Povinné kvóty pre umiestnenie migrantov na území Slovenska
Nakolko ide o otazku, ku ktorej by sme sa mali vyjadrit my, ludia ktori sme tu doma, davam do pozornosti neoficialnu ludovu peticiu proti povinnym kvotam.
Mam za to, ze akakolvek pomoc by mala byt na baze dobrovolnosti a nie vynutena pod natlakom.
Kto suhlasi, nech hodi podpis a pomoze link sirit dalej.
http://www.peticie.com/odmietame_kvoty_pre_migr...
Kazda mate plne usta im pomoct vo vlastnych krajinach,,, ako im chcete pomoct, by ma teda velmi zaujimalo,,, hlavne tymi postihnutymi vojnou,,, zakazete dodavku zbrani Nemecku a USA a vyzenete vojska z ich uzemia? Pomozete im vybudovat znicenu infrastrukturu a vybudovat verejnu spravu,,,postavit slobodne zvolenu vladu bez manipulacie a bocnych umylou? Je to vobec v dnesnej dobe mozne? Akosi si neviem predstavit, ako chcete tymto krajinam pomahat??? Okrem kritik, ziaden rozumny navrh som nepostrehla,,,
90 percent tych utecencov su muzi, hlavne mladi. a co zeny a deti, co nechali doma, o tie sa neboja? Vacsina z nich su ekonomicki migranti a nie su to utecenci, skor kolonisti.
Podľa posledných údajov UNHCR z polovice roka 2014 opustilo nútene svoje domovy v dôsledku prenasledovania, konfliktu, násilia, chudoby či porušovania ľudských práv 46,3 milióna ľudí. V porovnaní s koncom roka 2013 stúpol ich počet približne o 3,4 milióna. Pod mandátom Úradu vysokého komisára pre utečencov OSN bolo v období od januára do polovice roka 2014 evidovaných 13 miliónov samotných utečencov,[1] pričom v polovici roka 2013 ich bolo 11,1 milióna. V správe sa tiež uvádza, že počet utečencov v roku 2014 je najvyšší od roku 1996. UNHCR ponúka aj prehľad krajín, ktoré prijímajú najviac utečencov.[2] Nie je až také prekvapivé, že medzi prijímajúcimi krajinami vedú prevažne tie susediace s krajinami v konfliktoch. Rebríček vedie Libanon (1,1 milióna), Turecko (789 000), Jordánsko (645 600), Irak (220 400) a Egypt (138 100). Aj napriek tomu však predstavitelia Európskej únie prijímajú v posledných rokoch stále nové kontrolno-regulačné opatrenia, nariaďujú posilňovanie vonkajších hraníc Únie a nastoľujú diskurz, v ktorom títo ľudia predstavujú hrozbu pre krajiny Únie.
Erdogan: Turecko prijíma veľa utečencov, berte si príklad
TIRANA - Turecký prezident Recep Erdogan počas stredajšej návštevy Albánska vyzval európske krajiny, aby si vzali z Turecka príklad pri prijímaní ľudí utekajúcich zo Sýrie a Iraku.
Poukázal na kroky, ktoré robí Turecko pri poskytovaní prístrešku státisícom ľudí zo susedných krajín. Na starostlivosť o nich podľa jeho slov turecké úrady vynaložili miliardy dolárov. Erdogan si preto myslí, že rozvinuté krajiny by mali splniť svoju povinnosť a ponúknuť riešenie utečeneckej krízy, ktorá si v uplynulých mesiacoch pre nepokojnú situáciu v severoafrických krajinách vyžiadala životy stoviek ľudí.
