icon

Pozor na podvody s aplikáciou Anzztv!

26. nov 2023

Chcem upozorniť pred aplikáciou ANZZTV.. sľubovali privyrobenie si za pozeranie trailerov nových filmov. Dalo sa tam aj investovať a tak si zarobiť viac peňazí. Fungovalo to pár mesiacov ale dva dni dozadu prestali komunikovať, ľudia si už nevedia vybrať peniaze. Oklamali veľa ľudí, niektorí do toho naliali niekoľko tisíc a teraz im ostali oči pre plač. Myslím si že za pár mesiacov prídu znova s niečím podobným tak dávajte si pozor a nikdy neverte takýmto zárobkom cez internet, aj keď vám to bude odporúčať známy, že je to super a všetko funguje! Lebo raz to fungovať prestane a už bude neskoro.

autor
26. nov 2023

@hiro videla som že si celkom rozumne písal k tejto veci v nedávnej diskusii. Nevieš poradiť, myslíš že by sa dalo niečo vyriešiť keby sa viac ľudí čo tam prišli o peniaze spojí a podá na polícii trestné oznámenie? Len vyzerá to tak, že ti podvodníci sú zo zahraničia, nie zo Slovenska.

maranco
26. nov 2023

Pozri si

https://www.youtube.com/watch?v=bFksR2LURRA

aj ostatné videá od neho.
Nech to berú ako poplatok za školenie. Dať cudziemu anonymnému človeku svoje úspory za prísľub, že zbohatne nemôže dopadnúť inak ako okradnutím.
Keď ťa stretnem na ulici a sľúbim ti výhodné investovanie, dáš mi svoju peňaženku?

autor
26. nov 2023

@maranco nepotrebujem tu ďalšie kázanie.. ľudia sa proste naivne chytili, mali to ale veľmi dobre premyslené. Tie výbery peňazí aj reálne fungovali, myslím že zopár ľudí na tom aj zarobilo. Teda hlavne tí opatrnejší, čo priebežne peniaze vyberali, nie len investovali do ďalších a ďalších investícií. Všetko to išlo cez Binance, peniaze pekne potom prišli na účet. Čiže ľudia tomu začali dôverovať.
Mňa teraz zaujíma, či sa s tým dá niečo robiť alebo proste tie peniaze sú už passe.

maranco
26. nov 2023

Doména anzztv.com je registrovaná v Hongkongu/Číne od 2023-04-25 a vlastník je utajený.
https://www.whois.com/whois/anzztv.com
Ako často slovenská polícia úspešne spolupracuje s políciou v Hongkongu/Číne?

autor
26. nov 2023

@maranco sídlo firmy je v Londýne.
Ale predsa by mohli vedieť vypátrať tých podvodníkov podľa url adresy na Binance nie? Veď predsa tie transakcie ktoré ľudia prevádzali z Binance do appky musia byť nejak dohľadateľné.

melanta
26. nov 2023

nepotrebujem tu ďalšie kázanie - nikto tu nerobí kázanie. To, že sa ťažko počúva, že takýmto ponúkam uveria len naivní ľudia je smola tých ľudí. Ale je to proste fakt. Rovnako ako to, že v drvivej väčšine prípadov je to iba drahé ponaučenie. Čo môžete ako poškodení robiť? Áno, môžete podať trestné oznámenie. Vzhľadom k tomu, že ide o spoločnosť mimo EÚ, nie je ani minimálna šanca na úspech.

maranco
26. nov 2023

Podobný podvod bol pred pár rokmi Kairos, ľudia "prenajímali" priestor na disku, ale najprv museli kúpiť vstupné balíčky a postupne im "vyplácali zárobky". Tiež robili videá ako si z bankomatu vybrali zárobok, ako to funguje a ako treba kúpiť najvyššie balíčky aby najviac zarobili.

