icon

Pravdivé info verzsu dezinformácie

28. feb 2022

Baby su nejake relevantne pravdive zdroje o tom, ci bola genocida na Donbase? Ze ukrajina zabijala rusov? Alebo si to putin iba vymyslel? Internet je plny roznych hoaxov, plopravd a klamstiev a kedze ja som sa nijak zvlast nezaujimala o zahranicnu politiku neviem comu uz verit, mam svoj osobny nazor, absolutne odsudzujem ze rusko napadlo ukrajinu, len chcem overene zdroje, baby prosim vas nechcem vase nazory, kto si co mysli, ja si tiez myslim svoje, ale bola by som vdacna keby mi to niekto vysvetlil kto tomu ozaj rozumie a kto by mi vedel svoje nazory podlozit overenym zdrojom, dakujem zienky

tayla
1. mar 2022

@yoxinka kto to je? Niekto z tvojej rodiny? Nepoznám ho 🤭

yoxinka
1. mar 2022

@tayla
Nie, nie je to nikto z mojej rodiny. Je to Milan Uhrík, člen Kotlebovej úderky. A ako tak čítam tvoje názory a postoje, v MNOHOM by si si s ním rozumela. Milan je veľký fanúšik dezinfoscény, bludov, je odporca NATO a EÚ (inak, celkom paradox, lebo sedieť na riti v európskom parlamente, tliachať tam tie svoje koniny a bez hanby brať plat 4500€ mesačne sa mu napriek jeho nenávisti k tejto inštitúcii vôbec nebridí). Milan tiež veľmi jasne a presne vie, že nás štandardné média klamú, všetci sme začipovaní a ovláda nás Soros. A vie, kde je pravda … ALE to, či bol holokaust, to nevie, lebo ako som už spomenula, nie je historik. 🤔

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/43280-uhrik-z...

tayla
1. mar 2022

@yoxinka jo takhle, aj tak ho nepoznám, nevadí, a nie si ty náhodou pani ministerka Veronka? Tá tiež všetko vie, pozná pravdu a vždy zahlobí takú koninu, že sa nám bežným občanom o nej už aj sníva 🤭😂🤣

autor
1. mar 2022

@habibim ked to bolo adresovane mne tak dakujem za doplnujuce info, nevsimla som si, ze reagujes na prispevok ohladom bosny, az teraz ako som ho znova pozrela som si vsimla ze pises o bosne, kedze som riesila udajnu genocidu na dombase spojila som si tie cisla s tym… toto je dalsi priklad ked sa clovek moze dostat k nepravdivym informaciam, proste len z vlastnej nepozornosti…

liljana
1. mar 2022

@tayla Cely svet, EU, UN stoja proti Rusku a na strane napadnutych. Len ty tu stojis ako taka truba a opakujes stale to iste dookola ako zaseknuty gramofon.

niekto2hy
1. mar 2022

Na istejtv davaju dokumenty.

tayla
1. mar 2022

@liljana aj ty, moja, aj ty 🤭🤣😂

yoxinka
1. mar 2022

@liljana
S človekom ako je @tayla sa skrátka nedá baviť. Je to bez šance. Žiadne rácio, žiaden rešpekt, žiadna snaha o debatu. Ty niečo vysvetlíš, ona napíše “blablabla”. Sú to ľudia plní strachu a nenávisti. Strach a nenávisť sú hnacím motorom všetkých dezinfo sračiek. Hlásajú strach z NATO, z EU, z utečencov, z očkovania, z Američanov. Strach je dokonalý prostriedok manipulácie. Ale najväčší paradox je, že tu v susednej krajine psychopat necháva strieľať balistické strely na nemocnice a obytné štvrte a sedí na kufríku v vyše 6500 ks jadrových zbraní a útočí na zvrchovaný štát, lebo … prečo nie, ale toho sa neboja … oni sa boja, že cez hranicu prebehne Afričan alebo že budeme pod diktátom Ameriky 🤷‍♀️. Proste celé hore nohami, logika level - dno mariánskej priekopy. Alebo je to proste troll a dostáva za tieto slovné výkaly prašule …

liljana
1. mar 2022

In ak ti cernosi na ukrajinskych hraniciach su studenti, co studovali na Ukrajine a teraz sa potrebuju dostat domov pred vojnou. Ale uz tu niekto spominal imigrantov ...