Inak 20.6 o 15:00 je pred hlavnou vlakovou stanicou v BA medzinarodna demonstracia proti povinnym kotam na prijimanie utecencov... V dave budu Cesi, Rakusania, Poliaci aj Madari... Mala by to byt najvacsia demonstracia od 89... Som velmi zvedava
Ano to viem... Ale co pozeram rozne komentare vsade pod clankami tak tych vykvetov tam bude zanedbatelne mnozstvo oproti normalnym ludom, podla vsetkeho sa tam zide strasne vela ludi.... Mne je to v podstate jedno, hlavne aby tam bolo co najviac ludi, aby ukazali nasim politikom, ze Slovensko s tym nesuhlasi
Cestujete, študujete alebo pracujete v zahraničí? Tak určite poznáte tú situáciu, keď sa vrátite domov a vidíte svoj účet za telefón. Už žiaden roaming v Európe! Zrušme nezmyselné poplatky za telefónne služby v zahraničí v decembri 2015. Podporte našu petíciu proti roamingu v Európe a zdieľajte: http://www.change.org/zero-roaming #zeroroaming. Nenechajme telefónne spoločnosti, aby nás okrádali. Sledujte nás na twitteri: @zeroroaming2015 a na facebooku: Zero Roaming 🙂
Cestujete, študujete alebo pracujete v zahraničí? Tak určite poznáte tú situáciu, keď sa vrátite domov a vidíte svoj účet za telefón. Už žiaden roaming v Európe! Zrušme nezmyselné poplatky za telefónne služby v zahraničí v decembri 2015. Podporte našu petíciu proti roamingu v Európe a zdieľajte: http://www.change.org/zero-roaming #zeroroaming. Nenechajme telefónne spoločnosti, aby nás okrádali. Sledujte nás na twitteri: @zeroroaming2015 a na facebooku: Zero Roaming 🙂
ked chodili na slovensko činania a korejci vietnamci to vám nevadilo ked sa slováci stahovali do ameriky to bolo tiež v poriadku alebo za komunistov uteky cez hranice teraz vám to vadí je mi vás luto nikto by nemusel cvakat keby sa im snažil pmoct už pred rokmi teraz sa hádaju kto si ich vezme sa ludia už zobudte tie prasatá v parlamente našom či v inom štáte žiju z dani a nie tí ludia čo dostanu pomoc aj tak im polovičku zoberu ale ani sa vašim príspevkom nečudujem typická vlastnosť vačšiny Slovákov čo mám to mi nevezmež a čo možem mať tak ti nedám tak si zavrite tie svoje kohutiky hranice len či vás ten pohlad raz do zrkadla trošku nezabolí
video k téme:
@fcchelsea mne je ľúto teba, že si nedovidíš viac ako za koreň svojho nosa. Nikto ti nebráni prijať ekonomických migrantov k sebe domov a prispievať im zo svojho platu , prečo nie ? Bude to tvoje rozhodnutie.
Ale nehraj tu na city s tým niečo o pohľade do zrkadla. Skutoční utečenci stoja na hraniciach medzi Sýriou a Tureckom , to sú ľudia ktorí potrebujú akútne pomoc, tam sú ženy a deti , starci a tí utekajú pred absolútnym bezprávim a barbarstvom a nie to čo sa plaví z subsaharskej Afriky .
Hranice je potrebné zavrieť a poskytovať pomoc výlučne ľuďom o akých som písala .
@fcchelsea ty o čom točíš a čo porovnávaš? Činnaov čo sa tu dokazali uchytiť trebars aj na Miletičke a cínskom bistre, automobilke s ekonomickými privandrovalcami?????
Čo to my Slováci sme rozbombardovali Lybiu, Syriu a neviem kieho ďasa??? títo ludia do europy donesu minimum dobrého - začnu občiasnke nepokoje, svary, nasilie...su to ludia nevzdelaní, negramotní a tužiaci po lepšom živote a je im jedno ako, kde, čo...všetko je lepšie ako bolo v afrike či z kerej matere to vyliezli.
To su všetko bachorky o tom ako ,,nás obohatia,, a čím prosím ta? Násilím, chorobami a islamizmom - extremizmom....Ved si ich zober ku sebe domov taku rodinu a staraj sa. Ja mám čo robiť aby som svojim pomohla a živila. Ja nie som apriori proti pomoci - pomahat treba ale títo ludia sem vo všeobecnosti nedošli sa prisposobiť, pracovať ale prišli za tým čo im dáme...pridely, prispevky, sociálny systém...a klobuk dolu pred každým kto sa prisposobí a začne makat na sebe, ale kolkati to budu???? Aké percento? Akurat tak vzniknu getá ....
