icon

Pozná niekto toto pečivo?

kandelabra
4. mar 2022

Pamätám si z mladších čias pečivo, ktoré u nás bývalo vždy na svadbách. Už viackrát som hľadala názov, recept, alebo aspoň obrázok, ale nikde ani zmienka, tak reku skúsim sa spýtať tu, možno budete vedieť. Boli to také kakaové polmesiačiky a na nich špičkou nastriekaná plnka, dosť tuhá, chutilo to asi ako BB puding. Neboli veľmi sladké a preto som ich práve mala rada. Ak niekto tuší o čo sa jedná prípadne ak máte recept prosím dajte vedieť. ďakujem 🙂

stanulienkat
4. mar 2022

Parizske rozky?

blska381
4. mar 2022

@kandelabra parizske rozky by to mohli byt

kandelabra
autor
4. mar 2022

@blska381
@stanulienkat
nie nie je to ono, parížske rožky poznám. Tam bol spodok nejaké kakaové upečené cesto (ako sušienka) a plnka bola tiež kakaová, tuhá asi ako riadne schladené maslo (ale vôbec nechutila ako klasické maslové plnky)

jaja20
4. mar 2022

@kandelabra Myslíš toto?

jaja20
4. mar 2022
karolinakr
4. mar 2022

@blska381 mňam tak toto som už nevidela 100 rokov, ale dobré boli

kandelabra
autor
4. mar 2022

@jaja20 nie ani toto nie je ono :( tu je tá sušienka naspodu biela, tam bola tmavá. nebolo to poliate čokoládou ani ničím ozdobené, len tá plnka bola nastriekaná ozdobnou špičkou

kandelabra
autor
4. mar 2022

toto je najpodobnejšia fotka čo som našla, akurát teda ten spodok bol kakaový (tie na obrázku tiež nie sú to čo hľadám :( )

karolinakr
4. mar 2022

Spodok vyzera ako linecke cesto

cacianka
5. mar 2022

To môže byť miestny výrobok, robilo ho iba pár žien alebo 1 či 2 výrobne, niekoho napad a inde sa to neobjavilo