pataja
1. mar 2022

Tak to potom robis správne, ak by sa takto vrtal každý človek v hľadaní pravdy, nebolo by toľko dezolátov

miskaska
2. mar 2022

Genocída na východe Ukrajiny sa nikdy nepotvrdila. Nespozorovali ju početné pozorovateľské misie, Rusko ju nepredložilo dôkazmi, šírilo sa o nej však viacero dezinformácií. Štefan Harabin a Pavol Slota používajú oficiálny počet obetí vojny na Donbase ako množstvo vyvraždených civilistov ukrajinskou armádou. V číslach, ktoré spomínajú, sú však zahrnuté obete na obidvoch stranách konfliktu, pričom civilné obete tvoria približne štvrtinu (3 404). Výrok hodnotíme ako nepravdivý.
Údajná genocída rusky hovoriaceho obyvateľstva na východe Ukrajiny je častým odôvodnením ruskej agresie. Používajú ho nielen politici ako Štefan Harabin, Pavol Slota a Andrej Danko (status medzičasom odstránený), ale aj Vladimir Putin.
Genocídu definuje Dohovor OSN o genocíde, ktorý podpísalo aj Rusko, ako „činy spáchané s úmyslom úplne alebo čiastočne zničiť národnú, etnickú, rasovú alebo náboženskú skupinu ako takú”.
Od vypuknutia konfliktu sledujú na Donbase ľudskoprávnu situáciu nezávislé pozorovateľské misie a medzinárodné organizácie: Monitorovacia misia OSN, Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), Červený kríž, Human Rights Watch, Amnesty International, ale aj slovenský Človek v ohrození. Napriek kritike porušovania ľudských práv žiadna z týchto organizácií na východe Ukrajiny nespozorovala genocídu.
Od roku 2014 sa objavilo viacero „dôkazov” genocídy, ktoré boli neskôr vyvrátené ako hoaxy a dezinformácie.
Príkladom je nepravdivý report OBSE o ostreľovaní bytových domov alebo ostreľovanie škôlky, ktoré prokremeľská propaganda dávala ako príklad útoku na civilistov zo strany ukrajinskej armády. Nakoniec sa ukázalo, že škôlka bola na ukrajinskom území a ostreľovala ju armáda separatistov.
Ruský veľvyslanec v USA ako dôkaz genocídy uviedol „masové hroby s takmer 300 civilistami neďaleko Luhanska, ktorí zomreli len preto, že považovali ruštinu za svoj materinský jazyk”.
Médiá o týchto hroboch informovali už v roku 2014, kedy v danej oblasti prebiehali tvrdé boje. Do týchto hrobov pochovávali obete vojny, teda civilistov, ale aj neidentifikovaných vojakov, nie obete organizovaného masakru, čo potvrdzujú aj očití svedkovia.
Pred februárovým zasadnutím OSN dodalo Rusko dokument, v ktorom Ukrajinskú armádu obviňuje z genocídy rusky hovoriacich obyvateľov Donbasu. Okrem už spomínaných masových hrobov však neuviedli žiaden dôkaz.
Štefan Harabin vo svojom vyjadrení ide ešte ďalej a hovorí o presnom čísle - 15 000 genocídne zavraždených civilistov. Podobným údajom, „13 000 etnických Rusov”, argumentoval vo svojom videu na Facebooku aj Pavol Slota (4:00). Je to syn bývalého predsedu SNS Jána Slotu, v súčasnosti zbiera podpisy na vlastnú stranu.
Obaja zrejme vychádzajú z oficiálneho počtu obetí vojny na Donbase, ktorý priebežne zverejňuje OSN. Starší report z januára 2019 hovorí o 13-tisíc obetiach konfliktu, novší z februára 2022 o 14 200 až 14 400 obetiach.
Ide o obete na oboch stranách konfliktu, pričom civilné obete OSN odhaduje na 3 404. Obaja politici však tieto čísla zavádzajúco prezentujú akoby išlo výhradne o rusky hovoriacich civilistov vyvraždených ukrajinskou armádou.

Zdroj: https://demagog.sk/vyrok/48255?fbclid=IwAR3i0bY...

liljana
2. mar 2022

Ake prekvapenie, urady zablokovali rusky portal http://www.hlavnespravy.sk

autor
2. mar 2022

@miskaska vdaka za zdroje, idem pozriet

liljana
2. mar 2022

@tayla Pytala si sa na zakon o informaciach. Takze 27b, ods. 3​.,
Konecne ten sra..ovy server zavreli. Mylia si slobodu informacii s sirenim klamstiev. Ved rusi.
BRATISLAVA. Doména webu Hlavné správy v stredu popoludní prestala fungovať. Informoval o tom minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) na svojom Facebooku. Potvrdil to aj Národný bezpečnostný úrad.

