Pozor na podvodníčku

20. okt 2023

Mamičky, nemamičky, dávajte si pozor na podvodníčku vystupujúcu pod falošným menom fb Miriam Janesova - to je momentálne aktuálne, inak ich má viac (Nikola emanova, Lalikova atď.)
Jedná sa o Nikolu Richterovu zo Šumiac, okres Brezno. Jej iban je
LT463250027168018716
Oklamala už veľmi veľa ľudí a bohužiaľ stále v tom pokračuje.
Mňa našťastie nie, ale moju známu áno.
Okráda hlavne na fb, ale je možné, že aj tu, aj inde.
Preto chcem len upozorniť, aby ste si dávali pozor.

Je veľmi smutné, že nepomáha ani hromadné TO pri takýchto podvodníkoch☹️

chica007
21. okt 2023

Dakujeme ti, mas dobry skutok. Len si mohla napisat ako okrada, ci predaj detskeho oblecenia pripadne nieco ine?

lonely66
21. okt 2023

myslím si, že takéto "vyhlásenie" patrí do médií oficiálne. to znamená, že buď vystúpiš ty pod svojou identitou a upozorníš na danú podvodníčku alebo tak urobí polícia alebo niekto iný, kto sa za svoju identitu nehanbí. na jednej strane je síce pekné, že upozorníš na podvod, na strane druhej, nehnevaj sa, ale absolútne anonymne na MK zhodíš konkrétneho človeka, pričom mňa napríklad neokradla, čiže v mojich "očiach" je nevinná. mne sa toto osobne nepáči. anonym zverejní konkrétneho človeka. zamysli sa nad sebou.

lonely66
21. okt 2023

nehovoriac o IBAN. že ty si blbá ako tágo a poslala si peniaze na IBAN začínajúci na LT, tak to je už tvoja chyba. mne by okamžite trklo, že tu nie je niečo v poriadku.

226lenka
21. okt 2023

@lonely66 tiež mi ako prvé udrel do očí IBAN a som si pomyslela či niekto fakt posiela peniaze na zahraničný ucet

mk1111111111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domka222
21. okt 2023

@lonely66 písala, že ju neokradla ale jej známu.

lonely66
21. okt 2023

@domka222 iste. čítala som. už vidím, ako má niekto čas na to, aby anonymne vypisoval namiesto svojej známej 😀

lonely66
21. okt 2023

@mk1111111111 chcela si niečo? nestihla som si to prečítať.

domka222
21. okt 2023

@lonely66 no veď ako vždy. Známa mojej známej neznámej 😀

lonely66
21. okt 2023

@domka222 predstavujem si situáciu. som hlúpa a naletím na podvod. tak sa ešte "pochválim" známej a požiadam ju, aby zavesila o podvodníčke všetky informácie na modrého koníka. nuž...potom sú sprosté obe 😀

mimirka32
21. okt 2023

@226lenka to moze byt revolut, ten bezne vyuzivaju aj Slovaci, nic zvlastne na tom nie je

ruxandra
21. okt 2023

@lonely66 to je normálna zahraničná banka, ktoru používajú ludia, ktori vela cestujú, napr 🙂 mojej kamarátke na taky ucet posielam peniaze bezne..

226lenka
21. okt 2023

@ruxandra ty posielaš kamarátke, čo je v poriadku, kamarátke by som sa nebála poslať peniaze na zahraničný ucet. Ale cudziemu človeku, to už by mi blikala kontrolka že dávaj si pozor

lonely66
21. okt 2023

@ruxandra tak toto nepoznám. máme tu viacero zahraničných bánk, ale IBAN v tvare SK..... Ešte nikdy som sa nestretla s iným úvodným IBAN na SK. či som už nakupovala online alebo kupovala niečo z bazárov.
V každom prípade by som okamžite zbystrila pozornosť.

