Práca popri vysokej škole v Bratislave

13. júl 2020

Ahojte dievčatá. Mám na vás takú otázku - pre tie, ktoré s tým máte skúsenosť, kedže ja som ešte na výške nebola a neviem úplne ako to chodí. Od septembra sa chystám na vš do Bratislavy (odbor psychológia) a kedže žijem len s mamkou, ktorá ma nebude môcť na 100% finančne podporovať, budem si musieť nájst nejakú brigádu/prácu.

Vedeli by ste mi poradiť či sa dá práca nájsť ľahko (mám gymnázium) prípadne koľko môžem cca očakávať reálny zárobok na mesiac (nemam žiadnu predstavu, kedže niesom odtiaľto). A aké skúsenosti máte vy? Akú prácu ste robili a stíhali ste to popri škole?

Ďakujem za každú reakciu 🙂

fokuska
13. júl 2020

Bola som na dennom studiu a prednasky a cvicenia som mala kazdy den, nebolo teda realne pracovat na plny uvazok. Mala som brigady - najprv som robila v Kauflande - tam som mala fleixiblitu, ja som si vyberala kedy mozem, cize napr. ked som v stredu konicla prednasky uz o 13tej, tak som isla 15-21 na brigadu, v piatok tiez poobede a cez vikend som robila aj od rana. Neskor som oresla do jazykovej skoly a tam som si zas priposobovala hodiny podla toho kedy som mohla.
Ak si na externom, tak popritom vies byt normalne zamestnana.
Informuj sa v skole na studijnom oddeleni ohladom stipendii - socialneho, prospechoveho.
A poobzeraj sa po praci v McDonalds, Kaufland, Lidl a podobne.

autor
13. júl 2020

@fokuska dakujem za rady, tiez budem na dennom studiu. Vedela by si mi priblizne povedat kolko si si tak vedela privyrobit? Ci mi to vystaci aspon na zaplatenie internatu + stravy 🙂

fokuska
13. júl 2020

To zalezalo vylucne na to kolko som odrobila. V kaufe sme mali smeny 4 hodinove, 4,5 alebo 6 hodinove. Ked som chcela, mohla som robit aj kazdy den, ked som chcela robit iba soboty, tak som odrobila mesacne 4 dni :D vzdy na konci jedneho mesiaca sme sa zapisovali na ten dalsi - veduca vylozila rozpis napr. pondelok 13-17, 13-19, 15-21, 15-19, 16-22 a pripisala som sa k tomu casu, ktory som chcela. Bolo to 10 rokov dozadu a mali sme tusim 2,5 na hodinu. Mne to vychadzalo na mesiac nejakych 120-150 eur, ale boli taki co mali kazdy mesiac 250.
Ako som pisala, ak ste na tom zle, tak si pozri podmienky stipendii, monzo budes mat narok. Len najprv pockaj na zapis, uvidis aky budes mat rozvrh a podla toho vies riesit dalej.

behulka
13. júl 2020

Začiatky sú náročné, na peniaze aj čas, ak sa Ti dá, je fajn si našetriť dopredu ešte teraz cez prázdniny.
Skúsila by som aj to sociálne štipko, už teraz by si si mohla zistiť podmienky.
Počas školy som doučovala, dopyt bol vysoký, aj ceny boli fajn. Podarilo sa mi z toho vykryť stravu a cestovné.

autor
13. júl 2020

@behulka @fokuska podmienky na to socialne stipko bohuzial nesplnam kedze poberam sirotsky dochodok a mamka ma vyssi plat (ale aj hypoteku). A teraz cez leto pracu samozrejme mam, na take 2 mesiace na zaciatok budem mat nasporene 🙂

fokuska
13. júl 2020

Tak zaciatok zvladnes a potom v BA isto nieco najdes - poskusaj vsetky supermarkety, aj v obchodnych centrach take stanky co su len na chodbach - zmrzliny, odstavene fresh dzusy a pod., u nas tam casto hladaju brigadnicky. A mozes ponuknut doucovanie, alebo posnazit sa o prospechove stipko ;) uvidis, nieco najdes, drzim palce.

c_est_la_vie
13. júl 2020

Pre mna bola pocas VS najlepsia brigada recepcna alebo casnicka. Najlesie je ale zacat v lete, aby ta zaucili a potom si pytat vikendove sichty/ den ked budes mat volno v rozvrhu. Za zmenu-12ku mi to vychadzalo 50 e od zamestnavatela +50 e tringelty.
Cez leto som tahala aj viac a vzdy si krasne odlozila- tam som zarabala aj 1200-1500 v cistom ( ale vazne som sa namakala a velke plus je aj ked si pekna 😀 ).
Okrem toho som robila aj ine prace- asistentku v HR a v pravnickej firme- rataj cca 4-5 eur za hodinu, na privyrobenie ok ale nemozes si vyskakovat. Ja som mala taku odbornu pracu posledny rok, kvoli zivotopisu.

queen_mary
13. júl 2020

Da sa lahko, cez profesiu. Ja som zacinala ako recepcna, potom som uz pracovala v podstate normalne joby v office. Taka normalna brigada (ziadna casnicka, hosteska, ani na cierno) su tak 4€ na hodinu. Dohoda o brigadnickej oraci studenta je max 80 hodin mesacne.

dadadaduska
16. feb 2021

Ak by ste mali záujem o prácu, pracujete kedy vám vyhovuje, momentalne online bez problémov, z pohodlia domova - prírodné výživové doplnky, podporíte svoje zdravie a zároven máte vedľajší príjem. Napíšte mi správu 🙂