Pravidlá skúšky v autoškole
Mám jednu otázočku ,dcéra robila skúšky a na cvičisku dokončila kužele,nič nezhodila,zastavila otvorila dvere a policajt jej povedal že dvere presiahli pri otváraní čiaru takže ju vyhodil 🙁inštruktor jej povedal že ani on o tomto nevedel ,kde je aký zákon na to že tie dvere nemozu presiahnuť čiaru,🙁
@kubiku je to tak, upozorňovali nás na to stále. Aj na čas, koľko máme na cvičisko (15min)
Na cvičisko je 10 minút. A ano,to ako keby buchla dverami do steny prípadne do vedľa stojaceho auta,takže je to oprávnené.
Tiež na to dcéru v autoškole inštruktor upozornil na cvičisku - neviem či je to v zákone, ale je to logické - veď by obúchala dvere auta sebe aj vedľa parkujúcemu
Ale vsak jasne, keby za ciarou bolo auto tak do neho buchne..
Syn tak isto pochodil. Presiahol pomyselný čiaru, keď otvoril dvere, presahoval 2cm. Tiež kužel nezhodil. Takže cvicisko nespravil. Test mal na 100 %.
Áno, je to tak. Pokiaľ otvorí dvere za čiaru, tak neprospel.
@kubiku nie nemôžu, berie sa to ako parkovacie miesto a teda "tresla vedľajšie auto". Keď som rovil vsak ja autoškolu každý kto to takto spravil si to dokázal s inštruktorom vykomunikovat a uznali im to. Niečo v tom zmysle ze žiadne auto tam nieje a preto si môžem na parkovisku otvoriť dvere ako veľmi chcem, ak by tam bolo určite to nespravím.
@misanthropicdann lenže posledné parkovanie je garáž, čiže tam sú steny

to je smutné že o takom zákone nevie ani inštruktor...