petamich
21. okt 2023

@lonely66 je to Revolut 🙂 tiez ho pouzivam aj ja aj moji kolegovia, ktori casto cestuju, kvoli konverzii mien, je daleko vyhodnejsi z pohladu konverzie ako slovenske banky, je to to iste akoby niekto neposlal na IBAN do Ceskej sporitelne, lebo zacina CZ 🤷‍♀️ to s podvodnikmi predsa nijako nesuvisi, FB je plny podvodnikov, ktori normalne pouzivaju slovenske ucty

autor
21. okt 2023

@chica007 ďakujem .."predáva" rôzny tovar, nechá si poslať peniaze a po prijatí platby už nereaguje.
Ostatné mamičky - ďakujem každej za názor, aj za tie nadávky a urážky, ktoré ste si mohli odpustiť.
Toto všetko o dotyčnej som našla vo vyhladavačiku 🔍 na fb a nemyslím, že som urobila niečo zle, nakoľko sa jedná o dlhodobý (cca 2-3r) podvod a stále v tom pokračuje.
Ďalšia vec ohľadom anonymného príspevku - taktiež neviem, čo je na tom zlé, nakoľko sa nejedná o mňa a len som chcela druhým dobre, aby sa nenachytali ako 1000 ďalších ľudí.
Človek chce dobre a nakoniec skončí ako "hlúpa, blbá ako tágo" a podobne, ako ste nás pomenovali.
A ohľadom toho prečo to za blízku osobu píšem ja? - čo keď oklamaná osoba je tichej, nekonfliktnej povahy s hendikepom, nemá silu to ďalej riešiť, z chyby sa poučí a nebude klamárku vešať po FB alebo inde? Mne samej to povedala až teraz, po viac ako mesiaci!! A je mi jej hrozne ľúto, pretože aj z toho mála si chcela trošku po dlhom čase dopriať niečo pre radosť a takto dopadla.
Vážené, nabudúce si najskôr dobre premyslite čo napíšete a neútočte hneď ako nejaké divé osy!
Je mi z vás, tých, ktorí ste nám uštedrili urážky, nadávky, ťažko.

karolinakr
21. okt 2023

No prrr nazor, ze si hlupa a blba ako tago napisala jedna osoba opakovane. Keby si si všimla jej nazory dlhodobo, ona takto vystupuje stale a v kazdej diskusii, vzdy z niekoho robi mamlasa, tak si to neber ako osobne..Ja osobne som rada, keď sa podvody riešia.Nesmierne ma vytača, že policia " ma zviazane" ruky, nerieši alebo neviem čo..Do policie sa leju miliardy niekolkrat ročne, pre mna su to vyhodene peniaze.Dokial nepochytaju všetkych zlodejov, nedala by som im odmeny.Takže ja ti ďakujem..S poĺutovanim musim skonštatovat, že zlodejom kvitnu ruže teraz a na Slovensku maju raj..👎

karolinakr
21. okt 2023

Momentalne nemožem, ale keby chcela tvoja znama nejaku drobnost, napiš mi do spravy adresu, pošlem jej, zaleži, čo to je...

karolinakr
21. okt 2023

A čo policia hovori na taketo podvody, riešiliste to na VB? 🙂

autor
21. okt 2023

@karolinakr ďakujem ti..ano viem, už som si všimla, že len tá jedna.. nuž bohužiaľ, sú aj takéto typy ľudí, že musia len zbytočne bez dôvodu vyrývať a hrať sa na dôležitých.
Ono je to tak. Pokiaľ za takéto činy nebudú riadne, alebo aspoň menšie tresty, dovtedy tu zlodeji budú. Preto je to tak ako to je, bohužiaľ. Keď už nepomôže ani hromadné TO, tak potom už asi len treba sa stretnúť s čo najviac oklamanými ľuďmi a prísť za kradoškou osobne..? Bohužiaľ, ani na to nemá každý povahu..
Ďakujem, si zlatá, ale nerob si vôbec starosti. Ja už mám pre ňu niečo nachystané ako náhradu 🙏🙂

alickapusinka
21. okt 2023

Ona je aj na stránke facebook podvodníci a okrádači. Požiadaš o členstvo a každý deň tam naskakujú rôzny podvodníci. Tam sú všetci čo robia podvody ja som to tam videla písal o nej niekto že má viac nickov a okrada ľudi aj na Vintede aj na MK aj na facebooku v skupinách..

candii
21. okt 2023

@lonely66 nechápem prečo ju urazas že je blbá. Pokiaľ som dobre čítala ona peniaze neposlala ale jej kamarátka .. okrem iného stať sa to môže hocikomu aj mojej kamarátke sa stalo že jej na vinted vybielili účet a pritom taká základná chyba .. proste mala malé bábätko a bola unavená, stane sa.

jana_eyre_2
21. okt 2023

@lonely66 ty máš na seba aký prívlastok, ak dokážeš nadávať druhým na nete?

autor
21. okt 2023

@alickapusinka áno, je a aj tak sa stále nájde niekto, kto jej pošle platbu. Preto som to tu dala. Vytáča ma, že z toho nič nemajú a tým pádom v tom veselo pokračujú.