@fcchelsea prepac, ale takých ako ty je vela a to je na tom najhorsie. Ze presne taki uveria bachorkam o tom, ako treba pomoct a ochranit utecencov. Ale vzdy tam, kde je ochrana, tak to niecim smrdi. Citaj co sa deje vo svete, citaj dobre. Kamaratka zije v irsku a tam po 17h nevychadzaju von, pretoze po tejto hodine sa to zacne hemzit cernochmi, ktori ti len tak vrazia noz do chrbta, lebo si sa nejako zvlastne pozrela. Kazdy tyzden sa tam nieco tragicke stane. A v Taliansku? sprievodcovi odsekli africania macetou ruku, lebo pytal cestovny listok??? a druhy sa ho zastal, tak dostal ranu do hlavy! sa zobud prosimata. Na lodiach su sami vytrenovani chlapi, vyzeraju ako chudaci??? ziadni chudak, ale vycviceny provokater, ktory ma nejaku ulohu. rozputat nenavist, nepokoj, znasilnovat zeny. Vo Svedsku na ulici znaslilnili zenu, ked isla domov. V Taliansku si odsledovali rodinu, ked odisla do prace a nastahovali sa im domov. Ostali z nich bezdomovci, pretoze kto sa bude pustat do konfliktu s 10timi ciernymi africanmi???? Toto co sa deje je cele umysel. Skutocni utecenci, ktori potrebuju skutocne pomoc ju nikdy nedostanu. Ktory chlap by nechal doma zenu a deti??? Ci vsetci tito chlapi su slobodni? Su to vojaci, ktori presne vedia co budu v danej krajine robit. Uz male deti su cvicene so zbranou, aby zabijali. Chcem ta vidiet, ked pojdes po ulici, po ktorej si inak presla uplne slobodne, ale zrazu bude stat v skupinke 10-15 africanov, ci len tak pokojne prejdes. ak prejdes!
Dnes v BA demonštrácia proti prijímaniu imigrantov, ktorú rádio slovensko označuje ako demonštráciu neonacistov a futbalových fanúšikov (komu slúži SRo?).
Vyjadrenie organizátora:
ja som nikdy nehovorila o nejakích vojakoch a o hajzloch ktorí ubližuju rodinám nesuhlasím a mám odpor k ludom ktorí si vybíjaju zlozť na nevinných je to hanba mám skusenosti z mladosti ked sa ludia chovaju ako svine ale to neznamená že my musíme byt taky istí človek je len preto človekom že má city pocity a vie reagovat na určité situácie má v sebe zlosť mám v sebe zlosť že deti ktoré nemaju čo jesť trpia kvoli hajzlom ktorí zneuživaju humanitárnu pomoc deti ženy len na svoje učely je mi z toho na blitie ale stále treba rozlišovat že nie su všetci rovnakí
ja som nikdy nehovorila o nejakích vojakoch a o hajzloch ktorí ubližuju rodinám nesuhlasím a mám odpor k ludom ktorí si vybíjaju zlozť na nevinných je to hanba mám skusenosti z mladosti ked sa ludia chovaju ako svine ale to neznamená že my musíme byt taky istí človek je len preto človekom že má city pocity a vie reagovat na určité situácie má v sebe zlosť mám v sebe zlosť že deti ktoré nemaju čo jesť trpia kvoli hajzlom ktorí zneuživaju humanitárnu pomoc deti ženy len na svoje učely je mi z toho na blitie ale stále treba rozlišovat že nie su všetci rovnakí
@maminuska myslíš že zavriet hranice je ten užasný nápad zopakujem humanita sa posiela do kritických oblastí afriky či jedlo oblečenie ked dám balík neviem ovplivnit kde to pojde tí ludia su nevzdelaní len preto že na to nemali možnosti nikto im to neposkytol nedal im tu možnosť to si treba uvedomit my slováci máme naše deti len 50 percent toho čo maju deti v iných krajinách krzs vzdelania
@fcchelsea ked pomahat, tak priamo v centre diania. Nie aby prisli sem, ale aby prisla pomoc tam. Priamo tam pomoct, vzdelavat, chranit. Co to pomoze, ked pridu sem??? U nas im nikto neuzna vzdelanie. Prisli sme napr. lekari, ktori sa museli rekvalifikovat na pekarov! Tak ake zvysovanie urovne??? Par ich ozaj ostane lekarmi, ale to aj potom tak vyzera. Poznam syrijskych a iných arabských lekarov a ta uroven je biedna. Bud su to doslova masiari, alebo nevedia poriadne diagnostikovat, prehliadnu vaznu diagnozu a liecia uplne nieco ine. Takze ja o tomto by sa dalo polemizovat. jednym slovom, takto sa nepomaha, ze sem pridu tisícky utecencov. Pomoc sa ma robit v ich krajine.
