Potravinové mole
Pisem tu takto 1x, vacsinou citam a komentujem.
chcem hlavne pre tyhc, ktori s nimi bojuju a nevedia kde, poradit miesta, kde sa mozu nachadzat.
1. vrecko z vysavaca, ak je papaierove, vyhodi sa,a le ak je napr, textilne, to sa pouziva opakovane a mozu v nom byt omrvinky z jedla.
2. dnesna skusenost - dutiny mixera. pri mixovani sa do nich nafrka muka, kakao, pomlete orechy a pod, dnes so vytiahla mixer a pozeram, v takych malych otvoroch akoby kakao s mukou na pavucinke. mala som podozrenie, potom som nasla mrtveho cervika vypadnuteho na stole ( mala som tam ten mixer polozeny. som bola celkom v soku, kde vsade sa dokazu dostat.
takze toto su take nezvycajne miesta, kde treba pozriet, ak sa ich neviete zbavit.
Za skrinkou na stene. ☹
mna dnes ten mixer sokoval. mozem kupit druhy, aj ked tento by sa este dal vycistit,len sa musi rozobrat. no akoze neviem ako sa mam o mixer starat ´, to mam po kazdom pouziti rozobrat? neviem na co su tam tie otvory a dutiny zospodu
@majamat na potravinove mole v spajzi mam kupene z DM papieriky uz je na nich snad 50 mol nalepenych. Neviem odkial sa u mna nabrali a ci uz nechystam z celeho poschodia vsetky ja. Skus tie papieriky
https://www.mojadm.sk/profissimo-pasca-na-potra...
dievcata...ja som pred tyzdnom nasla pri muke malilinkeho cervika... dnu v baleni nebol, ale vyzeralo to ako by sa prehryzol zodpodu... predvcerom som nasla dalsieho... do kosa letelo skoro vsetko... ostalo mi neotvorene kakao, par neotvorenych cajov,pudingov a zvysok je v skle... su to tiez mole?
v harmonike🙈 Preto sú tie mechy napustené niečím smradľavým voči moliam...ináč tie papieriky fungujú mám ich polepené preventívne v špajzi aj v skriniach
@milka1988 mala som, kupujem v 101 a mole sa chytaju, aj tak sa mi tam nejake dostali. no tie na postavenie, to ma zaujalo. rozmyslala som, ze dam neico aj hore, proste 2ks neicoho aby som tam mala.
@mamamasama ja mam mole kazdy rok,a le nikdy ich enmam v jedle. ked sa objavili 1x, tak somspajsu vyhadzala 3x a nic som nenasla, potom sme sa prestahovali do bytu v bytovke oproti a teda tu mam mole tiez, ale tiez som nikdy nenasla v jedle.
teda 1x v muke, ktou som ale priniesla z obchodu. videla som tam pavucinky a vyhodila som ju, a 1x vo figach, ale to tiez hned letelo do kosa a to uz ej par rokov.
muky mam v dozach z Ijei a aj vela dalsich potravin.
@majamat vdaka za odpoved. V mojej potravinovej, ani v dome som vsak nevidela poletovat ani jednu. Netusim teda, ci tie cerviky boli mole, alebo nie. Preventivne je vsetko vyhodene. Snad uz nic podobne neuvidim.
Nam pomohlo len vsetko vyhádzať, vyumyvat police a dat sietku na taky ventilacny otvor co mame v spajzi lebo chodili z vonku.
Niektorí si na police v špajzi lepia papiere alebo dávajú podložky, tak pod tým... inak u nás klasika, orechy, goji, pohánka, čaj, ryža
Veru aj ja som už všetko 2x vybrala vyčistila, vyhodila aj tak občas nájdem moli a už neviem odkiaľ.
@majamat tie svinuchy vojdú aj do zatvorených obalov aj do sklených pohárov...ja s nimi bojujem s prestávkami furt... My sme napr.mali v prázdnych sáčkoch 🤦🏻♀️🤷🏼♀️
@abcmajacba to hej, je to pliaga. ja mam tie nadoby vzduchotesne, tam nastastie nevojdu. no skryju sa kade-tade.
Poskladané utierky. V zahyboch..
@cacianka 😲

a teda ak mate este neico podobne skusenosti, tak pridajte