Pozor! Podvodník sa ozýva na predaj telefónov
Zdravím ľudia má niekto skúsenosť s chlapom z Košic? Okráda telefóny príde pre vás telefón z inzerátu dohodnete sa na platbe na účet ktorú akože uskutoční jeho šéf tvrdí že pre neho skupuje telefóny. Na mail Vám hneď pošle že platba bola uskutočnená ako potvrdenie z banky aj SMS správu pošle že peniaze odišli na vás účet a následne peniaze neprídu všetko je sfalšované !!!!! Má s ním ešte niekto takúto skúsenosť ???
@azrax tak veď máš podklady šup polícia už preverí a zistí koľkých ľudí ešte podviedol
@azrax chapem spravne, ze ked ti dal ofotit op, tak to bol ten moment toho dobreho presviedcania, ktore si spominal, ktorym ta presvedcil, ze ide o slusny obchod a nie podvod?
Smola, ze to bolo tak drahe poucenie.
Ale na druhej strane stale lacne. Predstav si, zeby si predaval nieco drahsie (nejaky lepsi notebook).
Ja som kedysi davno zazila iny pokus o podvod. Cca 12 rocny chlapec (taky nenapadny okuliarnaty tucnucky typ, ktoreho by clovek skor povazoval za toho mileho dobraka, co sa skvele uci a ktoreho v skole sikanuju a otlkaju.) za mnou v parku dosiel s nestastnym a napoly malatnym tonom, ze akurat ide zo skoly, ze ma cukrovku, ze mu dosli lieky, ze si musi nutne rychlo kupit v lekarni, ze potrebuje pozicat 10 eur, lebo mu ich spoluziaci v skole ukradli. Ze si opise moje cislo, alebo mi kludne da aj svoje cislo (vraj ho mozem rovno aj prezvonit, ze je jeho) a jeho rodicia mi to potom vratia. Aj preukaz na takuto kupu mi ukazal (vraj su to lieky na predpis a toto ho opravnuje si ich kupit bez behania k doktorovi). Aj ze sa mozem ist aj spytat do skoly, ze tam naozaj chodi (skola je kusok od parku).
Posobil tak malatne, ako pred kolapsom, cele to bolo dost vierohodne. “Zaruk” na pravdivost svojho pribehu mi dal dost (beruc do uvahy, ze sa jedna o cca 12rocne dieta a ze nemam skusenost, ako to s cukrovkarmi a ich liekmi funguje).
ale 10 eur je vcelku dost dat len tak (a ja peniaze na pockanie nedavam, nech je pribeh sebeuveritelnejsi). Tak mu hovorim, ze ok, pomozem ti, lekaren je tu kusok, pod, kupis si to a ja ti to zaplatim rovno tam, to bude najrychlejsie.
Chlapec nahle obzivol, po odpadnuti ani stopy, povedal mi s opovrzlivym tonom: pica, a odisiel hladat dalsiu obet.
A hned bol den krajsi 😁
@moonlight1210 😂 prepac, musim sa smiat
Ako moze byt niekto taky naivny? 850€ telefon dat niekomu len tak na dobre slovo, ze peniaze posle neskor. Wtf, rozum sa mi zastavuje.
Btw, to, ze si mal v ruke jeho OP a odfotil si si ho, neznamena, ze ten OP bol pravy. Ak sa dotycny specializuje na to, ze takto okrada ludi, myslis, ze by len tak bez problemov nechal svoju obet, aby si odfotila jeho OP a identifikovala ho? Leda ze by bol rovnako zmyslajuci, ako ludia, ktori sa nim nechali nachytat
@diewcatqoo potvrdenie z banky hneď som mal aj SMS že peniaze odišli na môj účet Nie len op !!! Mal som potvrdenie z banky o prevode že bol úspešne spravovaný !!!!
@moonlight1210 ..tak aspoň vieš čo si, keď chceš pomôcť ...si pipi 😎
@azrax Podľa toho to nerobí len ten jeden piatok, normálne natvrdo to rieš cez TV.
@black_olive veď na polícii povedali že má toho už veľmi veľa na rovasi že jeden z najväčších podvodníkov z kosic. Normálne doklad z VÚB mi dal hneď že prevod bol úspešne spracovaný a aj SMS čo mu akože prišli ze mu peniaze odišli z jeho ja môj účet. Toto všetko som už mal inak by telefón nedostal 😡
@azrax tak co chces pocut. Si sa nechal okabatit, peniaze urcite neuvidis, ani telefon. Mas poucenie nabuduce. Ja chapem, ze je to hrozne, ale aspon si zdravy, nic horsie sa ti nestalo. Vela z nas skocilo na klamsta a podvody ludi - sice nie take ako ty, ale stane sa. Je dobre, ze si podal trestne oznamenie. Ved ono na neho pride - ked to nenechate lezat.
@kittykat22 dostanem peniaze alebo telefón a odškodné nenechám to tak !!
Ked si už tak zúfalo hlúpa tak len banuj.. nikto normálny by nenaletel na nejaké sprosté sms a sfalšované screeny z banky ......máš sledovať len a len svoj bankový účet a nie daké somariny naposielané od bohvie koho...kým peniaze niesu na na účte tak neriešim nebalím neposielam a hotovo
Mal ti dat tie peniaze za telefon do ruky,jaj kolko je sprostych ludi.
Bože keby sa nechám takto odžubať by som sa hanbila k tomu aj verejne priznať, že aká som sprostá... 🤦🏻♀️
@azrax citam...ze ti ukazal sms kde mal ON doklad ze platba prebehla...pytam sa, ci aj ty si mal doklad, ze peniaze dosli na TVOJ ucet! A doklad o vklade ti mohol dat. A nasledne stornovat. Ak ma toho tolko na rovasi, ze aj policajti ti to potvrdili, uz davno by bol stihany alebo minimalne by "svoju firmu" presidlil niekde na stredne slovensko. A neriskoval by tu.
@azrax si tak isto naivny ako pri predaji. Nedostanes telefon, peniaze, ani odskodne.
Ano ja tiez
@azrax Napis mi swprávu prosim ta. ja mam s nim tiez problem
Aspoň mate ponaučenie... Síce peniaze už nikdy neuvidíte...ale aspoň sa už nikdy nedáte oklamať!
@azrax keby ešte starších ľudí, ale kto z mladších sa dá takto oklamať? A platba z rúčky do rúčky neexistuje? veď nejde o tisíce. Ja tiež všeličo predávam čo už nepotrebujem ale vyplácajú v hotovosti ako si to preberú. Keby odišli bez platenia, už by som ich nevidela a ani peniaze.
Jeho slečna vola zo skrytého čísla

@azrax ved ked mas jeho op, vezmi kamaratov, chodte na adresu a potajme si nahrajte ck vam na to povie, ze nemate peniaze 😉