...zaráža ma pár skutočností - pred pár rokmi boli správy a k nim zodpovedajúca fotodokumentácia o migrantoch (teda, vtedy vlastne o emigrantoch), z ktorých väčšinu (!!!) tvorili zúbožené ženy a deti . Rovnako zúbožení boli vždy aj muži. Často sme čítali o tom, ako tehotná žena počas prechodu cez množstvo štátov v zime, sama porodila, ako na hraniciach našli ukrývajúcu sa skupinku ľudí (mužov, ale aj žien a detí !! ), podchladených, fyzicky vyčerpaných a psychicky zničených... už prvý pohľad hovoril, že prežili peklo a naozaj potrebujú pomoc. Každý jeden tú pomoc od nás dostal.
A čo vidíme dnes - verejne sa prezentujúce, doslova obrovské masy mladých životaschopných, často agresívnych a nezriedka až vysmiatych mužov, ktorí vyzerajú priveľmi dobre na to, aby mali za sebou prežité peklo hladu a niekoľkomesačného putovania... !! Kde majú svoje ženy a deti ? Odpoveď, že pre nich by bola cesta namáhavá a tak čakajú pomoc od mužov je až zarážajúca. Ak je v ich domovine hlad, vojna, exodus...milujúci muž, syn, alebo brat odíde a nechá svoju manželku, deti, matku, sestry napospas neľudským podmienkam a on odíde za slobodou ? To je trošku choré. Keby utekali pred utrpením, v prvom rade by zachraňovali a brali so sebou svoje ženy a deti, najmä ak teraz vedia, že ich Európa asi nebude môcť odmietnuť... Možno sa na to pozerám ináč, ako by som mala, ale mne to v tom optimistickejšom pohľade pripomína odchod našich mužov za prácou do zahraničia. Idú tam preto, lebo chcú zlepšiť svoj finančný rozpočet. No nikto sa na nich nepozerá ako na migrantov a nikto im neposkytuje azyl. Idú proste za prácou a podľa toho sa musia zariadiť, rešpektujúc zákony danej krajiny.
Alebo je to potom s dnešnými migrantami, ktorých sa snaží niekto v EK rovnomerne rozmiestniť v štátoch EU ináč ? Niekto im tú cestu zorganizoval a zaplatil, pretože ich chce dostať tam, kde on verejne nemôže a takto bude prostredníctvom nich realizovať po celej EU svoje plány ?
Nie som paranoidná a moje prosociálne cítenie je veľké, no napriek tomu mám strach. Prečo nikto nenavrhol prijať migrantov, ale pod podmienkou, že to budú tí, ktorí pomoc skutočne najviac potrebujú - čiže ženy a deti...a nie tisícky mužov v plnej sile, ktorí určite nepôjdu zametať ulice v rámci VPP...

Odporucam pozriet... Ked som to pred 5 rokmi videla, mavla som nad tym rukou, ale teraz...
https://www.youtube.com/watch?v=1SmApIneAw4