Povinné čipovanie psov a mačiek
Do 30. septembra musia byť všetky psy, mačky a fretky povinne začipované. Čo si o tom myslíte?
@estrella5 veterinári odmietajú oznamovať nezačipované zvieratá, pretože by tým prišli o pacientov, logicky...
myslela som to inak s tými zlepšenými podmienkami pre zvieratá v útulku a to, že tie peniaze ktoré do štátnej kasy pribudnú vďaka čipovaniu by sa mohli použiť pre ne. To čo píšeš, že začipovaný pes nebude právne voľný na osvojenie skomplikuje už aj tak dosť ťažkú situáciu v útulkoch, neviem, prečo by nebolo možné prepísať psa na nového majiteľa 😕 to je nejaký komplikovaný proces? Aké sankcie, pre pôvodného majiteľa?
ja som moju tiez nedala zacipovat.Od sameho zaciatku som to odmietala, povedala som si - dnes zacipuju mojho psa a za rok mna - , a dokonca som vcera na nejakej diskusii citala, ze majitelke psik po cipovani uhynul a druha pisala, ze jej psik dostal infarkt, tiez po cipovani, tak na co je toto dobre?? A k tym utulkom - utulky daju psa zacipovat na meno a adresu utulku, t.j. psik je tym padom neadoptovatelny!! ktory chory mozog toto vymyslel..... ☹