Poštový poukaz na starú adresu

lusyke
28. okt 2016

Prečo mi prišla písomná informácia o poštovom poukaze na moju starú adresu? Od svokrovcov sme sa presťahovali pred pol rokom, zmenila som si trvalý pobyt a túto zmenu som nahlásila aj banke. Minulý týždeň mi jedna pani posielala peniaze poštovým poukazom na účet. Dala som jej moju novú adresu a tento týždeň prišiel ku svokrovcom list s informáciou o tejto transakcii ktorú posiela pošta. V liste je uvedená moja stará adresa. Prečo mi to prišlo tam keď som tej pani dala moju novú adresu? Bola som sa pýtať u nás na pošte či majú nejakú databázu odkiaľ automaticky vzali moju starú adresu. Teta na pošte sa tvárila že čo ona s tým má.. že som asi dala zlú adresu...(no ja viem že som dala správnu). Alebo že to banka...no banka má moju novú adresu (už mi aj prišli zásielky z banky). Proste mi nevedela povedať ako je to možné. Nič také strašné sa nestalo keďže peniaze sú pripísané na účte, ale proste nechcem aby mi nejaká pošta chodila ku svokrovcom....a snáď si nebudem platiť mesačne preposielanie pošty...pýtajú nehoráznu sumu za to.

sseb
28. okt 2016

Banka vedie pri účte dve adresy - adresa majiteľa účtu a korešpondenčná adresa. Skontroluj si, či máš zmenené obidve.

lusyke
autor
28. okt 2016

@sseb a kde to skontrolujem? Dá sa to aj cez IB?

sseb
28. okt 2016

Ja som to riešila pred 7 rokmi priamo na pobočke. Cez IB skús Nastavenia - Personalizácia - Moje osobné nastavenia (tak to je vo VUB).

lusyke
autor
29. okt 2016

@sseb Tak som to teraz pozerala. Mam vedenu iba adresu trvaleho pobytu. Korespondencna adresa ani nieje zalozena...takze ta by mala byt automaticky zhodna s adresou trvaleho pobytu. Takze bankou to nebude. 😒