icon

Poslala som tovar, ale peniaze mi na účet neprišli

bka121
3. okt 2021

Jeden pan mi pisal, ze kupi odomna jednu vec co som mala na bazariku. Pytala som sa ci chce platit dobierkou alebo prevodom. On povedal ze jemu je to jedno, tak som povedala ze moze prevodom. Doverovala som mu, (vzdy to tak robim) a povedala, ze staci ked mi posle screen z tranzakcie, a ja mu na druhy den podam balik na poste. Uz presiel cca tyzdem, on uz prevzal balik, a peniaze nikde. Na spravy neodpoveda. Mam pocit, ze zrusil tranzakciu. Co v takomto pripade? Urcite je ta zrusena tranzakcia evidovana

Strana
z4
karolinakr
4. okt 2021

U nas si jeden pred potravinami ručne stručne pýtal 200 eur od dotyčného, bolo to celkom zaujímave divadlo

karolinakr
4. okt 2021

Ináč to kto takú somarinu vymyslel, že prefotené screenshoty, mňa by to ani nenapadlo posielať takto tovar a to prvy krat na koniku som videla, že niekto takto posiela a ponáhľa sa, ale kam?...to už tych par hodin človek vydrží, kým prídu peniaze

karolinakr
4. okt 2021

Preto sa vymyslela dobierka, z rúčky do rúčky, dostaneš tovar až ked zaplatíš, a v tejto dobe veriť ľudom sa ozaj neoplatí

karmen118
4. okt 2021

@bka121 píšeš, že ti posielal peniaze sobotu, myslíš túto čo bola teraz? Lebo často sa stáva, že ak mi zaplatia cez víkend alebo ja keď kupujem cez bazár a platím počas víkendu tak platba nabehne až pondelok počas dňa, a párkrát sa mi stalo, že nabehla až utorok. Záleží od banky, z ktorej peniaze posielal. Ak by ste mali rovnakú banku to zvykne nabehnúť veľmi rýchlo ale ak máte každý inú, tak to môže trvať aj deň dva, prípadne sa pripíše platba až po víkende..

kiwi3
4. okt 2021

@karmen118 v uvode pise, ze uz presiel tyzden

tayla
Autor odpoveď zmazal
karmen118
4. okt 2021

@kiwi3 už to vidím, ďakujem za upozornenie, prehliadla som to, odpisovala som narýchlo pri mojom akčnom synovi 🙈. No neviem veru ako sa k peniazom dostane, jedine ak pán zabudol poslať a dodatočne pošle, ale keďže prestal komunikovať, tak to nevidím veľmi reálne. Pre toto ja posielam balíky až po pripísaní peňazí na účet, ak niekto potrebuje tú vec súrne pozerám hodnotenia, ak má veľa odporúčaní, tak súhlasím, že keď mi pošle screen platby, tak posielam balík.
@bka121 skús preveriť jeho číslo účtu a meno na FB sú skupiny, kde pridávajú ľudí, čo neplatia alebo nepreberajú balíky - píšu tam mená, profily, ich čísla účtov, aby si ostatní dali pozor a nenaleteli, možno ti aj poradia ako postupovať, ak je to známa firma a oklamal viacej ľudí, ak sa nazbiera určitá suma, tak potom zvyknú podávať hromadné trestné oznámenie na polícii.

karolinakr
4. okt 2021

@karmen118 ano, lebo ked sa nikto neozve, potom im to prejde len tak

kubkovamama
4. okt 2021

@bka121 fakt by som.mu isla osobne vyzvanat.Aj susedom,nech ma hanbu.S muzom,bratom,kolegom.Kolko takych chrapunov sa az potom zbadá.A vratil by ti aspon tovar

kaia
4. okt 2021

@bka121, ak urobi prevod s dnesnym datumom, tak sa peniaze okamzite odpisu a “privolat” naspat formou zrusenia transakcie sa nedaju. (Viem z vlastnej skusenosti, poslala som prachy omylom inde a naspat sa tato akcia vratit neda)… 😉
Ak tam nastavil iny datum, tak si myslim, ze tiez nie. Peniaze mu odidu hned, len prijemca ich dostane neskor…
Divne na tom celom je, ze s Tebou nekomunikuje 🤷‍♀️

Strana
z4