banke akurát tak pár nevyberaných slov ale žiadne peniaze. Je iná haluz, že by v banke potrebovali tvoje rodné číslo, pri zakladní účtu si predsa fotia občiansky, tam to nemenné a večné rodné číslo predsa majú (možno na overenie tvojej totožnosti? To by som ešte pochopila) V každom prípade tvoje rodné číslo nie je nijaká informácia, ktorá by pomohla vybieliť bankový účet. Tvoj alebo cudzí. Inak poznám, že Tatrabanka (Dialóg) takto overovala totožnosť volaného (keď mi chceli oznámiť nejakú informáciu o mojom účte - že neprešla platba a pod), tak som si volila kontrolnú otázku, ktorú mi smú položiť. Nejaké číslo tam možné bolo (už si nepamätám, či rodné číslo či dátum narodenia. Vybrala som si inú možnosť, takže už neviem)

maria_1
19. aug 2010

@vroni rodné číslo sa zneužiť určite nedá, tak buď spokojná

vroni
19. aug 2010

@maria_1 ja?????!!! Ja nastastie paranojou netrpim a nemyslim si, ze by niekto chcel "zneuzit" moje rodne cislo 😀 😀 😀 To zrejme patrilo zakladatelke temy....