"Národný bezpečnostný úrad rozhodol v zmysle paragrafu 27b​ zákona o kybernetickej bezpečnosti na základe dodaných a vyhodnotených podkladov od bezpečnostných zložiek štátu. Na uvedenej stránke bola identifikovaná škodlivá aktivita v zmysle ustanovenia 27b, ods. 3​.," povedal hovorca NBÚ Peter Habara.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22852515/dezinformacny-p...

liljana
2. mar 2022

https://www.infovojna.sk je ako preklad ruskej pravdy. Ti sa ani neskryvaju, ze su rusky platok
Kedy ich asi bloknu

liljana
Autor odpoveď zmazal
ailiba
3. mar 2022
https://www.youtube.com/watch?v=JC0qy-QnbCY

Tak slova niekoho, kto tomu rozumie

liljana
4. mar 2022

https://svet.sme.sk/c/22852990/vojna-ukrajina-r...
Rusi zasiahli jadrovu elektraren a hori v nej. Ten botoxovy kreten Putin nakoniec naozaj sposobi celosvetovu jadrovu katastrofu a nemusi ani vypustit ziadne rakety.

yoxinka
4. mar 2022

@liljana
Ja túto noc kvôli tomu debilovi ani spať neviem a dumem, kam sa odsťahovať … 🤦‍♀️. Avšak, pri jadrovej vojne je lepšie neprežiť … Och, jeden debil a celý svet hore nohami …

yoxinka
4. mar 2022

@liljana
Hadam pomoze, ze najnovsie spravy hlasia, ze elektraren je stabilizovana, bol vypnuty jeden blok, hasici boli vpusteni na miesto a veduci regionalnej statnej spravy pre Záporožie potvrdil, ze momentalne nehrozi ani unik radiacie, ani vybuch.

lintu
4. mar 2022

Toto bol asi strop dnešnej noci. Ukrajinský prezident mal k tomu narýchlo príhovor s výzvou, aby sa Európa zobudila. Uvidíme čo príde potom 🙄

yoxinka
4. mar 2022

@lintu
Ja mám normálne z toho tachykardiu … akože ostreľovať jadrovú elektráreň, lebo to bolo cielené, tak to je už fakt totálne psychopatické vyčíňanie a asi treba zakročiť ráznejšie … och!

lintu
4. mar 2022

@yoxinka no vyzeralo to naozaj dosť zle. Snáď ale ako niektorí píšu, mali to pod kontrolou a mala to byť "len" psychologická hra na obyvateľov. Vyvolať v nich ešte väčší strach, paniku. Prísť k elektrárni a spečatiť tam osobne svoj život, je totiž také.... ani neviem aké... Jedným z prvých návrhov je odpustiť im nové sankcie, ak s vojnou prestanú.

yoxinka
4. mar 2022

@lintu
No … toto dobré nie je:
Deník Ukrajinska Pravda tvrdí s odkazem na své zdroje, že Záporožskou jadernou elektrárnu se snaží obsadit takzvaní kadyrovci, tedy vojáci vyslaní čečenským vůdcem Ramzanem Kadyrovem, kteří jsou obávaní kvůli své brutalitě. Ukrajinska Pravda tvrdí, že se budou snažit elektrárnu zaminovat a vydírat Evropu hrozbou jaderného výbuchu. Zdroj: CT24

miskaska
4. mar 2022

Ahojte dievcata, zaujimave a aktualne informacie dava na FB jeden týpek: Málo cynizmu na toto mesto 4.0

https://www.facebook.com/Málo-cynizmu-na-toto-m...

liljana
5. mar 2022

Šírenie nenávisti a nebezpečných dezinformácií nespadá pod ochranu slobody prejavu. Skonštatoval to riaditeľ Inštitútu ľudských práv Peter Weisenbacher v súvislosti s tým, že Národný bezpečnostný úrad zablokoval dezinformačný web Hlavné správy.
Nebezpečenstvo dezinformácií
„Žiadne ľudské právo nemôže byť použité na poškodenie iného ľudského práva.
cieľom týchto hoaxerov je zneistiť ľudí a spôsobiť informačný chaos, ktorý bude vyúsťovať postupne do straty podpory ukrajinských utečencov a Ukrajiny ako takej.

https://domov.sme.sk/c/22852856/sirenie-dezinfo...

ukulela
5. mar 2022

@miskaska ano, jakub pohle. Sedoval aj bielorusko.

miskaska
5. mar 2022

@ukulela aj Kazachstan. Konecne viem jeho meno. Ďakujem 🙂