Postavenie tehotných žien v pracovnom pomere - dotazník
Ahojte maminy aj budúce maminy,
volám sa Nina, mám 21 rokov a aj keď ešte k vám nepatrím, tak sa už teraz veľmi teším na svoje detičky. Všetko má ale svoj čas a ja sa momentálne venujem štúdiu. S týmto súvisí aj moja prosba na vás. Som študentkou 3. ročníka na Fakulte managementu UK a aktuálne píšem bakalársku prácu. Avšak na svoju praktickú časť potrebujem práve vašu pomoc. Budem vám veľmi vďačná ak by ste mi prosím mohli vyplniť tento dotazník. Je určený pre vás maminky alebo tehotné ženy po roku 2004, ktoré boli zároveň počas tehotenstva zamestnané.
Veľmi by mi to pomohlo a vážim si to, lebo chápem, že popri deťuškách nie je veľa času na takéto záležitosti.
Ďakujem ❤️
https://www.survio.com/survey/d/E6I2X8J6Y7Z9D8U7A
Otazka cislo 8 - pytas sa na oznamenie zamestnavatelovi, nie kolegom a v odpovediach su potom mzonosti o tom ze kolegovia boli radi a podporili ma. To nedava zmysel.
@nafka0483 táto otázka je zameraná na fakt, že pre oznámenie tehotenstva zamestnávateľovi je okrem iného potrebné dodať aj lekárske potvrdenie, ktoré žena získa cca po 12. týždni tehotenstva (tehotenská knižka). To znamená, že sledujem znalosť zákona, nie presný čas oznámenia. Ale ďakujem za pripomienku, pridám ešte jednu možnosť odpovede.
Čo sa týka otázky č.8 - je to spojená otázka. Pokiaľ o tom tvoji kolegovia nevedia, tak v poriadku, nemusíš vyberať danú odpoveď. Stačí vybrať iba tie, ktoré sa na teba hodia 🙂
@niyna Lekar vyda potvrdenie aj skor ako v 12tom tyzdni. Zalezi na lekarovi, kto ma aky zvyk. Niekto neoznami okamzite ako ma pozitivny test, ale pocka napr. na prvu kontrolu a ked je akcia srdiecka, lekar vyda potvrdenie - napriklad v 8mom, 9tom tyzdni.
Ak sledujes znalost zakona, tak postav tak otazku. Zostavovanie dotaznik a jeho otazok ma presne pravidla. Ak si das otazky len tak a potom to "obhajujes" alebo skryvas za to, ze si tym sledovala nieco ine, tak vysldky mas uzplne nerelevantne.
Toto nie su hate komentare, toto bez ako konstruktivnu kritiku od cloveka, ktory sa v tejto praci vyzna. Mas nastudovanu teoriu ohladom zberu dat, statistiky, tvorby dotaznika? Mas zadefinovane hypotezy? Videl znenie dotaznika veduci tvojej prace? Ak ano, tak ho v takomto zneni schvalil?
@niyna že hate komentar :D ok dievča. Na univerzite sme mali viacero semestrov na tvorbu dotazníkov. Chýb tam je viac, preto sa mi nechce isť teraz rad radom. Radšej ho daj skontrolovať ešte niekomu inému, najlepšie niekomu kto sa venuje tvorbe dotazníkov. Nie každý školiteľ vie ako sa tvorí správny dotazník.
@nafka0483 ved práve. Tam toho je dosť ešte. Nestačí iba použiť výsledky ktoré vyhotový program survio. My sme všetky odpovede museli ešte štatisticky čistiť v programoch na to určených, kódovať, dekódovať atď. To bola robota :D
@autumm Samozrejme. Vela ludi si mysli, ze len napisem otazky a je to. Formulacia otazok je ten posledny krok. Najprv stanovim hypotezy. Kazda hypoteza sa overuje viacerymi otazkami a velmi zalezi na kazdom jednom slovicku. Rovnako tak odpovede - musia byt urobene tak, aby kazdy vedel odpoved, ktora naozaj zodpoveda tomu co si mysli/zazil a pod. Nie ze nepasuje mi nic, ale nepusti ma to dalej, tak odkliknem len tak. To potom skresluje data. V tomto dotazniku je vela chyb.
Dovolim si tvrdit, ze ho veduci prace ani nevidel. V pripade, ze ho videl a takto ho odobril, tak by mal okamzite letiet z fakulty, pretoze je uplne nekompetentny na to aby viedol studnetov a ich zaverecne prace.
A autorka - este raz, toto nie je hejt. Toto vsetko na teba vytiahne oponent prace uz v posudku a dvoma vetami ti kompletne zrusi cely vyskum. Bola by to skoda, tak radsej si pripust, ze si urobila chybu, popytaj sa podrobnosti, rady ta ponavigujeme na prislusnu literaturu, nastudujes si co treba, urobis poriadny dotaznik a budes si vediet svoj vyskum aj celu pracu obhajit ;)
Pre mna vsetko v pohode, akurat posledna otazka som nevedela odpovedat kedze mne nepredlzili zmluvu ked zistili ze som tehotna, taka moznost tam nebola a ja som uz nebola v skusobnej dobe.
@niyna lekári bežne vydávajú tehotenskú knižku skôr, povedala by som že väčšina žien dostáva knižku pred 12tt. A súhlasím s komentármi @autumm a @nafka0483 A zo svojej praxe odporúčam zapracovať na prijímaní spätnej väzby od ľudí, ktorí vedia poradiť. Ja som vyplnenie dotazníku vzdala, nedám informácie do niečoho, čo je urobené zle.

@niyna Otazka cislo 6 - ak si niekto nevie vybrat ani jednu moznost? Ak neoznami okamzite ale necaka ani do 12teho tyzdna? Alebo oznami po 12tom tyzdni ale skor ako nastupuje na matersku? Nemas to tam pekne odstupnovane, cize budu zeny, ktore nebudu vediet vybrat ziadnu odpoved.