icon

Pozeranie do zrkadla a zvláštne emócie

17. máj 2025

Ahojte,

skúšali ste sa niekedy pozerať sa si v zrkadle hodinu do očí? Vraj sa niektorým začnú meniť tváre a cítia rôzne pocity. Vraj vidia iné svoje podoby a cítia sa akokeby boli nesmrteľná entita. Chcela by som to vyskúšať, ale trochu sa bojím. Ak sa pozerám už len 2 min tak, vidím skôr niekoho ako sa pozerá na mňa. Cítim sa ale hrozne akokeby na mňa pozeralo niečo veľmi zlomyseľné.

Prikladám video odkiaľ to mám + z komentárov pod videom.

Ak by to niekto skúšal prosím podeľte sa o skúsenosť. Ďakujem

oceanahory
17. máj 2025

Vies co taketo podobne pokusy som v 20-tich mala rano o 3-tej po zurke este mierne nadrbana, ale vacsinou som videla este dvojmo, takze tvar som mala rovnaku, len ich bolo viacej 🥴😅🙄.

ariannazara
17. máj 2025

Nemám na také pichoviny cas😂

mamamasama
17. máj 2025

Kks. Som rada, že si dám ráno riasenku a umyjem zuby. 😅

autor
17. máj 2025

To je síce fajn, že nemáte nejak potrebu to riešiť. Ale mňa to zaujíma a aj psychológia a takéto ľudské glitche celkovo. Takže kľudne, ak nemáte nič k veci, tak nemusíte na túto tému reagovať. Chcela som počuť skôr názory ľudí, ktoré sú k danej veci. Ale ďakujem za odpovede aj tak.

mamamasama
17. máj 2025

A na čo ti to je dobré? Chceš sa vidieť ako nejaký démon? Mať halušky, len preto, že mozog sa s tebou začne zahrávať? Existuje mnoho iných hier s mozgom a hemisférami. Osobne preferujem svoj odraz v zrkadle ako pozitívny, nie hororový. Na, tu máš takú srandu. Vytvorí sa ti z toho 3D obrázok. Prilož si to k nosu a pomaly odťahuj od tváre. Snaž sa pozerať akoby za obraz. Uvidíš šikmú vežu, kostol, nejakého chlapíka a asi aj psa. Takéto prkotiny mám omnoho radšej.

autor
17. máj 2025
@mamamasama

A na čo ti to je dobré? Chceš sa vidieť ako nejaký démon? Mať halušky, len preto, že mozog sa s tebou začne zahrávať? Existuje mnoho iných hier s mozgom a hemisférami. Osobne preferujem svoj odraz v zrkadle ako pozitívny, nie hororový. Na, tu máš takú srandu. Vytvorí sa ti z toho 3D obrázok. Prilož si to k nosu a pomaly odťahuj od tváre. Snaž sa pozerať akoby za obraz. Uvidíš šikmú vežu, kostol, nejakého chlapíka a asi aj psa. Takéto prkotiny mám omnoho radšej.

@mamamasama Nie, nechcem sa vidieť ako démon. Skôr chcem reflektovať a možno je to aj forma shadow work. Tiež preferujem svoj obraz ako pozitívny, ale po chvíli som sa cítila "že niečo na mňa pozerá" a zľakla som sa. Veľmi divná skúsenosť.

gladys_07
17. máj 2025

Tak na co to robis ked sa bojis?

Ty si ta povaha z hororovych fimov co pocuje podozrive zvuky v lese a ide sa tam pozriet, ze hej?

jaskolka
17. máj 2025

Ja by som povedala,že to nie je o samotnom pozeraní do zrkadla,ale jednoducho v tom,že sa sústredene pozeráš dlho na jedno a to isté rovnaké miesto. Mozog na to nie je stavaný, preto ho to "vyčerpá"a môže akoby rozostriet vedomie a vnímanie,aby sa chránil. Skús sa hodinu bez zmeny pozerať do steny a uvidíš,že tiež začnes vidieť "blbosti".

biba_18
17. máj 2025
@mamamasama

@mamamasama ty kks, to je dobreeee… ale psa som nevidela 😔

beata_k
17. máj 2025

Tento dokumentarny zabavny serial by ta mohol zaujat.
https://www.disneyplus.com/sk-sk/browse/entity-...

mamamasama
17. máj 2025
@biba_18

@mamamasama ty kks, to je dobreeee… ale psa som nevidela 😔

@biba_18 Nepamatam uz, ci tam bol aj pes. Asi tym padom nie. 😁

autor
17. máj 2025
@beata_k

Tento dokumentarny zabavny serial by ta mohol zaujat.
https://www.disneyplus.com/sk-sk/browse/entity-...

@gladys_07 Hej, je to možné, že ja by som bola tá postava. :D Keď počujem podozrivé zvuky večer v byte, tak rýchlo sa tam idem pozrieť.

@jaskolka Dobré postrehy. Môže to byť aj tým určite. Ale zaujímavé ako si mozog dokáže potom vymýšľať. Ľudia tam píšu, že napr. ženy sa videli v zrkadle ako muž a k tomu černoch a pod. To je dosť zvláštne.

