icon

Prasknutý prezervatív a plodné dni za rohom

7. júl 2021

Ahojte. Potrebujem poradiť ..

Včera sme mali styk s manzelom, avšak prvý krat v živote nám praskol prezervativ. Mne chodí ovulka na 14-16 deň cyklu a dnes je 10ty deň. Začal mi taký hustý krémový hlien fnes.
Bábätko moc nechceme, cítime sa byť mladý na to (23 rokov)
Neviem či dať tabletku po.. alebo nie. Mám take pocity, výstrašená som. Je to prvý krat v živote čo niečo podobne zažívam ..

anjelicek26
7. júl 2021

Tak aby spermie vydrzali 4-6 dni tak to chce fakt silnych chlapcov...nehovorim, ze sa to stat nemoze, ale uz po 48h je tam tych plavcov pramalo... preto sa hovori, ze kazde 2 dni sex, ak chce zena otehotniet pocas plodnych dni... ale k otazke, kedy vam praskol? Ak chces ist po tabletku po, tak sa kazda hodina rata...takze sup do lekarne, ak chces mat istotu, ze bude vsetko ok...

autor
7. júl 2021

@anjelicek26 okamžite som to riešila s mojou gynekologičkou a povedala, že ideálny čas na splodenie baby, lebo že tie spermie vydržia aj 5 dní.
Tak ja, neznalá v tychto veciach som dala na názor lekárky a ostala zmätená

marpel
7. júl 2021

Ja by som si dala tabletku po. Čím skôr - každá hodina sa počíta. Neriskovala by som, že práve tento mesiac by som ako naschval mala plodne dni o deň-dva skôr a bolo by z toho neplánovane babo. 🙃

anjelicek26
7. júl 2021

Ja vychadzam cisto s vedeckych studii a statistiky... po 48h drviva vacsina spermii nezije..po 72h sa jedna o jednotlive najdene kusy s nie dokazanou mobilitou...ano su uuuplne vynimky, ktore toto pravidlo vyvratia, ja hovorim proste ultra super plavec... preto ked mas pochybnosti, tak tabletka po..podla mna na desiaty den cyklu ani krcok otvoreny nebude, aby sa vobec dostali hore do maternice a vajecnikov...

martinka13
7. júl 2021

Nechcem nejako moralizovat. Som tiež zástanca plánovaného rodičovstva, ale 23 rokov , vydatá, naozaj by bolo bábätko veľký problém 😀. Neber to v zlom, prosím. Len taky dotaz

autor
7. júl 2021

@martinka13 neberiem, a akože nebolo.. samozrejme pretože okej.
Ale necítim sa na to takže z tohto hľadiska bolo

lusyc
7. júl 2021

Ak si presvedčená, že bábo ešte určite nie, tak si daj tabletku po. Hoci 23 je na tehotenstvo a rodicovstvo vek akurát. Kiežby som to aj ja tak mala.
Spermie vydržia, nemôžete vedieť akých vytrvalcov manžel má. Ovulácia sa tiež môže posunúť dopredu a je zamiesené.
Tiež som si myslela, že 8 pred ovulaciou sa po nehode nič nedeje a figu. Ovulacia sa posunula dopredu o 4 dni ( to sa mi nikdy ešte nestalo a bola som akurát na očkovanie, možno tam bol efekt, neviem), manželovi chlapci vydržali 4 dni a som neplánovane tretíkrát tehotná ako stará korčuľa. Btw, endokrinolog ma stále vedie ako primárne sterilnu...

s_a
7. júl 2021

@martinka13 nemusí si ísť len o vek, ale ak možno práve nedávno vyšli školu a bývajú v prenájme v nejakej garzónke, tak za takých podmienok by som ani ja dieťa nechcela a vek v tomto prípade nemusí hrať rolu. Sú tam vždy aj iné aspekty.

littlebubble
7. júl 2021

Tabletka po.Nám praskol 2 dni pred ovuláciou.Ovuláciu som mala takú silnú ako ešte nikdy a nič sa nestalo, ale to nemusí byť tvoj prípad 🙂.

veverickav
7. júl 2021

@lusyc stara korcula co znamena? 🙈

nevenka
7. júl 2021

@lusyc ja som otehotnela 2 dni pred osudnou ovulaciou, myslela som este, ze casu dost, za 2 roky neprisla skor ako 17-ty den a ten osudny mesiac o dost skor...Ale bol sex v ine cykly aj 4 dni pred, aj presne na ovulku a nic. Je to tipovacka.

lusyc
7. júl 2021

@veverickav 37. Ale je to len číslo, lebo pri mojich zdravotnych problemoch sa citim na 57 a jednoducho zle.