Pozor na podvodníkov na bazos.sk
Ahojte baby, chcem vám len dať do pozornosti, aby ste nenaleteli podvodníkom na bazos.sk. Pred pár dňami som tam dala inzerát (predávam jednu knihu). Pár minút po zverejnení inzerátu mi prišiel mail od jednej "pani", ktorá sa ma najprv opýtala či nemám knihu aj v elektornickej podobe (odpísala som, že nie) a potom sa ma spätne opýtala, či teda platí cena uvedená v inzeráte na čo som jej odpísala, že áno. Ďalšia správa čo od nej prišla bola, či si môže objednať kuriéra, že ona všetky náklady zaplatí sama a že je z Brezna. Ja som sa jej opýtala či to nechce poslať poštou a ona odpovedala, že zabezpečí bezpečnú platbu prostredníctvom dpd a že peniaze za tovar dostanem ako prvé a až potom odovzdám kuriérovi moju adresu a že to pre mňa bude veľmi výhodná možnosť.
Medzi tým mi prišla ďalšia správa od inej "pani", kt. mala tiež záujem o knihu a rovno mi povedala, že je z iného mesta (Šaštín-Stráže) a chcela by zaplatiť prostredníctvom Packeta a poslať kuriéra, aby jej knihu vyzdvihol a doručil. Vraj o výdavky na doručenie sa postará.
To mi už bolo naozaj čudné, tak som trochu pogooglila a samozrejme sa jedná o podvod! Ďalej už odpisovať nebudem, ale keby som pokračovala, tak by odo mňa pýtali číslo karty. Dávajte si na tento druh podvodu pozor!
https://pc.zoznam.sk/novinka/pozor-na-podvodnik...
Pekný dník prajem