Potom keď nastal útlm prílevu nových ľudí, začali problémy s vyplácaním, tak tí čo lákali nové obete pod seba si brali ich vstupné poplatky a za virtuálne peniaze ktoré nevedeli vybrať im kúpili vstupné balíčky.

autor
26. nov 2023

@maranco tak ono to vraj funguje ako ponziho schéma. Proste niekto sa na tom pekne nabalil a boli by ste prekvapení koľko ľudí im na to skočilo.
Len som chcela dať vedieť aby si ľudia davali aj do budúcna pozor lebo ja si myslím že sa znova vrátia, len pod iným menom.
Je mi jasne že tie peniaze už asi nikto nikdy neuvidí.

maranco
26. nov 2023

Pred nejakým časom mi volala kamarátka pýtala sa na aplikáciu do mobilu cez ktorú niečo pracuje a zarába, nevedela presne o čo ide, ale že sa dá mesačne aj pár stovák zarobiť. Pýtal som sa kde to našla. Že to všade beží na internete v reklamách aj cez youtube. Pýtal som sa aká bude jej úloha, čo presne má ona robiť, že nič len mať tú aplikáciu a ono to bude zarábať v tej aplikácii.

Potom som jej dal otázky.
Čím je jej 200€ mobil výnimočný, že niekto zaplatí toľké peniaze aby sa na jej mobile "pracovalo". A ak to naozaj tak funguje, prečo by si ten čo platí za túto "prácu" nekúpil rovno niekoľko takých mobilov a mal by všetky peniaze pre seba, nemusel platiť cudzím ľudom. Lebo za rok práce na tom strašne prerobí za to by mal už stovky nových mobilov.
Potom už nepotrebovala mať tú aplikáciu.

hiro
26. nov 2023

@autor "sídlo firmy je v Londýne"? To tvrdili oni ze tam maju sidlo alebo fakt taka firma je registrovana v UK? Ak to tvrdili len oni tak ziadna taka firma neexistuje.

hiro
26. nov 2023

Ak to islo cez kryptomeny tak nevypatraju nikoho. Aj keby to islo ze nejake realne EU ucty tak by to nikde neviedlo. Popresuvaju peniaze kade tade cez X statov, ucty pisane na bezdomovcov, vyberu to cez bankomaty bez kamery alebo zase pouziju nejakeho bezdomovca a nemas ziadnu stopu. Alebo ak neboli z EU tak z Binance presunu rovno niekde do Nigerie a je po.

autor
27. nov 2023

@hiro normálne ak si vygoogliš anzztv tak je tam adresa v Londýne. Ale tiež si myslím že tam nič nebude.
Áno, v Binance sa eurá menili za usdt.

hiro
27. nov 2023

"ak si vygoogliš anzztv tak je tam adresa v Londýne" - ale ved taky adresny pin si moze dat kazdy kto chce. Na nejaky nazov si das popis co je to za prevadzka, comu sa venuje, otvaraciu dobu a je to. Ak tam napises ze si carodejnicka skola "Abrakadabra" tak sa to tam zobrazi, to je vsetko. Google neoveruje ci tam davas pravdive udaje.
"v Binance sa eurá menili za usdt" - a to tvrdili len oni alebo si sa realne prihlasila na webovu stranku https://www.binance.com a tam si to pozrela? Ak to tvrdili len oni tak to vobec s Binance nemuselo mat nic spolocne.

autor
27. nov 2023

@hiro normálne mali ľudia účet v Binance, kde si vložili eurá a potom to previedli cez URL link do tej appky.

melanta
27. nov 2023

Opakovane píšeš "ľudia mali". Takže ak ty nie, videla si niekoho konkrétneho, ako sa prihlasoval do Binance, prihlásil sa tam pred tebou, mal tam reálne založený účet a mohol s tým účtom pracovať?

autor
27. nov 2023

@melanta áno mám tam účet.. svoj vlastný účet na svoje meno cez ktorý som poslala peniaze do tej appky

hiro
27. nov 2023

@autor Ahaa, takze investovanie sa nekonalo kedze peniaze sa vlastne len skonvertovali na coiny a hned poslali na anzztv penazenku ku ktorej ludia samozrejme uz pristup nemali. A na ich sukromnom ucte ku ktoremu mali pristup uz nezostalo nic kedze asi vsetko poslali prec.

autor
27. nov 2023

@hiro ale áno dalo sa tam investovať, normálne tam nabehli tie nabité peniaze. Dali sa robiť dokonca aj výbery, peniaze prišli naspäť na Binance a potom sa previedli na účet. Ale teda vždy prišli s nejakým novým lákavým investovaním čiže ľudia tam nabijali ďalšie a ďalšie peniaze a vyberali len minimum s vidinou toho, že im tie peniaze tam zarobia a o mesiac ich vyberú aj s nejakým ziskom. Mali to ozaj do detailu premyslené a okradli niekoľko stotisíc ľudí z celého sveta.