icon

Pozeráte sa radi na oblohu?

7. feb 2025

dobrý večer.
chcem sa opýtať,uz asi 2-3 hodiny večer je viditeľný veľký kruh okolo mesiaca.vie niekto čo to je?videli ste niečo na oblohe,čo ste nevedeli vysvetliť?nemyslím ufo,anjelov ale rôzne úkazy,javy.

nikoletta1712
7. feb 2025

Ja milujem pozerať v noci na oblohu…Sama…Neskutočné…Pozerám na spln mesiaca, na hviezdy…
Jediné čo som videla, tak boli v rámci nočnej prechádzky “ padať tri hviezdy”…Až mi slza vyšla od šťastia, že som mohla niečo také vidieť…☺️

mamamasama
7. feb 2025

Myslís halo? Deje sa to celkom často. Milujem astronómiu. Celá rodina tým žijeme. Nezvyčajné veci sledujeme teleskopom, ale nič paranormálne.

autor
7. feb 2025

pred dvoma hodinami som si to všimla a stále to chodím obzerať.okolo mesiaca obrovský kruh,niekedy boli také malé,ale ako dokonalá kružnica, nenormálne ma to zaujalo.

autor
7. feb 2025

@10zabka ďakujem krásne.nikdy som o tom nepočula.

autor
7. feb 2025

@10zabka mesačne haló-predzvesť počasia, konečne bude pršať,či snežiť.moze byť.

autor
7. feb 2025

@nikoletta1712 tiež sa rada pozerám na oblohu, niekedy aj celú noc v lete,keď je teplo.vzdy si poviem,kto sa z ďalšieho sveta pozerá tiež.

jaja20
7. feb 2025

Radi s manželom sledujeme nočnú oblohu sediac na pláži. Nad morom nebýva rušivé svetlo, takže hviezdy sú krásne viditeľné.

yelena159
7. feb 2025

Ja rada pozerám na nočnú oblohu. Vtedy rozmýšľam, ako si žijú mimozemšťania, ak existujú.

liusa82
7. feb 2025

áno.Hlavne teraz tu na dedine keď sme je tá obloha úplne iná ako v meste .Z balkona keď som sa dívala nikdy nebolo riadne vidno súhvezdia tu áno.Hocikedy večer hlavne v lete vyjdem na dvor a kukám😀

moonlight1210
8. feb 2025

Tiez milujem oblohu, v noci hviezdy, cez den oblaky.
Teraz pri mesiaci vidis jupiter a ked pozries dolava, az za suhvezdie oriona, tak zas mozes vidiet mars. Taku akoby do oranzova sfarbenu vacsiu bodku.

h2
8. feb 2025

Ako už bolo spomenuté, je to tzv. halový jav, býva to pomerne často, okolo Mesiaca býva výraznejšie, ale býva aj okolo Slnka, prvý raz som to videla, keď sme boli na školskom výlete zo SŠ, bol s nami aj fyzikár, on nás na to upozornil, aj nám to vysvetlil, odvtedy si to pamätám. Včera som nevidela, bohužiaľ.