icon

Potreby na háčkovanie

ssussie
17. jan 2013

Zeny asi to idem skusit, ale chcela by som vediet v kotrom e-shope si nakupit potreby a co mi treba - chcem zacat s dacim hrubsim - teraz na zimu. Poradite? Dakujem!

Strana
z2
mina066
4. feb 2013

Ahoj, pozerala som dnes štatistiky na http://www.minamoda.sk/ (moja stránka) - tak som sa preklikala až ku hľadaniu návodov - sem 🙂.
Tu mám nejaké letné detské čiapky - vraj sa na nich dajú počítať očká a riadky 🙂

http://www.minamoda.sk/index.php?option=com_vir...

A tuto nejaké dospelácke:

http://www.minamoda.sk/index.php?option=com_vir...
- tak, ak chcete, pozrite, prípadne sa opýtajte 🙂

tannja
6. feb 2013

@ssussie tu sú veľkosti čiapočiek
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3925 , podľa toho budeš vedieť akú máš robiť placku a akú hlbokú máš urobiť čiapočku. Snáď ti to pomôže

mina066
6. feb 2013

No, dievčatá, celkom presne ten vzorec zo základnej školy, ktorým sa vypočítava obvod kruhu - "nesedí" 🙂. však - ak by presne pasoval - vyrobili by ste niečo v tvare hrnca 🙂, čiapočka sa zakrivuje postupne, nie naraz - súvisí to s použitými stĺpikmi, napr. ak sa používa dlhý stĺpik, vrchný kruh by mal byť o niečo menší ako podľa výpočtu 🙂.
Háčkujem aj košíčky, tam je dno rovné a strany idú kolmo hore - lenže - ak to chcem docieliť, medzi pridávaním očiek (na dno) a časťou, kde už nepridávam, musím háčkovať jeden rad pevných stĺpikov 🙂
Takto:
http://www.minamoda.sk/index.php?page=shop.prod...

ssussie
autor
6. feb 2013

@tannja jasne, ale mne to nesedi, vzorec je fajn, ale staci ze silnejsie utahujes a uz to mas mensie, zase ked robis vonejsie, tak to mas dlhsie - a preto som uz sest krat cele parala, takze teraz viem, ze pri mojom utahovani je t desat riadkov 🙂

tannja
7. feb 2013

@ssussie veď keď silnejšie uťahuješ máš potom viac riadkov ale meraj to na centimetre nie na riadky, potom to určite budeš mať dobre. 😉

ssussie
autor
7. feb 2013

@tannja no ved, som mal mat 14,3 cm placku, tak som dala 14,5 pre istotu a i tk bolo malo - takze mne to vychadza aspon na 15, aby to sedelo 😀

tannja
7. feb 2013

@ssussie no vidíš ako si si pekne poradila, určite ti to už vyjde. Neboj sa, taká druhá tretia čiapka bude už bez párania 🙂

ssussie
autor
7. feb 2013

@tannja 😀 ale tu prvu bude moj syn nosit permanentne - za tu namahu :-P

tannja
7. feb 2013

@ssussie 😀 😀 😀 to verím, neboj ďalšie ti pôjdu jedna radosť, že nebudeš chcieť háčik pustiť z ruky, a tak sa zlepšíš, že sa pustíš aj do svetríka 😉

mina066
7. feb 2013

Podľa mojich skúseností - ak robím čiapku pre 2 ročné dieťa, z priadze s návinom 125 m/50 gr. , z dlhých stĺpikov - na základnú "placku stačí 7 kruhových riadkov:
5 retiazkových očiek spojiť do kruhu
1. kruhový riadok - do kruhu 7 dl. stĺpikov
2. kruhový riadok - do každého dl. stl. predchádzajúceho riadku po dva dlhé stĺpiky
3. kruhový riadok - zdvojíme každý druhý dl. stĺpik
4. kruhový riadok - zdvojíme každý tretí dl. stĺpik
5. kruhový riadok - zdvojíme každý štvrtý dl. stĺpik
atď ... takto by to malo vyjsť - tá začiatočná "7" je rokmi odskúšaná 🙂 - alebo - ak by to niekomu takto nevychádzalo, nech skúsi v prvom riadku háčkovať namiesto dlhých stĺpikov krátke stĺpiky (ďalšie riadky už samozrejme dlhé)

milka2105
13. mar 2013

Ahoj dievcata, som v hackovani tiez zaciatocnicka a chela by som per syna uhackovat ciapocku s Adidas znackou...uz som nasla obrazky na webe, ale bez postupu. Nevie mi niekto poradit??????Vopred dakujem....