@candii
@jana_eyre_2
Ďakujem vám 🙏
Keby sa to stalo jej, písala by inak, pani dokonalá...😉

autor
21. okt 2023

@lonely66 tak ako ti baby vyššie písali - číslo účtu začínajúce LT neznamená, že sa hneď musí jednať o podvod. Keby si nebola "hlúpa a blbá ako tágo", tak by si to vedela 🙂
2. Ty ako komentujúca s nezmyselnými vetami máš čerstvo založený účet, nemáš v profile nič a mne tu ideš písať ohľadom anonymity? Sa spamataj trošku. Alebo si tá dotyčná zlodejka ty a preto sa ťa to tak dotklo, že ma musíš urážať? Hm? 😃🤭

alickapusinka
21. okt 2023

hej minule som videla že nejakú ženu označila že je k..a špina ktorá jej poslal peniaze a ta žena písala že je na vozíku že má zťp takú ak už niekto okradne tak to je fakt hyena v ľudskej koži.

haanovajana
21. okt 2023

@226lenka aj ja mám túto banku

lonely66
22. okt 2023

autorka, ja som blbá ako tágo, lebo som netušila, že takýto účet môže figurovať na slovensku. necestujem po svete, lebo ma to nebaví. ak by ma to aj bavilo, nemám na to finančné prostriedky, nepatrím k tým horným tisíc na MK, ktoré zarobia tak, aby uživili rodinu, splatili pôžičky a hypotéky a ešte si 4-5x do roka vyrazili do sveta.
si spokojná?

to nič nemení na tom, že mňa osobne by to okamžite upozornilo na to, aby som si dala pozor, lebo som sa s takým niečím nestretla. ak sa s tým tvoja "známa" stretla, tak je múdra a práve preto naletela podvodníčke.

čo sa týka mojej anonymity, je rovnaká, ako aj tvoja. s rozdielom, že tu nepíšem a nepoukazujem menovite na ľudí, ktorým by som mohla ublížiť. čiže ak mne moja "známa" povie, že ju okradol Ľudovít Štúr z Hornej Palice, tak nebudem taká blbá, aby som to tu zverejňovala anonymne. podala by som oficiálne TO a ako píšu niektoré baby vyššie, zverejnila by som ho nikde na FB v konkrétnej skupine a hlavne pod svojím vlastným menom.

Pretože je jednoduché niekomu anonymne ublížiť (teoreticky). čiže moju anonymitu si ty do huby neber, ja tu nikomu menovite neubližujem. a keby mal IB vpredu aj písmená SVATY PETER, aj tak by som bola opatrná. pretože naozaj podvodníkov behá po svete dosť. aj preto radšej priplatím pár eur a kúpim nové alebo z overených zdrojov, než od kadekoho.

@jana_eyre_2 už som si ho dala, čo sa týka tohto, áno, opakujem, bola som v tejto oblasti blbá, v živote som sa s tým nestretla, ale mne by kontrolka blikala. ale ja som ja.
@candii čo sa týka vybielenia nejakého účtu, tak taká blbá zase nie som. peniaze držím len na účte/účtoch, ktoré sú pod niekoľkonásobnou ochranou. pin kódy držím v hlave a karty nosím na bezpečných miestach. na toto si dávam pozor už 30 rokov. čiže ešte kdesi počnúc vkladnou knižkou.
@karolinakr tvoje názory v niektorých témach vedia byť tiež pekne "kresťanské" 🙂 peknú nedeľu ti prajem

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
22. okt 2023

@lonely66 aha, kto sa tu urazil 🤭 ty mne bezdôvodne nadávať môžeš a ja ti to nemôžem vrátiť? Takú nehrali, zabudni.
Prečítala som len prvú vetu, je to príliš dlhé a vôbec ma nezaujíma čo píšeš, ani to čítať nebudem. Normálni ľudia ma chápu, no a potom si tu ty 😅 Čau a pá 👋