@beata_k Skúsim sa na to pozrieť.

evcagabi
17. máj 2025

Kedysi som sem tam mala take,, ze som dlhsie hladela sama sebe do oci a po chvili som si prisla strasidelna, tak som s tym prestala. Odvtedy mi pride takmer kazda zelenooka blondina strasidelna 😅😅😅😅

autor
17. máj 2025
@evcagabi

Kedysi som sem tam mala take,, ze som dlhsie hladela sama sebe do oci a po chvili som si prisla strasidelna, tak som s tym prestala. Odvtedy mi pride takmer kazda zelenooka blondina strasidelna 😅😅😅😅

@evcagabi Vidíš, pripomenula si mi, že to mam aj ja, že ak vidím človeka (aj keď len na fotke), ktorý ma oči ako ja, tak mi príde ten človek strašidelný. Pritom ľudia, čo boli do mňa zamilovaní mi často hovorili, že "im pozerám až do duše" a často referovali takto na môj obyčajný pohľad.

rozculena
17. máj 2025

človek,ktorý má oči ako ty? Ako to myslíš? Farba očí? Tvar?
Kokos,ja neviem sama aké mám oči a nie že by som si všimla,aké oči majú iní ľudia😀

autor
17. máj 2025
@rozculena

človek,ktorý má oči ako ty? Ako to myslíš? Farba očí? Tvar?
Kokos,ja neviem sama aké mám oči a nie že by som si všimla,aké oči majú iní ľudia😀

@rozculena Tak to je smutné, že nevieš aké máš oči. Aj keď podľa mňa je to klamstvo. 😀 Ja mám tmavohnedé a ľuďom sa pozerám do očí, keď sa pozdravím alebo komunikujem. Netvárme sa zas, že by mali ľudia oči na zadku. 😀

rozculena
17. máj 2025

mne sa mení farba,niekedy mám do siva,niekedy do modra,mňa vôbec nezaujíma,aké oči majú iní

marianarem
17. máj 2025

Ja by som doma samostatne taketo veci neskusala. Ak sa chces pozriet do seba a na seba inymi ocami, skus psychologa, ktory vie robit riadene imaginacie. Mas to tam pod dozorom, s moznostou prebrat vsetko, co uvidis, ovela lepsie to pochopit a nieco z toho aj vytazit pre svoj zivot. Taketo domace haluzenie je u mna porovnatelne so slahnutim si LSD.

pasomnica
17. máj 2025

Tak to sa ani nečudujem, že človek začne vidieť chujoviny, keď sa hodinu vkuse kuká na seba do zrkadla 😃 ktorému normálnemu človeku by z toho logicky "nepreplo" a kto normálny by to aj robil a vydržal hodinu...

eva8
18. máj 2025

Nehrozi, ze sa sama mimovolne zhypnotizujes a co potom?

moonlight1210
18. máj 2025

Ja ked sa dlho divam na nieciu fotku, tak aj ked podla spolocenskych meritok nie je pekny (pekna), skor nezaujimavy, vsedny, az nepekny, tak zacnem vnimat jednotlive crty, ktore krasne ma.
A uvedomim si, ze vlastne svojim sposobom pekny je. Co ne jedna z veci, co vysvetluje, preco sa niektorym ludom pacime, kdezto reakcia ich kamosa by bola: Co? Tato ze je pekna? Co na nej vidis?

Ak chces zazit zaujimavy zazitok, tak sa odfot, obrat zrkadlovo fotku v mobile a uvidis sa tak, ako ta vidia druhi cely cas. A mozes skumat ju.

Zaroven ju mozes vytlacit a polozit cez polovicu (od čela po bradu) zrkadlo. A uvidis, ze su v tebe vlastne dvaja rozni ludia s vlastnymi podobami (kedze uplnu sumernost tvare nemame takmer nikto).

Za seba by som chcela stretnut svoju dvojnicku. Konecne sa v priestore a v pohybe vidiet nazivo, ako vyzeram, ako posobim, co vlastne druhi vidia (aj ked v tom bude jej povaha, jej vyzarovanie, takze az tak uplne to neuvidim).

Fotka, ci video nie je ono. Stale je to 2d obraz.

misanthropicdann
19. máj 2025

Je to bežný psychologický jav.
Ak to chceš skúsiť zavri sa do tmavej miestnosti pred zrkadlo a maj len zapálené sviečku

dvanastka
21. máj 2025

Tak ja mám takéto pokusy už dávno za sebou. Robila som ich v detstve z nudy vo vani. Dlho som sa pozerala na seba v zrkadle a naozaj sa menili podoby mojej tváre. Bolo to čudné, divné, aj strašidelné. Určite som nepozerala hodinu, ale max 5 minút a už vtedy sa to začne meniť. Potom už som mala z toho akoby unavené oči, aj som sa bala, tak som prestala. Aj som bola z toho akoby zhaluzená, že koľko podôb mám. Každú sekundu som sa podobala a videla v tom zrkadle niekoho z rodiny, alebo seba ako chlap, seba staršiu a tak.

bielasovicka
Autor odpoveď zmazal
heln
21. máj 2025
@mamamasama

@mamamasama je tam sikma veza v pizze, za nou kostol a vedla chlapik, ktory pozuje.