katkawil
21. mar 2013

Baby potrebovala by som poradiť, som len začiatočníčka a chcem sa spýtať že keď idem háčkovať čiapočku tak musím použiť priadzu? Lebo som kúpila vlnu Batole, robíte čiapočky pre deti aj z vlny?

mina066
5. apr 2013

katkawil,
neviem ako ostatní, ale ja používam všeobecné označenie "priadza" preto, lebo tento pojem zahŕňa v podstate všeko, čo je spracované pradením 🙂 ... napr. píšeš o "vlne" Batole - ale to nie je vlna (vlna je označenie pre priadzu živočíšneho pôvodu, spravidla ide o čistú ovčiu vlnu), pokiaľ viem, Batole je akrylová priadza.
Samozrejme, čiapky sa háčkujú z akejkoľvek priadze, aká sa Ti páči a spĺňa základnú podmienku, že "neškriabe", pre deti do troch rokov je vhodné, aby mala aj príslušný certifikát.
Pri výbere vhodnej priadze (vlna, bavlna, akryl, bambus, viskóza ... zmesové priadze ...) odporúčam riadiť sa ročným obdobím, na ktoré je čiapočka určená - v zime to môže byť akryl alebo detská vlna, ale napríklad letné sieťované čiapočky pre deti odporúčam háčkovať z bavlny, alebo z bambusu. Naopak, bavlna nie je vhodná na zimu - "nachytá" veľa vlhkosti a veľmi dlho schne ... v tomto ohľade (zimné čiapky) je ideálna pravá ovčia vlna, ale pozor - musí byť spracovaná tak, aby bola vhodná pre deti (surová vlna väčšinou dosť škriabe) ... táto voľba je vhodná hlavne preto, že vlna je mimoriadne hrejivý materiál, síce tiež dosť navlhne, ale na rozdiel od bavlny, napriek navlhnutiu je na dotyk suchá a rýchlejšie schne 🙂

katkawil
7. apr 2013

@mina066 Veľmi pekne ďakujem za info 🙂

zon
Odpoveď bola odstránená
cwilinge77
23. jan 2014

zhanam vlnu magic fine557 alebo nako vals 8923

miriamka_peter
27. jan 2014

Ahojte...mam na as otazku...akou priadzou hackovat letnu kabelku....co by sa najviac hodilo...mam doma jednu detsku, ale ta priadza ako ked su aj tie letne klobuky v obchode...akoby zmes nejakeho papiera....neviete co to nahodou moze byt....?

kraskanz1
3. feb 2014

baby nemate nejaky link na tie klbka z trickoviny nikde neviem vygooglit... 😅

kikimoda
11. sep 2014

Dievčatá dovoľte, ak môžem, aby som Vás pozvala do skupinky, kde si môžete objednať priadze na pletenie a háčkovanie za super ceny. Objednávame tu hromadne a preto sa to oplatí
https://www.facebook.com/groups/1478118272432389/

vendula79
14. sep 2014

Ahojte, mohli by ste mi, prosim, poradit aku vlnu si mam kupit na takyto nakrcnik ? Prip. aj kolko klbiek. Dakujem za pomoc 🙂

nasta197
18. nov 2014

mamky co hackujete akym velkym hacikom ste robili deky alebo ine hrubsie veci dakujem

sirene
18. nov 2014

@nasta197 riadim sa podla vlny a toho co je uvedene na obale. Vacsinou vsak beriem vlnu tak na hacik 3,5-4,5

nicole99
4. jún 2016

@kraskanz1 volá sa to textilná priadza, alebo T-shirt yarn, ja objednávam z tejto stránky: http://www.egalanteria.sk/www-egalanteria-sk/es...

donna111
7. aug 2016

Ahojte, neviete mi prosim poradit?robim obycajnu ciapku z dlhych stlpikov a placku mam pekne spojenu pevnym okom, vychadza mi to pekne pod seba a ked zacnem hackovat uz bez pridavania dalsie riadky, tak tie spoje mi nevychadzaju pod seba, ale idu krizom, kazdy riadok asi posunuty o jeden stlpik, a to som uz skusala asi 3 rozne navody a robim to podla toho. je to normalne alebo robim niekde chybu?riadok zacinam 2 RO a DS do toho isteho oka, koncim pevnym ockom do ocka nad dvomi RO. tak to bolo aj v navodoch...dakujem za rady🙂)

Strana
z2