icon

Poskytla som záujemcovi na inzerát číslo môjho účtu

tinap11
29. júl 2023

Dobrý deň predávam na Facebooku tv rodičom,ozval sa mi pán že ho kúpi a chce poslať kuriérom...penaize že pošle,napísala som mu číslo účtu vo forme ibanu nič iné žiadne info z karty a on si ma hneď blokol...môže sa mi niečo stať keď som mu napísala číslo účtu? Predávam veci vselikade číslo účtu dávať tak nemôže nič či :/

alickapusinka
•
29. júl 2023

nie pokiaľ si zadala len číslo účtu nič iné tak nemôže.

viestta
•
29. júl 2023

Z cisla uctu nic nevycita a urcite je to podvod

tinap11
autor
•
29. júl 2023

@viestta dala som len číslo účtu,no IBAN vlastne celý a blokol si ma,ale to dávam skoro vždy keď čosi predávam tak nemôže nič či? :/ Nechápem prečo odišiel...viem že sú podvodníci ale nepýtal vôbec info z karty to by som zistila že je to podvod

viestta
•
29. júl 2023

@tinap11 no lebo si nenanaletela na dristy o peniazoch poslanych kurierom. Co mal s tebou viac riesit?

tinap11
autor
•
29. júl 2023

@viestta ale sme písali a kuriéra súhlasil že objednám ja,potom iba že pošle peniaze napísala som mu IBAN a neozval sa,teraz som volala aj na číslo čo mi dal telefónne a je neplatné. Nemôže hádam nič keď ma iba...

viestta
•
29. júl 2023

@tinap11 IBAN mu na vybielenie uctu nestaci

tosomja
•
29. júl 2023

@tinap11 nie, nič nemôže.

isis234
•
29. júl 2023

ak ty zadávaš na prevod svojich peňazí eurá,,, čo všetko musíš predtým urobiť? Prihlásiť sa heslom do svojho účtu a to on nemá.
Proste chcel len tovar, zadarmo,,, ak musel poslať peniaze vopred, odišiel... aby si ho viac nekontaktovala, blokol. Sme rôzny..

lonely66
•
Odpoveď bola odstránená
•
muchotrafka298
•
29. júl 2023

Cislo uctu nie je taky udaj, aby Ti vedel niekto vybrat peniaze z uctu alebo s nim manipulovat. Zadavas ho bezne v praci, posielaju Ti tam vyplatu a podobne.

martina7578
•
29. júl 2023

Bude to podvodník. Nič ti nemôže. IBAN bežne nájdeš na ľubovoľnom e-shope. Väčšinou sa podvodníci snažia vylákať údaje z platobnej karty. Vtedy to už je nebezpečné.

maranco
•
29. júl 2023

@tinap11 z čísla účtu vie zistiť maximálne akú máš banku
a v noci ti môže volať "tvoja" banka že máš napadnutý účet a máš mu nadiktovať číslo karty
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/autenticka-n...