icon

Poštovné na Slovensku išlo hore

seron2
15. mar 2025

Nevadi Vam ze slo postovne tak hore?Posielate aj tak? to su nehorazne ceny za malu obalku obyc dva eura a vsetko beru jak balik hned 3,50 a pohladnicka 1,20 neskutocne .

Strana
z2
sarandon
15. mar 2025

Nevadí,listík či pohladničku pošlem 1x do rôčka.

doriiis
15. mar 2025

Na pošte som nebola pekných pár rokov

nynia
15. mar 2025

Nevadi, ked raz do roka nieco poslem cez slovensku postu tak niekedy aj to je vela.

nelca84
15. mar 2025

@seron2 tak podla toho co posielas. Ja som minuly tyzden vracala do eshopu jedny saty, poslala som ich ako doporuceny list cez eph a platila som 3e.
Cez packetu mi ponukalo 3,40e.

nairobi
15. mar 2025

@seron2 ano, súhlasím,slo to veľmi hore,,,ja často nakupujem cez net a za obyčajné poštovné a balne si pytaju 5€,,,

cimage
15. mar 2025

Dve eura. Ano posielam ked potrebujem, ale nie je to casto.

klementinka58
15. mar 2025

no ja vacsinou vyuzivam packetu akurat dnes som bola na poste poslat balik co som predavala veci, mna prekvapuje ze mamicky packetu vobec nevyuzivaju len tu postu.. co je pre mna dost mimo trasu 🙂 Za balik som dnes platila 4,90 1 triedou a bolo tam dvojo nohavic, neviem mne to neprisla az taka hrozna cena...mna skor unavuje vypisovat podacie listky a pod....packeta je rychlejsia

nelca84
15. mar 2025

@klementinka58 aj cez postu mozes podat zasielku elektronicky a vtedy je aj nizsia cena. Vola sa to ePodaci harok.

klementinka58
15. mar 2025

@nelca84 ano viem, len sa mi s tym nechce natahovat, aj tak to musis vypisat, vytlacit tusim raz ci dvakrat som to robila

ako pisem, mne tie ceny nepridu az take hrozne len ked som teraz predavala tak mamicky chceli co najlacnejsie a tak ma to prekvapilo ze kupi veci za 20e a 4 e postovne jej pride vela

majka2959
15. mar 2025

@klementinka58 Ja EPH vypíšem elektronicky, ale nič netlačím, vypíšem to číslo EPH na balík.

majka2959
15. mar 2025

@klementinka58 Tiež pani kupovala za 40 eur, ale chcela na dobierku čo najlacnejšie cez Packetu, nakoniec to vyšlo lacnejšie cez poštu.

bielasovicka
15. mar 2025

Nevadí, neposielam ani listy, ani balíky 🤣

guudy
15. mar 2025

Ja sa nerozculujem, lebo mi to nepomoze. Ked potrebujem, tak poslem a neriesim postovne. Ak nepotrebujem, neposlem a tiez neriesim postovne 🙂

nelca84
15. mar 2025

@klementinka58 nemusis tlacit, len si odpises to podacie cislo

3009
15. mar 2025

@seron2 nevadí, veď keď ideš aj do obchodu či reštaurácie tak ak chceš nakúpiť alebo sa najesť musíš zaplatiť aká je cena a nie sa rozčulovať, veď ti to aj tak nedá nikto lacnejšie.

denisa_deniska
15. mar 2025

@seron2 tiež neposielam už často, ale mne to pomohlo - aspoň nenakupujem na eshopoch 5 vecí, s tým, že dve vrátim a potom platím poštovné 😂

lasona
15. mar 2025

Postu využívam možno 2 krat do roka, takže nejak extra sa ma to nedotklo.

ekira1
15. mar 2025

Nevadí, zadarmo to nikto robiť nebude. Šli náklady hore nám, šli I na pošte. A dva eura som v živote neplatila a pohladnicku som posielala naposledy na základnej škole.

misanthropicdann
18. mar 2025

@seron2 nie nevadí, rovnako by som ešte viac zvýšil ceny.
Pošta nedokáže na seba zarobiť preto by som to riešil dvíhanim cien.
Rovnako by to motivovalo aj firmy aby neposielali každú hovadinu poštou a pekne prešli na digitálnu komunikáciu s tými s ktorými sa to dá.
A ti co si spravili biznis z predaja "bazarovych" veci by som klepol po prstoch. 80% z nich aj tak len nakupuje veci z aliexpres, sheen, tému a ďalej to predáva ako "bazarik".

klotildabazarik
18. mar 2025

@seron2 ja by, som zrusila aj celu postu😂

evaachesa
18. mar 2025

Pohľadnice posielam 2x do roka a na posielanie balíkov využívam Packetu.

3petka
18. mar 2025

@seron2 Strašné áno. Ja posielam pravidelne, síce väčšie listy ale nie zase také ťažké a za jeden platím okolo 3,8 až ma vystrie keď to počujem. Naozaj zachvílku cez kuriéra to bude lacnejšie. Vraj keď to nahodím cez net a na pošlte len podám je to lacnejšie ale ešte som nemala kedy to odskúšať.

silvike
18. mar 2025

@seron2 Ja to teda dost vnimam, to navysenie cien. Hlavne skrz bazar. Jednak si fakt rozmyslim, ci sa mi oplati kupovat jedny leginky za 5-6e, ktore pani nevie/nechce zabalit do rozmeru 35x25x3 cm aby to slo ako list za tych 1,6e. Tak nakoniec to ide za 3,9e (alebo za 3,5e) co uz je dost rozdiel oproti tym 1,6e. A podobne aj kupujuce si to 3razy rozmyslia, ci kupia odomna dajaku vec, ked im napisem kolko to bude s postovnym. Chapem, ze zadarmo sa to posielat neda, ale naozaj tie ceny su uz dost vysoke a tym padom stagnuje bazar jednoznacne.

nelca84
18. mar 2025

@klotildabazarik teba snad niekto nuti vyuzivat sluzby posty? Ved posli cez niektoru z xy kurierskych spolocnosti. A vybavene.

majka2959
18. mar 2025

@3petka Áno, je to jednoduché, treba to len vyskúšať a človek si na to zvykne. A hlavne je to lacnejšie. ePodací hárok - EPH.

kiwi3
18. mar 2025

ja sa cudujem, ze to niekto riesi po troch mesiacoch. ale predpokladam, ze aspon do juna sa to bude objavovat.
a ano, je to vela, kedze vacsine ludi platy nenarastli a postovne nijak nezvyhodnuje fyzicku osobu. tym padom je v eshopoch momentalne postovne rovnake ako to, co musi clovek vysolit pri bazari. to ma za nasledok, ze bazarovy predaj je mizerny a cloveku sa de facto znizuje plat este viac. ja som napriklad vedela kedysi zarobit ciastku, ktora v rozpocte urcite pomohla.
ale najvacsie zdrazovanie este len pride (teraz nemyslim postu), takze si treba zvykat.

3petka
18. mar 2025

@majka2959 skúsila som ale cenu mi neukázalo tak som zvedavá.

seron2
autor
18. mar 2025

@silvike suhlasim

barbora_t
18. mar 2025

No kaslem celu postu, pouzivam uz len dpd (do odberneho miesta od 2,7e a kurier 3,30e ) alebo packetu 😊

janai1
18. mar 2025

@3petka zadala si váhu?

Strana
z2